За какво служи SEO оптимизацията?

за какво служи СЕО оптимизацията

Какво представляват етапите за SEO оптимизиране на сайт? За какво служи SEO?

SEO (съкращение от Search Engine Optimization, SEO означава оптимизация за търсачки) представлява специализирани действия, насочени към подобряване на качеството на уеб ресурс в съответствие със стандартите на търсачките чрез вътрешно и външно промотиране, което осигурява растежа на позициите в резултати от търсенето, увеличава броя на посетителите на информационни ресурси и помага за привличането на потенциални клиенти към търговски проекти.

Според статистиката приблизително 70% от потребителите кликват върху първите три връзки след лентата за търсене. Редица от тях обръщат внимание на проекти, разположени в района за контекстна реклама. И по-малко от 20% посещават ресурсите по-долу. Може би вие превъзхождате конкурентите си по някакъв начин, имате уникална информация, интересни оферти или изгодни условия, но ако сайтът ви се появи на страници 2, 3 или 10, тогава никой няма да знае за вас. Следователно, за да може вашият проект да бъде видян от възможно най-много потребители, трябва да се погрижите за повишаване на позициите в търсачките.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Стратегия за изграждане на линкове

Поръчвайки SEO промоция, вие си осигурявате постоянен поток от безплатен целеви трафик, който превъзхожда по качество както контекстната реклама, така и другите канали за привличане на аудитория. В крайна сметка, ако потребителят въведе тематична заявка в лентата за търсене и види вашия сайт в резултатите от търсенето, тогава той вече е потенциално заинтересован клиент. В същото време челните позиции увеличават доверието в ресурса и разполагат с потребителя за покупка, поръчка, регистрация или друго целево действие.

SEO специалисти и сложна SEO оптимизация на сайтове

Компанията W-SEO.com предоставя услуги на SEO специалисти, които разполагат само с ефективни и работещи методи, които са актуални днес, формирайки индивидуален подход към всеки клиент и собствен модел на внедряване. Можете да поръчате SEO оптимизация на сайтове за София, както и за всеки друг гад в България, и всякакви други региони, независимо от темата – бизнес проекти, онлайн магазини или информационни ресурси. Нашата работа е разделена на няколко етапа, за които ще ви разкажем по-долу.

Вътрешна SEO оптимизация

Така наречената „основа“, основният компонент, от който търсачките смятат, че сайтът е с високо качество, пряко зависи.

Одит на използваемост, грешки при валидиране и HTML маркиране.
Анализ на конкурентите в топ 10, идентифициране на предимства, фактори, за които тези ресурси са класирани над останалите.
Компилация на семантичното ядро ​​- събиране и структуриране на ключови думи и разпределение по страници.
Инсталиране и оптимизиране на мета тагове (заглавие, описание, роботи, Canonical, Open Graph и др.)
Семантична оптимизация на H заглавия и организация на правилната йерархия.
SEO копирайтинг – писане на уникален тематичен текст с правилни ключови думи и заглавия. Какво прави текста подходящ за заявки за търсене и осигурява видимост в търсачките. В същото време текстът е оптимизиран за най-добрите показатели за спам, flood съдържание, лошо съдържание и други параметри.
Настройване на robots.txt, карта на сайта, премахване на дублиращи се страници.
Работете върху фрагменти за максимална честота на кликване (CTR).
И още много.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация в София: Как да подобрите видимостта на своя уебсайт

Външна SEO оптимизация

Методи за външно въздействие върху сайта чрез изграждане на линк маса и други действия, които допринасят за популяризирането на заявките за търсене до върха.

Линк Билдинг SEO

Въпреки многобройните противоречия сред SEO специалистите, един от факторите в класацията на търсачките все още е наличието на външни / препратки (в местния „обратни връзки“), тоест връзки към вашия сайт, публикувани на други сайтове. Логиката е проста – колкото по-често даден сайт се споменава (цитира) на ресурси на трети страни, толкова повече доверие има от страна на търсачките. Но дори и тук не е толкова просто, ако преди няколко години беше възможно да се премине за сметка на някакви обратни връзки, увеличавайки броя, то днес нискокачествените връзки, напротив, влошават позицията. Това е най-честата грешка на новите ни клиенти, които преди това са се опитвали да правят всичко сами и от съображения за икономичност са използвали агрегатори и борси, например „rokee“ или „sape“, безмислено закупувайки спам и недоверие . Да не говорим за „експлозията на връзки“ (рязко увеличаване на броя на връзките за кратко време), поради което можете да получите филтър и напълно да загубите трафик от търсачките.

Популяризирането на линкове е много деликатен въпрос, който изисква специално внимание и знания. Грешните действия могат само да влошат класирането и доверието (авторитета) на сайта в очите на търсачките. Затова се препоръчва да не се пести от SEO промоция в Интернет, а да се повери работата на специалистите от екипа на MmoAdvert, които ще ви изградят надеждна и висококачествена SEO структура. Ние задълбочено изследваме и анализираме всеки сайт според много критерии и едва след това прилагаме уникални и тематични статии с поставянето на вашата връзка, което ще покаже положително въздействие върху Вашият сайт.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация - Източници на трафик за онлайн магазини

Нашият екип е внедрил ефективен метод за подобряване на поведенческите фактори, който допринася за:

Важни поведенчески фактори:

  • Увеличение на средното време за посещение.
  • Увеличаване на дълбочината на гледане (брой вътрешни преходи между страниците).
  • Намаляване на процента на отпадане (общия процент потребители, които веднага са напуснали даден сайт).

Въпреки разнообразието от алгоритми за търсене, логиката винаги е една и съща – сайтът е класиран по-високо, надминавайки конкурентите по качество (вътрешна оптимизация и профил на връзките) и най-добре отговарящ на намерението (намерението или задачата) на потребителите. Именно последното показват поведенческите фактори и нашият метод им позволява да се подобрят чрез създаване на надеждна структура, подобряване на използваемостта, свързването, съдържанието, търговските елементи. Ще работим върху качеството на ресурса толкова много, че Google ще сметне сайта ви за най-полезен за потребителите и достоен да бъде над останалите в резултатите от търсенето.

Обобщение на статията, касаеща етапите за оптимизиране на сайт

СЕО оптимизацията е важен етап, чрез който можете да си подсигурите органичен трафик. SEO служи за по-добро класиране, повече нови клиенти, партньори, и по-добър рейтинг.

Възползвайте се от услугите, които нашата компания предоставя!

Ако се интересувате от SEO оптимизация, можете да прочетете и следните статии:

Публикацията е актуализирана на 2021/03/20 10:24:06 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
SEO оптимизация
Цена
EUR 1200

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *