Основни етапи при изработката на уеб сайт

Създаването на успешна уеб страница не е никак лесно начинание. Не става за ден, или два. Поне в нашето студио за дизайн и онлайн реклама, това не се случва така.

Общите етапи на разработване на дизайн и създаване на уеб сайт се състоят от:

  • Разработване на прототип, който включва определянето на типа и структурата на ресурсните страници, изобразяване на семантични блокове и поставяне на основните елементи.
  • Потвърждения и избор на стил. Според тематичната и бизнес насоката на сайта се определя стила на сайта (арт деко, минимализъм, ретро, ​​органично и други).
  • Разработка на дизайн на уеб сайт, който започва с избора на цветова схема, шрифт и подобни елементи и завършва с чертежа на оформления на страници въз основа на прототипи.
  • Създаване на адаптивен дизайн за началната си страница. Адаптирането помага да се пригоди сайта към размера на екрана на всяко устройство, като тук е мястото да споменем, че днес, през 2019 година, размерът на екрана на потребителите е най-разнообразен, а основна цел е сайтът да се вижда еднакво добре на всички устройства.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка и поддръжка на фирмен уеб сайт

Ако разгледате детайлите, тогава разработването на дизайн на уебсайта включва следната процедура:
Определение с цветова палитра. На този етап дизайнерите създават корпоративната идентичност на ресурса, която включва: цветни решения за фона, контрастни нюанси за подчертаване на основната информация, отделен избор на бутони за поръчка или обаждане и други сходни.

  • Създаване на композиция. Разработката на дизайн за сайта включва правилното поставяне на блокове на страницата. Елементите на дизайна трябва да бъдат привлекателни, практични и функционални. Различни техники за дизайн могат да подобрят възприемането на сайта от клиента.
  • Избор на шрифт. Повечето от сайтовете са с текстово съдържание, така че трябва да отделите много време за разработване на естетическа типография. Стил и размер, оказващи положително  влияние върху емоциите на посетителя и правейки така, че да бъде запомнен.
  • Интеграция на анимирани ефекти. Анимацията също е начин за създаване на връзка с клиента, тя привлича вниманието и кара посетителя да взаимодейства със сайта.
  • Опции: симулирайте удар върху екрана, флаш, люлка, пулсации, изместване, паралакс ефекти и други.
  • Избор на фон. Ярките тематични изображения, икони, фонове, първо, привличат вниманието и, второ, придават на ресурса „характер“.

Ако и Вие се нуждаете от нов уеб сайт, или  пък искате да обновите настоящ такъв, то можете да се възползвате от услугите на W-SEO.com
Препроектирането на сайт означава надграждане на съществуващ дизайн. Тенденциите на съвременния пазар се променят всеки ден, за да останете сред конкурентите е необходимо да следвате най-новите ИТ иновации и да подобрите своя ресурс.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка и поддръжка на сайт с уникална визия

Специалистите могат да модифицират както целия дизайн, така и отделните му елементи. В допълнение, с течение на времето всеки сайт изисква реорганизация на елементи, добавяне на нови секции и услуги, както и актуализации на цени, на настоящо съдържание, промяна на дадени пасажи и други. Редизайнът на ресурсите включва също технически промени: оптимизиране на графичната част или модули, отнемащи ресурси.

Екипът на компанията ни предлага и поддръжка на сайт, въвеждане на актуализации спрямо нуждите на крайния клиент. Свържете се с представител на компанията за да дискутирате подобен тип дейност.

Кога е важно да се свържете с наш представител?

Ако имате сайт, но той няма посещения! Най-често срещаният проблем е неправилно замислена структура и дизайн. Изходът от ситуацията: обвързване на страници и промяна на дизайна на сайта, SEO стратегия, онлайн реклама.

Ето и няколко практични съвета,  в случай че нещо не е както трябва при Вашият сайт:

Потребителите напускат ли сайта бързо? Може би просто не разбират навигациоята на сайта, не се ориентират и се чувстват не на правилното място? Решение: опростете структурата. Не трябва да има пречки между потребителите и вашите услуги.

Ресурсът вече не съответства на посоката на бизнеса? Резултат: ангажирайте се с редизайн на сайта, за да го направите адекватен за потребителските заявки и да не загубите натрупаната аудитория.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Сайтът - мощен инструмент за привличане на клиенти

Сайтът Ви не изглежда добре? Може би дизайнът на ресурсите е просто остарял. Решение: преработете логото и корпоративните цветове, „освежете“ външния вид на интернет ресурса.

Сайтът се забавя и зарежда бавно? Обърнете внимание, че дори най-свежият ресурс от техническа страна ще загуби своята функционалност след няколко години. Изход: следете текущите тенденции и ги прилагайте във вашите проекти.

Следните ресурси може би ще Ви бъдат полезни, ако се занимавате с дигитален маркетинг:

 

Публикацията е актуализирана на 2019/09/04 7:55:50 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 14 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Създаване на сайт
Цена
EUR 1200

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *