① Уеб Дизайн, SEO Оптимизация и Интернет маркетинг

① Уеб Дизайн, SEO Оптимизация и Интернет маркетинг

Уеб дизайн, SEO оптимизация и Интернет маркетинг

Уеб дизайн и SEO оптимизация при изработка на сайт. Днес, уважаеми читатели, почти всеки има собствен сайт. Толкова много сайтове има в Интернет, че наистина повечето, за тъжна участ, са неефективни, некачествени, кухи.

Вие не трябва да създавате такива сайтове, а напротив, трябва да правите полезни, ценни, сайтове, които биха помогнали на потребители, отправящи дадени заявки.

Представяме Ви малко полезна информаця за уеб дизайн, SEO оптимизация и Интернет маркетинг! Приятно четене..

Дизайн и SEO

Когато става въпрос за проектиране на нов уебсайт, повечето начинаещи дизайнери се интересуват само от това колко страхотно ще изглежда уебсайтът.
Като уеб дизайнер можем да се увлечем по някаква луда идея за уеб дизайн и това води до свръхкреативност в дизайна на сайта. За съжаление, някои от нас не винаги се замислят за една от най-важните цели на един сайт – да бъдеш открит, за да предоставяш съдържание.

Нека бъдем откровени! Колко хора създават уебсайтове само заради тях? Не толкова. Освен страхотни рекламни стратегии, най-добрият начин да бъде открит вашият уебсайт ще дойде чрез оптимизиране на сайта за големи търсачки като Google, Yahoo, Bing.

Едно от нещата в това да си уеб дизайнер е, че понякога забравяме, че SEO започва, когато започнем да проектираме уеб страница. Като уеб дизайнери трябва да сме готови да допринесем за изключително SEO от самото начало на разработката.

SEO оптимизация

Какво могат да направят уеб дизайнерите за доброто SEO?!

Уеб дизайнерите може да смятат, че SEO не е тяхна работа. Те просто искат да създадат наистина красив уебсайт и да продължат напред. Това е страхотна идея, но не винаги е вярно, особено когато проектирате сайт, който трябва да превъзхожда в класирането на страниците. Има много неща, които дизайнерите могат да направят, които наистина могат да помогнат за оптимизирането на страниците.

Имайте предвид, че говорим за on-site SEO (on-site), всички неща, върху които имате контрол, за да промените класирането на уебсайт. Колкото по-добро е SEO на място, толкова по-лесно е за търсачките да „обхождат“ и индексират страниците ви, за да определят тяхната релевантност към дадено търсене. По-долу ще обсъдим няколко точки, които могат да повлияят на вашето разположение (класиране). И така, какво трябва да се направи за популяризиране на сайта и SEO оптимизация?

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Bard на Google срещу Bing ChatGPT на Microsoft: Какво знаем за AI chatbot

Планирайте

SEO трябва да се вземе предвид в началото на творческия процес. След като разберете какво проектирате, за кого и каква е целта на уебсайта, вие като уеб дизайнер трябва да създадете ясен .

Моля, не създавайте „Splash“ страници!

яма значение дали клиентът наистина иска Splash страница или просто смятате, че това е творческа идея. Това не само е супер стара техника, но и няма да помогне на вашето SEO, особено ако е само една от онези страници на Spalsh с графики и бутон „щракнете тук“.
По правило търсачките „обхождат“ и намират по-голямата част от необходимата информация на началната ви страница. Моля, не бъдете уебсайтът, който се пропуска.

Дизайн за текст

Като уеб дизайнери искаме всичко да изглежда добре. Искаме всичко да има смисъл и да е естетично. Понякога поради тези причини правим твърде много елементи на нашия уебсайт графични. Например искаме да създадем уникално меню с декоративен шрифт и неясна форма зад всяка връзка. В повечето случаи това, което ще направим, е да създадем графика и просто да използваме изображението на картата, вместо да го кодираме. Какво друго правят дизайнерите, е да създават графики за заглавки или заглавки.

Трябва да спрете да правите това, особено ако влагате много съдържание в графики. Вашият мисловен процес трябва да бъде: „Какво ще могат да четат търсачките?!“ Трябва да оставите нещо на сайта като текст. За наш късмет има много напредък в HTML и CSS, както и плъгини, които помагат да превърнем всичко това в реалност.

Отново повтаряме, търсачките не могат да различат изображението и да разберат какво пише върху тях. Не използвайте твърде много графики за вашия текст, съдържанието и всички „обходими“ неща ще играят голяма роля във вашия Page Rank. Ако имате малко съдържание, тогава търсачките няма да ви класират високо.

Изключете динамиката

Преди дори да започнете да проектирате уебсайт, трябва да помислите как ще внедрите неговите функции. Ако твърде много разчитате на технологии като Flash или Ajax, трябва да преосмислите позицията си. Проблемът тук е, че количеството поддръжка, което търсачките имат за HTML, не е толкова голямо, колкото това, което е налично за по-динамично съдържание. Не правете менюто си въз основа на Flash или графики, просто го направете базирано на текст. Но не се колебайте да използвате Flash или Ajax анимация в други части на сайта, ако наистина имате нужда.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг чрез сателитни сайтове

Имената на файловете трябва да имат смисъл.

Ако трябва да използвате изображение за вашата страница „За нас“, наименувайте го смислено. За щастие някои търсачки, като Google Image, могат да извършват търсене на снимки. Някои хора използват това търсене, за да намерят картина, която харесват, или за да визуализират идея.

Трябва да запомните, че търсачката няма очи, така че трябва да свършите възможно най-много работа. Ако изграждате сайт за кексчета и сладкиши и вашата страница „За нас“ използва изображения на кексчета, опитайте се да не наименувате файла си: „about-page2-img.jpg“ или „cake123.jpg“. Вместо това опитайте нещо като „about-baking-cupcakes.jpg“. Имайте предвид, че не искате заглавието да е много дълго, но трябва да е смислено и подходящо за темата на вашия сайт.

Дигитална агенция за уеб дизайн и SEO оптимизация

Ваш ред е!

Може би вие сами кодирате сайта или ще възложите тази работа на някой друг. Може би просто създавате HTML и CSS, така че разработчикът да може свободно да знае какво е всичко и къде отива. Независимо кой метод предпочитате, има неща, които можете да правите в процеса на стартиране на сайт и след като сайтът започне да работи, уверете се, че имате добро SEO.

„Alt“ таговете са важни

Когато вмъквате изображения в уебсайт, имате възможност да добавите таг „alt“. Този етикет е алтернативно описание на вашето изображение, в случай че не се показва или посетителят е избрал да забрани показването на изображения. С други думи, когато не се показва изображение, ще се покаже тагът „alt“. Страхотното при тази функция е, че търсачките използват тези alt тагове, за да им помогнат да определят уместността на даден сайт. Това е една от онези функции, които трябва да използвате, за да увеличите класирането си в търсачките.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Подобрете интернет присъствието си чрез Google Ads

Кристално чист код

Независимо от това кой кодира уебсайта ви, трябва да използвате чист код, за да получите най-голяма полза от SEO. Причината е, че колкото по-добър е кодът, толкова по-лесно е за търсачките да „обхождат“ (обхождат) вашия сайт и да разберат какво е какво. Трябва да запомните, че това са машини и формули, които се опитват да класират вашия сайт по отношение на други сайтове, така че трябва да сте сигурни, че те имат най-лесния и разбираем достъп до информация.

Разбира се, в етапа на предварително планиране трябва да имате представа какъв код ще се използва. Много по-лесно е да проектирате, ако знаете как да кодирате и разбирате каква част от изображение или сайт ще бъде в „div“ и каква част ще бъде в „обвивка“ и други подобни. Друг момент е да знаете стандартите за това как се изпълняват тези видове функции. Има йерархия на кодиране, която улеснява разбирането, и има стандарти и практики за уеб разработка, които трябва да се вземат под внимание.

Отнесете се сериозно към ключовите думи и фрази

Трябва да направите проучване на ключови думи, за да разберете от какво се интересува вашата аудитория. Можете да използвате безплатни инструменти или просто да правите обосновани предположения относно темите, които трябва да бъдат обхванати, или неща, които трябва да бъдат показани на сайта. Използвайте ключови думи, но не забравяйте за баланса. Опитайте се да не бъдете излишни, тъй като може да бъдете маркиран като спам сайт. Правете всичко в границите, за да бъдете уместни.

Интернет маркетинг

Интернет маркетингът, също известен като дигитален маркетинг, уеб маркетинг, онлайн маркетинг или е-маркетинг, е използването на интернет с цел маркетинг, брандиране, реклама и популяризиране на продукти, услуги или идеи. Предтсавлява комплексна матрица, в която са включени най-различни елементи за популяризиране на даден ресурс в Интернет.

Планирайте, поискайте дигитална агенция да Ви изработи стратегия за дигитален маркетинг и нещата ще се получат!

Финални, заключителни мисли

Няма гарантиран начин да получите висок ранг на страницата или голям брой показвания, органичен трафик, следователно и много продажби, ако търгувате онлайн. Най-добрият начин да гарантирате всички тези неща е да предоставите страхотно съдържание и невероятен продукт/услуга. Оптимизацията за търсачки включва много други фактори и техники, но тези, които разгледахме в тази статия, поне ще поставят вас и вашия уебсайт на правилния път.

 

 

Публикацията е актуализирана на 2023/05/27 9:41:02 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *