SEO оптимизация на сайт

Какво представлява процесът по оптимизация на сайт?

Почти е сигурно, че сте чували за популяризацията на сайт за търсачки, иначе казано SEO оптимизация. Дори и да не сте запознати с методите по оптимизация, то Вие знаете много добре, че има търсачки, които дават на потребителите информация, когато такава бива потърсена. Например, предстои Ви командировка в друг град, но не знаете в кой хотел да отседнете и прибягвате към търсачките, пишейки в полето за търсене „Хотел в град х“. Резултатите, които Ви се визуализират на по-предни позиции грабват вниманието Ви Вие позвънявате, респективно на това и запазвате нощувка.

Това е един пример за употребата на търсещите машини.

Някой сайтове се показват по-напред в резултатите, а други, въпреки, че изглеждат много добре структурирани, информативни, полезни, не се показват на предни позиции.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ключовите елементи на ефективната SEO оптимизация

Именно и чрез процесът по оптимизация може да се направи така, че сайтът Ви да излиза на по-предни позиции, да изпревари конкуренцията.

Може да се срещне като „Оптимизация за търсачки“, „SEO оптимизация“, „Популяризация на сайт“,  но във всички случаи се касае за процес попридвижване на сайтът Ви на по-предни позиции.

Процедурата е сложна, изисква аналитични умения, технически познания, много ресурси, човешки и умствен капацитет и обикновено трае между 6 и 12 месеца, за да бъдат видими резултатите.

 

Защо фирмата Ви се нуждае от SEO оптимизация?

Ако в близкото минало интернет бе използван основно за намиране на информация, днес ситуацията е драстично променена.

 

Увеличаващият се брой на потребители на интернет, нови технологии (комуникацията с целевата аудитория чрез уебсайта, плащане онлайн, пазаруване, , възможността да поръчате он-лайн и т.н.) и много други фактори, направи интернет в мощен маркетингов инструмент и място за продажби на стока и услуги.

Например, сега, в началото на 2018 година се намираме в бум на онлайн магазини и именно това показва, че интернет технологиите носят огромни печабли на собственици, възползващи се от SEO услуги.

 

Популяризирането на интернет може да бъде ефективна за ВСИЧКИ компании, чиято потенциална аудитория търси подобни продукти или услуги в Интернет. Според статистиката броят на потребителите на интернет нараства всяка година, днес повече от една трета от българите използват Интернет.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Локално търсене за малкия и среден бизнес

И това е тази публика, който е платежоспособна, тъй като е предимно съставена от младежи, хора в активна възраст, работещи, заможни.

Хиляди хора  търсят продуктите ви всеки ден и да намерят продукти на конкурентите! И всичко това, защото по-гъвкавите конкуренти вече са взели най-добрите места в търсачките.

Можете и Вие да вземете тези „места под слънцето“ – за това трябва да започнете с оптимизация на сайта още днес.

Защо сайтът трябва да е в горната част на търсачките, т.е. на по-предни позиции в SERP?

Има няколко причини за това. Първо, водещите места в търсачките могат да се сравняват с престижните райони на града, ако се касае за офлайн бизнес. Например, бутик за марково облекло, който се намира на бул. Витоша в София, където човекопотокът дневно е над 20 000 души не може да се равнява с бутик на главна търговска улица в град, който има 10 000 жители.

Обикновено клиентът получава първото впечатление от компанията, преди да посети организацията, знаейки къде се намира. Колкото по-престижен е районът, толкова повече доверие се вдъхва у клиента. Стереотипът работи: ако фирмата се намира в сърцето на града, тогава тази фирма процъфтява. Също така, този стереотип работи с популяризирането на SEO. Сайтовете в ТОП са, като правило, най-уважаваните сайтове, тези с най-голям тръст, най-достоверни.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо уеб сайтовете трябва да отговарят на стандартите за дизайн

На второ място, доброто местоположение привлича много по-голям брой посетители. На обектите, разположени на първите десет позиции (ТОП-10, т.е. първата страница в Гугъл), близо  95 % от потребителите взимат решение. Ако търсачката издава сайта на фирмата Ви на четвъртата страница или на по-задна, то по-малко от 2 % от потребителите имат шансът да Ви посетят.

Следователно, колкото по-добра позиция има сайтът Ви, толкова повече трафик ще има. Препоръчваме ви да се намирате в резултатите от търсенето в TOP-5 за най-важните заявки, тези, от които следва да имате най-големи приходи.

Защо е важно да изберете правилния списък със заявки?

На първо място, трябва внимателно да подберете фразите, по които желаете да се класирате на по-предни позиции. Най-често клиентите правят така, че техните най-продавани продукти, или пък тези, които най-спешно желаят да ги продадат, към тях има най-голям интерес, искат да бъдат представени на по-предни позиции.

Процесът по анализ на конкуренцията е важен за ефективно SEO.

Разбира се, оптимизирането на търсачките е много ефективен начин за привличане на клиенти, но с едно важно уточнение: Процедурата трябва да поверите на професионалисти.

В обобщение, можете да се свържете с нас и ние ще Ви създадем конкретна оферта, план, стъпки, чрез които да извършим така важната популяризация.

Разгледайте и тези материали, свързани с темата SEO оптимизация на сайт:

Публикацията е актуализирана на 2021/08/23 2:03:01 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 8 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
SEO услуги

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *