Как сами да популяризирате сайт, съвети за SEO оптимизация

Как сами да популяризирате сайт! SEO оптимизация на уебсайтове!

 

Получаването на органичен трафик чрез търсене с Google за вашия уебсайт или онлайн магазин е най-мощният начин за популяризиране на вашия онлайн бизнес.

Посетителите на сайтове, които намират вашия сайт чрез търсене с Google, са много по-заинтересовани от продуктите или услугите, които предлагате, защото това търсят.

Въпреки това, за да получите разумен обем от трафик за търсене, наистина трябва да популяризирате сайт чрез който заинтересованите купувачи и клиенти могат да ви намерят.

Възможно ли е сами да популяризирате сайт?

Популяризирането на уебсайтове е набор от маркетингови тактики, действия и методи, които привличат трафика (посетителите) към вашия уебсайт.

Независимо какъв вид бизнес извършвате: услуга, магазин на едро или сервиз, независимо в какъв бизнес участвате, трябва да го популяризирате в Интернет, така че хората да знаят за него.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  24 съвета за SEO отимизация, предназначени за начинаещи в областта на търсещите машини

Можете да популяризирате уебсайта си по различни начини и да поръчате SEO оптимизация на уебсайт от професионална агенция или сами да популяризирате сайта и да направите сами SEO оптимизацията на сайта, резултатът може да бъде зашеметяващ или напълно отрицателен.

За да популяризирате сами сайт, колкото и странно да звучи, трябва да знаете какво да правите, т.е. трябва да сте наясно със спецификата и сложността на SEO оптимизацията.

Освен това, без план, вашите усилия може да бъдат загуба на време.

Ето няколко важни акцента за популяризиране на сайт:

Насочете енергията си към конкретна област : целта ви не е само да получите възможно най-много трафик към вашия сайт.

Милион посетители не означават нищо, ако никой от тях не се интересува от това, което предлагате.

Познаването и разбирането на целевия ви пазар ще ви позволи да си съсредоточите маркетинговите си усилия върху онези действия, които доставят офертата ви на най-вероятния ви посетител по начин, който го насърчава да посети и да предприеме действия (купувайте, поръчайте, обадете се).

Използвайте стратегии за оптимизиране за търсачките , но не разчитайте само на търсачките, да доставят трафик.

Улесняването, разбирането, индексирането и класирането на вашия сайт е лесна задача, стига да спазите основните съвети за SEO.

 

В същото време не е нужно да харчите цяло състояние за SEO услуги или да прекарвате часове за SEO оптимизация, но ако не се справите ще трябва да платите на специалист и да започнете от начало..

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO урок за начинаещи

Проверката на статистическите данни и ключовите думи на вашия сайт всеки месец ще ви помогне да разберете как хората използват търсачките, за да намерят вашия сайт и друга информация във вашата област на дейност.

Рекламирайте уебсайта си на правилните места: ако вашата целева аудитория не е във Facebook, няма нужда да харчите пари за реклама в тази социална мрежа.

Когато мислите как и къде да продължите напред, помислете за това, къде се насочва вашият пазар, за да получите подобна информация и ресурси, свързани с това, което предлагате.

Това са не само други уебсайтове или социални мрежи, но и самостоятелни източници като групи и печатни медии.

Например, ако имате фитнес блог за майки с малки деца, ще бъдете по-успешни, ако провеждате рекламни кампании в други блогове за майки, в списания, фокусирани върху майките, в онлайн групи, фокусирани върху майките и т.н.

Избирайки начин сами да популяризирате сайта , не забравяйте за самия купувач. Вашето предложение трябва да е ориентирано към печалбата в смисъл, че обещава да реши проблема, да подобри живота или да бъде интересно.

Колкото по-добър е вашият рекламен текст, толкова по-добри и по-значими са резултатите от вашата маркетингова кампания.

Проследявайте усилията си за оптимизацията на уебсайта си : ще спестите време и пари, ако знаете кои промоции дават резултати и кои не.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO решения по време на криза за бизнеса в България

Създаване на план за популяризиране на уебсайт и SEO оптимизация

След като отговорите на горните въпроси, използвайте отговорите, за да разработите маркетингов план.

Също така може да бъде полезно да проверите какво правят вашите конкуренти, ще имате по-добри резултати, ако винаги помните тези три неща:

  • Кой е целевият ми пазар?
  • Къде мога да го намеря?
  • Как мога да насърча целевата аудитория да се заинтересува от моя бизнес?

Всяко решение, което вземате по отношение на тактиката на популяризиране и SEO оптимизация на сайтове, които ще използвате, трябва да отговаря на въпросите, поставени по-горе.

Посочените по-горе идеи за популяризиране на вашия сайт сами по себе си не са единствените стратегии, които можете да използвате за SEO успех.

Трябва да насочите енергията си на правилното място. Да правите проучвания и да изследвате пазара, тенденциите и новите ъпдейти.

Самостоятелното проучване не само ще ви даде маркетингови идеи, но и ще ви даде съвети как да увеличите максимално усилията си за популяризиране на сайта със собствените си ръце и да ви информира с новите маркетингови стратегии.

Обобщение. Много пъти сме казвали, че ако имате интерес, мотивация и време, то можете да се справите сами с оптимизирането на сайт. Достатъчно е да се поинтересувате от актуални тенденции и да имате средна техническа грамотност.

Имайте предвид, че в W-SEO.com често публикуваме SEO новини и стратегии, които са актуални и ако редовно четете сайта, то ще получите базови познания, т.е. безплатно ще научавате много ценни съвети.

 

Публикацията е актуализирана на 2020/06/03 9:59:06 PM – дигитална агенция Висео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *