Силата на хаштаговете

Силата на хаштаговете в SEO аспект

Когато става въпрос за маркетинг в социалните медии, хаштаговете (hashtags) са ключът към SEO и видимостта на вашето съдържание.

Ето как да ги използвате творчески, така че да се наслаждавате на по-голяма популярност.

Време е да овладеете силата на #hashtags…

Хаштаговете  могат да ви помогнат с дадена инициатива, кампания, например за набиране на средства за близък, който спешно се нуждае от такива, да привлече последователи към Вашите профили и респективно на всичко това, значително да подобри имиджът Ви онлайн.

Лично ние, екипът на ВИСЕО смятаме, че дори в Google SERP при бъдещ алгоритъм, ще бъдат добавени резултати, базирани на хаштагове, т.е. искаме да кажем, че е време да помислите сериозно и Вие за хаштаговете и да ги добавяте, дори като съдържание във Вашите ПР статии.

Предизвикателство: Тествали ли сте резултати от Гугъл, пишейки даден хаштаг? Опитайте с #wseobg

Ето какво правим ние: Добавяки ПР статия, освен линк, понякога в края на съдържанието добавяме следните две новости: 1. Ключови думи, отговарящи за съдържанието, но не в специфично зададения раздел за тази цел, а просто в съдържанието. 2. Четири, пет хаштага, отново под ключовите думи! Пример:

„… ключови думи, съдържащи се в настоящата статия: хаштаг, hashtags, силата на хаштаговете, #wseo #хаштаг #хаштагове…“

Не изглежда съвсем добре към този момент в очите на читателите, но вярваме, че съвсем скоро това ще се промени.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  10-те най-важни SEO показатели

Ако сме предизвикали вниманието Ви, то е време да започнете по пътя си, за да станете гуру на хаштага, като разгледате настоящите творчески начина за използване на тяхната сила:

Какво е хаштаг и какво е неговото бъдеще

 

1. Стартирайте (или продължете) разговор
С един единствен хаштаг можете да организирате текущи дискусии, позволявайки различни участници в социалните медии да се присъединят. Използването на хаштаг Ви позволява да поддържате постоянен поток от съдържанието на вашите социални медии в резултатите от търсенето, така че дори тези, които гледат, могат да Ви последват.

2. Кръстосано насърчаване в социалните мрежи
Сега, когато толкова много социални медийни платформи използват хаштаг, като начин за отсяване на публикации, можете да ги използвате и за популяризиране на съдържанието ви. Намерете (или създайте) приложим хаштаг, който представлява вашата марка, продукт или услуга и я използвайте във всичките си профили. Тук е мястото да Ви кажем, че колкото и да не вярвате, социалните мрежи, като: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Mix.com позволяват ползването на hashtags. С други думи, не се сещаме за социална мрежа, която да не го позволява. Ако днес, през 2019 година, в SEO аспект са важни традиционните ключови думи, то ние вярваме, че само след 2 години, тази тенденция ще бъде заменена от … сещате се от какво, нали? Естествено, от хаштаговете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да разпознавате фалшиви новини и статии

3. Crowdsource
Настройте хаштаговете, които насърчават потребителите да качват снимки, за да имат шанс да бъдат представени в потребителския профил или началната страница. Включването на вашите последователи и фенове в самото изпращане на съдържание ги кара да се чувстват така, сякаш са част от вашата марка, а също така ви улеснява редовно да актуализирате профилите си.

4. Поискайте обратна връзка
Социалните медии са чудесно място за директна обратна връзка от вашите клиенти, но също така ви позволяват да получавате обратна връзка за вашите нови разработки и идеи от потенциални клиенти. Настройте хаштаг, който отразява обратната връзка, която искате потребителите да предоставят, и която е подходяща за вашата марка, и след това помолете потребителите да оставят своите мнения.

Въпреки това, винаги трябва да внимавате при този тип дейност. Трябва да знаете, че хейтъри дебнат отвсякъде, както и, че понякога и конкуренцията може да постъпи подло…

5. Използвайте локации
Ако управлявате бизнес с местна аудитория, трябва да въведете името на града, за да привлечете местни клиенти. Това ограничава насочването на аудиторията ви от глобална към местна и ви дава най-добрата възможност да привлечете хората, които да са потенциални купувачи, или клиенти.

Нека Ви дадем пример. Ако оперирате в София, то споделяйки снимка от даден мол, в който провеждате бизнес среща, спокойно можете да се тагнете с настоящото местоположение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Анализ и технически методи за SEO оптимизация

6. Тагвайте се наживо, от дадени събития, било то концерт, конференция, важна бизнес среща.
Независимо дали посещавате  конференция за индустрията или малка среща с  професионалисти, използвайте хаштагове, докато сте на събитие.

Повечето мащабни събития и днес, дори по-малките, като сватби, рождени дни, имат свои собствени стандартни хаштагове.

7. Придържайте се към тенденцията
Съществуват доста популярни хаштагове, желателно е да проверявате настоящите и да ги ползвате.

8. Създайте собствени хаштагове и ги пуснете онлайн. Ще се уверите, че бързо ще предизвикате огромна аудитория, която да ги ползва. С това си действие, ще получите много последователи.

Без да искаме да правим реклама, ще Ви поканим в нашите профили на Instagram, за да видите как умело използваме хаштаговете и черпим от тяхната сила.

Профил 1 – фирменият профил @ViseoEOOD

Профил 2 – фотографският @DzhunevPhotography

Профил 3 – @poleznobg

В обобщение на написаното ще заключим, че трябва стартирате още днес използването на хаштагове, дори в съдържание в сайтове, а не само в социалните мрежи.

Създавайте различно, интересно, уникално съдържание за всеки профил, за всяка социална мрежа. Знаем, че това е трудно и изисква ресурси, но по този начин инвестицията бързо ще се възвърне. Понякога два хаштага могат да дадат изключително много информация за потребителите, които се интересуват от Вашите услуги, от Вашата дейност, така че бъдете креативни и действайте …

Публикацията е актуализирана на 2021/08/19 8:41:35 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
4.5 based on 11 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Силата на хаштагът

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *