Как да създавате приятно за четене съдържание

5 изключително ценни съвета за SEO копирайтинг

Тъй като SEO копирайтинг услугите заемат все по-голяма част от SEO, както в България, така и навсякъде по света, днес ще Ви споделим няколко съвета, чрез които да създавате приятно за четене съдържание…

Съдържание, което да се хареса на читателите.

 

# 1 Пишете уникално

Е, писането на уникално и оригинално съдържание е важно, но все още много издатели, редактори на сайтове, блогове се изкушават да използват добре познатата комбинация копи/пейст.  Плагиатството не е довело никога до нищо добро, няма и да доведе!

Уникалното и оригинално съдържание е невъзможно без уникални идеи, колкото и банално да звучи. Идеите трябва да са нетривиални и да могат да ви накарат да се замислите върху прочетеното. Кой би искал за стотен път да препостигне статия по тема, която е четена и дъвкана преди година, например?

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайт - какво представлява услугата и какви видове предлагат дигиталните агенции?

# 2 Фокус – върху потребителското намерение

2019 година е и  всички много добре знаем, че повторно оптимизираното съдържание е остаряло и не работи. Но това е сигурен начин потребителят да се съмнява в професионализма на създателя на това много съдържание. В същото време е малко вероятно нещо да развали опита на читателя дори повече от текста, преднамерено запълнен с ключови думи. Да, и Google едва ли  ще поощри това.

Ключовите думи играят ключова роля, но не забравяйте, че Goolge алгоритмите постоянно биват модифичирани и самата търсачка става все по-умна. Днес кралят на търсачките е много по-добре запознат с намеренията на потребителя и смисъла на заявките за търсене. За да разберете по-добре предпочитанията и желанията на потребителите, трябва да погледнете нещата за момент с техните очи и да си си и да си представите, че те влизат в лентата за търсене, когато търсят дадена информация.

В епоха, когато Google е обсебен от семантично търсене, е време да започнете да мислите за силата на LSI. В процеса на писане на текстове използвайте синоними и думи, които по значение могат да заменят основните ключови думи и фрази.

# 3 Различавайте се от тълпата в оригиналното заглавие

Доброто заглавие в много случаи  решава съдбата на съдържанието: дали потребителите ще го видят, или ще напуснат сайта, тъй като не са го сметнали за добро.  За да подобрите ефекта, можете да добавите ключови думи към заглавието – за да се харесате както на Google, така и на потребителите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да си набавите качествени статии

Много можем да пишем за заглавието, но това ще сторим в отделна статия, която ще можете да прочетете тук, в W-SEO.com. Последно важно нещо, което препоръчваме е, към заглавието да добавяте и подзаглавие, с което да започва статията.

И за финал, на точка 3, няма как да не кажем следното: Заглавието е половин статия! Трябва да говори много и не бива да се отклонявате от него!

# 4 Структурата на съдържанието

Съгласете се с нас, че има разлика, когато четете прав текст, и когато четете текст, подреден,  с абзаци, с открояване на най-важните и ключови моменти…

Разбира се, можете да пишете платна от текстове без абзаци, но все пак е по-добре да не правите това. Използвайте заглавия и разбийте текст на параграфи. Това е просто: днес малко хора четат нещо от началото до края.  За за не увеличите Bounce Rate – структурирайте добре съдържанието си.

# 5 Линкове

Добър линк профил не се изгражда от днес за утре, това е поетапен процес, но е важно да действате и в този аспект, за да е разпознаваем Вашият сайт, за да вдъхва доверие у читателите .

Набавете си линкове от други популярни сайтове с добра репутация и тогава вашите потребители няма да имат съмнения относно достоверността на вашия ресурс. Освен това Google със сигурност ще благодари за помощта за изпълнение на мисията си – „да направи цялата информация достъпна и полезна в световен мащаб“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на сайт със система за управление на съдържанието

 

В обобщение на написаното можем да кажем само, че съдържанието, което генерирате / създавате трябва да е привлекателно, четимо, интересно. А за де се постигне това са необходими добри граматически познания, много четене, запознаване с литературата, касаеща дадената област и много други!

Следните статии могат да са Ви от голяма полза, стига да ги прочетете:

Публикацията е актуализирана на 2019/08/23 10:56:10 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 12 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO копирайтинг - полезни съвети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *