Да поговорим за ключовите думи, които са неизменна част от днешните статии

Ключовите думи – познати още като етикети

Днес, почти всеки има блог, сайт, и ежедневно биват споделяни всякакви неща.

Повечето потребители, собственици на блог, сайт, онлайн магазин, без значение от типа, имат поленце „ключови думи“, но какво да пишете вътре, как да изцедите максимума, точно това ще Ви споделим в настоящата статия.

Първото важно нещо за ключовите думи към дадена публикация, това е те да присъстват в съдържанието.

Второто важно нещо, не бива да прекалявате. Ставали сме свидетели на публикация от около 300 думи, в която сектор „ключови думи“, или познат като „етикети“ съдържа 200 думи. Това смятаме за грешка. Оптималното решение, поне според нас, на база на много опит е ключовите думи към дадена статия да бъдат 5, без значение колко е дълга статията. Естесвено, кои ключови думи да поставите към дадена статия, това също е част от SEO и е много важно да имате опит, познания в сектор SEO оптимизация, но за да Ви е по-ясно, ще го кажем така, можете да изследвате популярните ключови думи и фрази и на база на това изследване да отсеете най-важните, които да дадат тежест при инедксирането в търсещите машини.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Local SEO - полезни съвети

Трето – задължително на кирилица, ако блогът Ви е на български език, ако ли не – то ключовите думи трябва да са на този език, на който е самото съдържание.

Използвайте и хаштагове в етикетите. Колкото и странно да Ви звучи, можете да брандирате името си с хаштаг, като го добавяте в дадени статии. Например, ние често ползваме хаштаг #viseo, както в социалните мрежи, така и го добавяме сред ключовите думи  в дадени статии, в които промотираме услугите си. Често предизвикваме клиентите си да ни търсят по хаштаг, въвеждайки го директно в търсачката.

За да Ви е по-лесно, трябва да мислите като клиент.

5 съвета за подпомагане на избора на правилните ключови думи

  • Мислете като клиент. Определете целевата си аудитория и се поставете в обувките на клиент, когато създавате първоначалния си списък с ключови думи.
  • Проучете конкуренцията. Проучването е много важна част от SEO оптимизацията
  • Разберете ключовата дума с дълга опашка.
  • Използвайте инструменти за изследване на ключови думи.
  • Анализирайте резултатите.

Ако ви кажем, че изборът на ключовите думи, начинът им на ползване, не е важна част от SEO, то определено ще Ви излъжем. Затова, ако сте SEO експерт, обърнете сериозно внимание към фактор Keywords. Ако сте начинаещ, искащ да се занимава с оптимизация на сайтове и онлайн маркетинг, то тогава вярваме, че настоящата информация ще помогне и ще Ви предизвика да задълбаете повече тази, иначе обикновена на пръв поглед тема.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  За какво служи SEO оптимизацията?

За да Ви е по-лесно, трябва да знаете какво е SEO копирайтинг.

 

Какво е SEO копирайтинг?

SEO копирайтингът се разви, след като Google започна да въвежда своите актуализации.

Ако искате да създадете изключително полезно съдържание, което се класира добре в Google и в същото време фунии, плащащи на клиенти или клиенти на вашия онлайн бизнес, трябва да помислите за компонентите на алгоритъма за класиране на Google.

Ако нямате добра техническа грамотност, то определено трябва да наемете SEO копирайтинг, който да Ви подпомага при избора на ключови думи, както и със самото съдържание за сайта, който управлявате.

 

Публикацията е актуализирана на 2020/06/07 7:25:47 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Анализ на ключови думи

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *