Имейл маркетинг в комбинация с SMS маркетинг

SMS и имейл маркетинг

Съществуват много разлики между SMS и имейл маркетинг. Те обаче работят добре заедно и формират ефективен маркетинг за всички канали.

SMS и EMAIL – Маркетинг, кампания, основана на доверие
По отношение на законността, кампанията за имейл маркетинг трябва да включва разрешение за достъп до контакти от база данни на клиенти. Не е добре, когато последователите, активните клиенти или потенциалните клиенти намират маркетинга за натрапчив.

Важно е да се уверите, че клиентите се съгласяват не само на имейли, но и на SMS. Това ще създаде последователен маркетингов подход. Дори ако SMS маркетингът все още е само в плановете, по-добре е да се опитате да получите лично съгласие за разпространение на SMS предварително. MarketingProfs показва, че 75% от хората наистина биха искали да получават SMS с реклами, така че можете да разгледате SMS съобщенията като друг удобен маркетингов канал.

SMS и имейл – двупосочни комуникационни канали

Имейл и SMS бюлетини могат да се използват за събиране на обратна връзка. Според опита на VISEO  получателите ще отговарят на рекламни съобщения и тази информация ще бъде полезна за анализ на ефективността на кампаниите. За качествени резултати е най-добре да се опитате да се свържете с клиенти чрез двата маркетингови канала.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как дигиталните агенции помагат на бизнеса?

Например, проучване на Statista показва, че през 2020 г. 27% от респондентите в САЩ са изпратили SMS за комуникация с марка или просто за да получат отстъпка. Имейл маркетолозите са много запознати с мониторинга на отзивите за своите имейл кампании.

Имейл маркетингът изгражда взаимоотношения, SMS засилва призивите за действие

SMS маркетингът е много ефективен. Изследванията на Dynmark показват, че 90% от SMS съобщенията се четат в рамките на три минути. SMS съобщенията са кратки, имат висока честота на гледане и бърз отговор на получателя. Те могат да бъдат фантастичен инструмент за създаване на мощни и запомнящи се призиви за действие, както и за предоставяне на спешна информация.

От друга страна, електронните бюлетини могат да съдържат красиви изображения и много повече съдържание от SMS съобщение. Ето защо, имейл маркетингът е чудесен за комуникация с клиенти и за изграждане на дългосрочни отношения с тях, като същевременно укрепва марката.

SMS и имейл маркетингът помага да се намерят клиенти чрез увеличаване на използването на мобилни телефони
През 2020 г. делът на мобилните комуникации в европейските домакинства достигна 98%. Това доведе до почти два мобилни телефона на домакинство. Тези цифри непрекъснато нарастват. Смартфоните се превърнаха в ценен инструмент за компаниите да достигнат до своите клиенти. Това се отнася както за SMS, така и за имейл маркетинг.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Достатъчна ли е онлайн рекламата за успех в дигиталния маркетинг?

Непрекъснат растеж: както B2B, така и B2C

Ефективността на имейл маркетинга и ниската му цена го правят един от най-популярните маркетингови канали. Значителен ръст се наблюдава и при SMS маркетинга. През 2017-2020 г. показателите на SMS-изпращанията за B2B и B2B2C са нараснали със 197%.

В същото време, според проучването на състоянието на маркетинга на Salesforce, маркетингът на SMS чрез B2C канал е нараснал с 92%, а имейл маркетингът – със 106%.

Обобщение

Много компании започват да откриват комбинацията от SMS и имейл маркетинг. Това ви позволява ефективно да общувате с клиентите в точното време на деня, да дефинирате и променяте честотата на доставка на рекламни материали и да проследявате реакцията.

Няма как да не пропуснем да обобщим, че по-големите търговски вериги вече налагат тази комбинация, давайки си сметка, че тя работи чудесно.

Многоканалният подход би допринесал а много по-добри резултати.
Всеки маркетингов канал е различен и има плюсове и минуси. Следователно многоканалният подход дава възможност да се възползват  няколко техники.

Публикацията е актуализирана на 2021/01/02 10:10:49 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *