Интернет реклама, къде да рекламираме?

На всеки от Вас е ясно, че днес, 2019 година без интернет реклама е трудно да се пробие на пазара. Остава важния въпрос, а именно: Къде да рекламираме?

В развитите страни, бюджетът за онлайн реклама сериозно надхвърля този за традиционна такава.

Нека кажем по какво се различават двата типа реклама и какво представлява традиционната реклама.

Основно, онлайн рекламата е насочена в дигиталната среда. Тя може да е рекламно каре, рекламна публикация, линк, рекламно съобщение, разпратено по електронна поща, стига клиентът, т.е. получателят преди това да е потвърдил, че желае да получава рекламни послания и други.

Традиционната реклама е тази реклама, която виждаме в ежедневието, в заобикалящата се среда. Например, офлайн реклама на движимо имущество – рекламент транспарант, разположен върху бус, например.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - какво предстои?

Може да бъде билборд. Естествено, рекламата може да е и медийна реклама. Телевизионна, радио реклама, или отново онлайн реклама, отново в медии, но този път в електронни издания.

Не е тайна също така, че онлайн изданията се издържат основно от реклами. Доказан факт е, че Интернет увеличава рекламата извън мрежата, затова по радиото ще чуваме все повече реклами за сайтове. Бъдещето на медиите е в комбинирането по между им. Интернет реклами според определението на асоциацията на рекламните агенции са всякаква платена форма на контролирано въздействие, осъществено посредством Интернет за предоставяне на стоки или услуги в интерес на явен източник.

Специално внимание и енергия, SEO експертите насочват и към регионалните електронни издания. Основната причина за това се крие в силното доверие, от страна на читателите към тях.

В сайтът DigitalenMarketing.com преди време бе публикувана статия със заглавие „Силата на регионалните електронни медии“, като в самата публикация са опоменати и няколко регионални сайта, в които си струва да присъствате, без значение дали ще е под формата на рекламно каре, или пък на обратна връзка. Естествено, може да подготвите и пуснете и PR статия.

Няма как да пропуснем да споменем, че в България вече почти всеки гражданин има достъп до Интернет. Прибавяйки фактите, че любезно поднесена рекламна новина, без досада, съобразена с мнението и желанието на клиента, въздейства много по-силно при взимането на крайно решение, без значение, дали ще промотираме стока или услуга, отколкото при натрапчивите реклами чрез традиционните методи за реклама.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Реклама и маркетинг - каква е разликата?

Ако сте съгласни с нашето становище ,че си струва да рекламирате в електронни издания, то споделяме с Вас и списък с информационни агенции, които предлагат добри цени, като SEO парамтерите на сайтовете са изкючително добри, т.е. електронни медии, в които си струва да рекламирате:

За Благоевград и региона:

www.Blagoevgrad.eu

www.Agencia.bg

За Варна и околността:

Moreto.net

Petel.bg

За Пловдив:

trafficnews.bg

plovdiv-online.com

За Стара Загора:

starozagorci.com

За Бургас:

flagman.bg

За Смолян:

smolyannews.com

За Плевен:

plevenzapleven.bg

За Кърджали:

ardanews.info

За Габрово:

gabrovonews.bg

За Ловеч:

lovechtoday.eu

За Кюстендил:

kustendil.info

За Перник:

zapernik.com

За Монтана:

novinitem.com

За Видин:

vidinvest.com

За Велико Търново:

veliko-tarnovo.net

Естествено, можете да добавите и Вашите предложения в коментар, тъй като сме сигурни, че има и други регионални издания, които също биха дали изключително голяма тежест.

В предишни публикации споменахме, че бюджетът за Интернет реклама е важно да е пропроционален с този, за традиционна реклама, като причините ги прочетохте по-горе. Естествено, те са много повече, но поне най-важните смятаме, че ги представихме по лесен за асимилиране начин.

Добрите SEO експерти знаят как да изготвят стратегия, като в случай, че конкуренцията е огромна, то без участие с PR статии в мощни регионални сайтове, едва ли ще се постигне добър ефект. Няма как да пропуснем да споменем и рекламните мрежи. Рекламната мрежа на Google, която до съвсем скоро се казваше Google Adwords, но от скоро бе променена на Google ADS не е за пренебрегване, но за нея се изискват специални познания и умения. Добре зададени параметри в кампания за Google Ads могат да оптимизират рекламната кампания и да се получи невероятно добър резултат, но за целта са нужни знания, умения, аналитичен подход. Най-добре е да се обърнете към специалист в областта на дигиталния маркетинг, който да поеме тази част от рекламата Ви. Същото важи и за Facebook Ads.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интернет реклама - Ефективна ли е по време на криза

В обобщение на написаното ще кажем смело и отговорно: Планирайте бюджета за реклама пропроционално. Възползвайте се и от SEO услуги, както и от силата на Facebook Ads, както и Google Ads. Не пренебрегвайте и традиционната реклама, но изравнете бюджета с този за Интернет реклама. Ефективността  и възвръщаемостта ще бъдат факт изключително скоро.

 

 

Публикацията е актуализирана на 2019/04/05 1:15:24 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 10 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Интернет реклама

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *