Изграждане на линкове – входящи връзки към Ваши сайтове

Съвети за изграждане на линкове

SEO процесът, познат като Линк Билдинг, представлява именно това – изграждането на връзки, сочещи Ваш проект, или проект, по който работите.

Можете да изградите линк билдинг  мрежи, възползвайки се различните платформи и канали, предоставящи тази възможност.

Съдържание на статията

Backlinks от които вашият сайт наистина се нуждае

За да стигнете до  първите позиции в SERP на GOOGLE, ще ви трябват изключително силни линкове. Може да попитате: „От колко препратки имам нужда?“ Броят на препратките е само вторият аспект, за който трябва да се притеснявате, тъй като качеството им трябва да ви е приоритет номер едно. Връзките, идващи от реномирани домейни, ще увеличат авторитета на вашия домейн, докато тези от нежелани платформи и платени препратки към блогове могат да ви накажат в Google. Можете да започнете, като анализирате профила на обратната връзка на вашите конкуренти и придобиете възможно най-много подходящи типове обратни връзки.

Представяме на Вашето внимание някои от възможностите за извличане на обратна връзка (линк).

Линкове от социални мрежи

Линк Билдинг стратегия

Профилните линкове в социалните мрежи, както и социалните сигнали към вътрешно съдържание са малка част от Соушъл Меидия Маркетинг, както и от линк билдинг процесите. Струва си да се възползвате. Най-общо казано, нещата се случват по следния начин: Регистрирате си профил във всички големи социални мрежи, попълвате си профилната информация и добавяте линк, стига социалната мрежа да позволява това.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO маркетинг

Естествено, малко са социалните мрежи, които дават директен (DoFollow) линк, но и с атрибут NoFollow също дава тежест.

Линкове от бизнес директории

Бизнес директориите у нас не са никак малко. Струва си да разнообразите и да подсигурите няколко линка и от подобни сайтове.

Запчнете с популярните български каталози на фирми и преминете към по-слабите.

Не прекалявайте.

Линкове от  блогове

Гест блогинг – доста голяма тежест и сила имат статиите, съпътстващи с линове, особено, ако са тематични.

Струва си да помислите и за платени публикации в сайтове с по-добри параметри.

Линкове от мобилно приложение

Ако имате приложение, спокойно можете да поставите линк в него. Можете да направите и приложение, при което посетители да Ви цитират, стига да им хареса приложението. Можете да помислите и за разработване на приложение с допълнителни възможности, като те да бъдат отключвани, ако поставят линк в блога си към Вас.

Линкове от Whois сайтове

Много са сайтовете, проверяващи Whois, както и даващи базона информация за даден сайт. Струва си да имате и линкове от подобни сайтове.

Линкове от онлайн енциклопедии и справочници

 

Повечето от Вас знаят, че силата на линк от Уикипедия е огромна. Трудно можете да поставите линк, който да бъде одобрен от редакторите, но не и невъзможно… Ако сте дистрибутирали качествено съдържание, но нещата ще се случат, по естествен път.

Линкове от форуми

В България има няколко много силни форуми, в това число и автомобилни такива, където доста потребители дискутират. Струва си линкът от форум да е тематичен.

Линкове от коментари

Много е важно, когато коментирате, да не прекалявате и да създавате естествени, органични коментари. Например, ако сте решили да извлечете линк от коментар в блог за кулинарна мрежа, по-добре първо да се запознаете със съдържанието и едва тогава да дадете мнението си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO маркетинг - какво представлява маркетинга за търсачки и как да го използваме?

Входящи линкове от прес съобщения

Често, на пощите си получаваме прес съобщения с обща тема, съдържаща и обратна връзка. Когато подобно прес съобщение се препрати на 10 000 имейла, до 10 000 собственици на сайтове, сами се досещате, че един малък процент от тях ще качат информацията ,т.е. и това е решение.

Естествено, Press Release Backlinks можете да получите и публикувайки новина в новинарски портал, като предварително сте заплатили за това.

Линкове от други източници

Съществуват и други възможности за поставяне на обратна връзка, но за тях ще пишем в друга статия.

Ако се сещате за важен източник на линкове, който сме пропуснали, спокойно можете да го добавите като коментар.

Предстои да Ви запознаме с видовете изходящи линкове, достатъчно е всеки ден да четете W-SEO.com.

 

Кои са лошите линкове (BAD LINKS)?

Лоши видове препратки  – тъй като висококачествените и релевантни препратки са толкова важна част от SEO, лесно е да се повярва, че всяка връзка, колкото и ценна да е, е полезна. Но не всички връзки са ценни. Някои връзки имат малка или никаква стойност, докато други всъщност могат да повлияят негативно на SEO. Докато се занимавате с изграждане на връзки, избягвайте да създавате тези видове препратки:

 

Платени връзки

Въпреки че може да изглежда като лесен начин за получаване на връзки, не бива да плащате на други издатели и уебсайтове за връзка към вашия сайт. Google изрично казва, че купуването или продажбата на връзки „може да повлияе негативно на класирането на сайта в резултатите от търсенето“.

Линкове от съобщения за пресата, които не са интересни за самата медия

Както бе споменато по-горе, интересните и достойни за интерес новини могат да помогнат на даден бранд да спечели внимание и връзки. Но може да изглежда и спам, ако прекалите и  многократно разпространява съобщения за пресата, които не са достойни за новини и са създадени с единственото намерение да получат връзки.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поръчайте SEO оптимизация от надеждна компания

Общи връзки към бизнес и статии

Точно както не искате да прекалявате с прессъобщенията, вие също не искате да прекалявате със списъци с директории. Придържайте се към най-надеждните, авторитетни и важни за индустрията директории и не създавайте профили в нежелани директории само с цел генериране на връзки.

Линкове от форуми

Присъединяването към десетки форуми с цел публикуване на връзки към вашия сайт също е лошо начинание. Присъединете се само към висококачествени форуми, където автентичните дискусии са основната цел, а не прекалявайте с нискокачествени мнения и включвания, които ясон да покажат на модераторите, че го правите за да получите линк, и нищо повече.

Лоши са и връзките с висок SPAM SCORE

Хубаво е, преди да получите даден линк, да проверите сайта, дали спам скоурът му е висок. Много приложения показват това.

Наспамените линкове ще доведат до по-висок SS и на Вашият сайт, което е лошо и ще доведе до лоши резултати занапред.

 

Обобщение на статията

Изграждането на връзки е основен елемент в SEO и дава резултат, когато знаете как да  работите, като не бързате и действате органично, с умни и поетапни действия.

Не бива да прекалявате, както с количеството, така и с качеството.

Изградете по-добра стратегия за линк билдинг, или поверете това на опитни SEO експерти.  Връзките са съществена част от всяка добра SEO стратегия. Но помнете, не става въпрос само за количеството връзки; става въпрос и за качеството на връзките. Има различни видове препратки, които идват с различни нива на стойност и значение. Създайте своите планове за изграждане на връзки около придобиването на връзки от най-високо ниво, които ще бъдат най-полезни за вашата SEO оптимизация.

Можете да анализирате конкуренцията си и да се възползвате от местата, от които те имат препратки, да набавите и Вие. Нещо повече, ще трябва да проявите креативизъм и с упоритост ще успеете да ги изпреварите.

 

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2021/11/18 9:55:00 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 14 votes
Марка
Viseo LTD
Продукт или услуга
Изграждане на линкове
Цена
EUR 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *