Линк билдинг стратегии, рабтоещи след Флорида 2

Florida 2 и линк билдинг

В предишна статия Ви представихме някои от важните актуализации на Google, в това число и Флорида 2, който е алгоритъм, анализиращ съдържанието според фактора E-A-T – експертиза, авторитет и надеждност. Анализира качеството на профила на връзката и взема предвид достоверността на проектите. Актуализацията на алгоритъма беше фиксирана през август 2019 г.

Важно е да отбележим, че много колеги забелязван връщане на стари SEO похвати, т.е. давайки им отново приоритет и предимство, като например тежестта на връзки с Nofollow атрибут.

Според много колеги SEO експерти, силата на традиционният линк билдинг, състоящ се от набавянето на backlinks от тематични сайтове продължава да работи в пълна сила и да дава добри резултати.  След този ъпдейт бяха анонсирани и други атрибути, като Sponsored и UGC. За тях сме писали и в предишни статии, но важното да отбележим е това, че ако имате платен линк, можете да добавите атрибут Sponsored, за да укажете на Google Bot, че дадения линк е платен, рекламен.

Примери за различните типове линк атрибути:

 

 1. Традиционен линк – <a href=“https://w-seo.com“>Web & SEO</a>
 2. Платен / Спонсориран линк – <a href=https://w-seo.com rel=“sponsored“>Web & SEO agency</a>
 3. UGC линк – <a href=https://w-seo.com rel=“ugc“>Web & SEO agency</a>
 4. Nofollow линк – <a href=https://w-seo.com rel=“novollow“>Web & SEO agency</a>
 5. Dofollow линк, също като точка 1 – <a href=https://w-seo.com rel=“dovollow“>Web & SEO agency</a>

Ето ги и в работещо състояние:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Честита Нова 2021 година!

Традиционен линк - Web & SEO
Платен / Спонсориран линк - Web & SEO agency
UGC линк - Web & SEO agency
Nofollow линк - Web & SEO agency
Dofollow линк, също като точка 1 - Web & SEO agency

Важно е да отбележим, че линк билдинг стратетигята, която Ви предоставяме, включва:

 • Тематични линкове, нещо много важно, за да бъде ефективна стратегията.
 • Ограничен брой обратни връзки, но периодично набавяне на такива.
 • Обратни връзки с различни атрибути, както по-горе писахме.
 • Backlinks от сайтове с добър линк профил, т.е. с добри параметри.
 • Спрямо конкретния сайт се прилага различна тактика, например, ако сайтът е нов, в никакъв  случай не бива линковете да са повече от един на два дни, например.
 • Цикличност не бива да се получава.

Ако подготвите бюджет за ефективен линк билдниг, то нещата ще се случат много лесно, тъй като ние, СЕО експертите разполагаме с ресурси, които отговарят на Вашата тематика и могат лесно да помогнат при борбата с първото място.

Естествено, само линк билдинг не е напълно достатъчен за първи позиции, но чрез ефективни стратегии можете да достигнете първа страница на Google.

Основи на Флорида 2

Florida 2 е обширна актуализация на основния алгоритъм, което означава, че Google не се насочва към нито една конкретна ниша,  нито към някакви специфични сигнали (като например качеството на страницата).

Актуализация на широк основен алгоритъм се случва няколко пъти годишно. Също така има  актуализации, фокусирани върху конкретни малки неща всеки ден, които влизат в основния алгоритъм. Това е по-широка обща промяна на основния алгоритъм. “

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизацията може да повиши заетостта на хотел с повече от 50%

След като Florida 2 беше официално потвърдена и обозначена като основна актуализация, общността за търсене е нащрек, обръщайки голямо внимание на Florida 2 и нейните последици.

Трафикът се увеличава за собствениците на сайтове, които дават приоритет както на качеството на съдържанието, така и на скоростта на страниците.

Т.е., ако набавяте обратни връзки, те трябва да са съпътствани с качествено съдържание. Съдържанието Ви трябва да е качествено и в самите сайтове, т.е. вътрешното съдържание също трябва да е добро.

Ако следвате добрите SEO практики, препоръките, които ежедневно публикуваме тук, в W-SEO.com, то шансът да бъде наказан сайтът Ви, или сайтовете на клиентите клони към нула.

Съдържанието е ключово, когато става въпрос за най-добрите практики за SEO, но е важно да се вземат предвид всички различни фактори, които играят роля при оптимизирането на уебсайт.

Скорост на зареждане, риспонсив дизайн, мобилна версия, предоставяща ценната информация, добро потребителско изживяване, съдържание, насочено към тематиката и очакванията на хората, отправящи заявки за търсене, добри графики,  визия, която е създадена за потребителите.

Екипът на W-SEO.com  Ви предлага да разработите следната стратегия за линк билдинг и :

 • Силен дизайн на сайта, който насочва потребителите към конверсия;
 • Отлична използваемост и бърза производителност, осигуряваща положително потребителско изживяване;
 • Добре написано съдържание на място с внимателно подбрани ключови думи и добавяне на вътрешни препратки;
 • Квалифицирано изграждане на връзки, поставяне на етични, подходящи връзки към клиентския сайт на външни сайтове с висока надеждност;

Как да разберете, че сайтът Ви има наказание, след Florida 2 ?

Ако забележите драстичен спад от органичните търсеня, или загубите позиции по важните ключови думи, то това може да е знак, че има накзания. Естествено, ако сайтът Ви е паднал, то това не бива да е миг за тревога, тъй като можете да поправите нещата. Трябва си усърдна работа, насоки от добри специалисти, опреиращи в областта на търсещите машини и търпение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизация за София

Не забравяйте Пингвин

Въпреки че Penguin не беше споменат в доклада, мисля, че повечето в SEO индустрията биха поставили Penguin точно там по отношение на актуализациите на алгоритмите за търсене с Google, които оказаха огромно въздействие.

Изграждането на връзки, до Penguin, беше доста агресивна тактика, използвана от някои фирми за SEO. Penguin извади от бизнеса някои SEO компании, които бяха почти изцяло заложени в изграждането на връзки и често с малко фокус върху качеството.

Днес, освен брой връзки, задължително трябва да се наблегне на качеството.

След Florida 2, Гугъл анонсираха и за Core Updatе през месец май на 2020 година. Ъпдейтът бе наречен МАЙСКИ ЪПДЕЙТ (May 2020 Core Update).

Важни финални думи

Флорида, Панда и Пингвин – три актуализаии на Гугъл, които ясно дадоха да се разбере, че използването на SEO техники за манипулиране на резултатите от търсенето може да доведе до последствия.  Google се бори срещу явни тактики на манипулация всеки ден и това е съвсем логично. Вие сами, сме сигурни, че се дразните, когато търсите информация за нещо, и видите първите резултати, че са манипулирани. Т.е. губите време в търсене на отговори на запитването, тъй като не получавате задоволителни такива, това ви кара да загубите доверие в търсачката.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

 

Статията е обновена на 22 октомври 2020 година в 11.32 h.

Публикацията е актуализирана на 2020/10/22 11:33:55 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
no rating based on 0 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Линк билдинг стратегии

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *