SEO оптимизация на сайтове и реклама в интернет

Един от начините за осъществяване на косвената оптимизация на уебсайтове е рекламата в Интернет.

Основната му функция е да привлича целеви посетители към ресурса. Това по определен начин може да повлияе на растежа на други показатели – например поведенчески фактори, които търсачките задължително ще вземат предвид. Рекламните инструменти не заместват класическите методи за популяризиране – по-скоро са спомагателни.

Оптимизация на уебсайтове с контекстуална реклама

Оптимизацията на сайта за търсачки чрез рекламиране под формата на контекстуални реклами е най-разпространеният начин за маркетингова поддръжка на неразвит ресурс в момента. Има няколко основни характеристики на тази техника, включително нейните предимства и недостатъци:

бърз резултат – рекламата е ефективна веднага след настройване и плащане, като привежда посетителите в сайта от първия ден;

липса на гаранции – както в случая с оптимизация за търсачките, никой не може да обещае конкретен резултат. Всичко зависи от това колко често потребителите кликват върху реклами и какви ще бъдат по-нататъшните им действия;

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвременни SEO техники за оптимизиране на сайт

загуба на позиции – веднага след края на кампанията или края на парите по сметката рекламите вече не се показват и това пряко влияе на трафика;

интриги на конкурентите – те могат да накажат услугите за „кликване“: празни кликвания, които бързо изпразват акаунта и не водят до никакви резултати;

специална цена – можете да зададете цената на всяко кликване.

Оптимизация на уебсайтове с контекстуална реклама се препоръчва за нови проекти, които са важни за привличане на първи посетители. Също така, това е незаменим инструмент в цялостното насърчаване на търговските ресурси.

Рекламни банери за оптимизация на уебсайтове

Професионалната оптимизация на уебсайтове и онлайн рекламата под формата на банери ви позволяват да увеличите трафика и да се съсредоточите върху определени точки: раздел, страница, продукт, информация. За целта използвайте един от четирите вида банерни продукти: статични изображения, анимирани, текстови или интегрирани.

Като се имат предвид характеристиките и цената на банерите, подобна оптимизация на рекламен уебсайт е подходяща само за комерсиални или самоподдържащи се проекти. Обикновено се използва за популяризиране на марка или за съобщаване на важни новини за целевата аудитория (например, началото на продажба). Когато поръчвате този формат на реклама, трябва да се помни, че ефективността му не е толкова висока: много банери блокират специални приставки за браузър, а тези, които се показват, не събират толкова много кликвания.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да бъдем първи в 🔎 Google?

Оптимизация на уебсайтове и други видове реклама

Професионалната оптимизация на уебсайтове, съчетана с интернет реклама се явява  ефективен спомагателен метод за промотиране, който често се използва едновременно с SEO техники. Процесът не се ограничава до контекстуални реклами и банери. Заедно с тях се използват и други маркетингови инструменти, сред които най-популярни са скритият или вирусен PR.

Най-често популяризирането на сайтове, използващи скрита реклама, преминава през вирусни видеоклипове, публикации във форуми или в социалните мрежи. Съдържанието им насърчава зрителите и читателите доброволно да разпространяват информация, като по този начин споделят рекламния контекст с хиляди или дори милиони хора безплатно за рекламодателя.

С всички предимства е трудно да се постигне висококачествена целева аудитория за даден ресурс: ще има главно преходи „без интерес“. Следователно този тип промоция на уебсайтове чрез ефективна реклама се цели популяризиране на марка или предлагане на уникални продукти или услуги. В този случай можете да извлечете максимална полза от съдържанието, включително за популяризация за търсачките.

Публикацията е актуализирана на 2020/06/03 9:58:41 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Интернет реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *