Ефективно SEO чрез рационални линк билдинг техники

Ефективно SEO чрез разумени линк билдинг техники

При стартиране на задачите за  придобиване на качествени и релевантни линкове към вашия сайт, се появяват много фактори, които могат да увеличата или намалят класирането ви в търсачките. Настоящото съдържание орертава добрите и лошите обратни връзки, и представя вариант за предпазване от спам, към Вашият линк профил.

А качествените на backlinks – (обратните връзки) сочещи към вашия сайт, трябва да бъдат от сайтове, които са на една и съща, или близка тематика, т.е. да са със сходно задържание.

Блог, сайт, новинарска емиия, в която е поместена връзка към Вашия сайт, но ако се откроява от тематиката, може да доведе до ползи, но не в голям процент.

 

Не така стоят нещата при сходните сайтове. Не случайно, много бизнес партньори, когато участват в една област, си разменят банери и линкове в секция „Партньори“.

Добавянето на директории все още има малки позитиви, т.е. дава малка тежест, но е трудоемък и не толкова разумен процес. Особено в България.

 

Поставяне на връзка в сайт от вашата категория с подобно съдържание е много важно за търсачките. Добре е да представите  статия,  за предпочитане съответваща по съдържание на вашия сайт,  и да я включете във  висококачествена директория за статии. Блоговете са добър начин да получите качествени еднопосочни препратки.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фокусът от PPC се измества сериозно към SEO

Повечето SEO фирми разполагат с набор от сайтове на различни тематики и това подпомага тяхната дейност, обслужвайки компании с абонаментен план. Такова е положението и с нашата фирма, W-SEO.com

Трябва да бъдете внимателни!

Избягвайте поставянето на връзки в сайтове без добри DA, PA параметри. Особено избягвайте така наречените ферми за линкове, уеб страници, които съдържат повече от 100 независими изходящи връзки, този тип връзка се ползват с много негативно отношени от много големи търсачки. Избягвайте уеб страници с огледални сайтове съдържащи едно и също съдържание с различни URL адреси, също така страници, които използват пренасочвания и URL прикриване.

Сайтове, предоставящи обратна връзка с атрибут „no follow“ също дават тежест, но тя е минимална. Имайте го предвид.

Избягвайте да публикувате линк в страница, която се отваря много бавно или съдържа предимно реклами, от тези – досадните, които изкачат.

Мечта за всеки SEO оптимизатор е линк билдингът да върви по естествен път, т.е. всеки читател, болгър, влогър или писател, да поставя обратни връзки по естесвен път, когято ползва съдържание, вече публикувано в дадена медия.

 

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:01:51 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *