SEO оптимизация на TikTok профил

Няколко думи за любимата социална мрежа на новото поколение

ТикТок е социалната мрежа за видеосподеляне, която наистина е любима, особено на подрастващото поколение.

Днес решихме да Ви представим важни моменти и акценти, касаещи оптимизирането на профил в TikTok за Google.

Ако искате да бъдете следващото голямо нещо в социалните медии, увеличете своя акаунт в TikTok. TikTok е все още сравнително нов – но няма да е за дълго.
TikTok скоро ще предложи опция „връзка в био“, така че потенциалът за трафик към вашия блог е огромен.

Първото нещо, което трябва да забиете, е вашата камера. Някои хора са просто по -удобни пред камерата от други и през повечето време публиката може да каже, дали ставате, или не. Ако наистина се опитвате да разширите профила си в TikTok, защото това е вашата страст, тогава не просто създавайте съдържание – забавлявайте аудиторията.

Не само, че трябва да се наслаждавате пред камерата, но и не забравяйте да бъдете спонтанни. В момента има много вирусни предизвикателства, но това не означава, че не можете сами да ги завъртите. Най -важното – бъдете себе си. Хората искат автентичност.
Вече знаете, че имате само 60 секунди, за да впечатлите аудиторията си – а за някои това е повече от достатъчно време, за да ги накара да полудеят.
Това звучи по-скоро като съвет от здрав разум-явна лекция, но малко оригиналност и уникалност вървят далеч. Хората обичат приемствеността, но също така обичат и ценят оригиналността.
60 секунди твърде малко ли са за видеоклип за редактиране? Сякаш да. Всички видеоклипове във всички платформи, независимо колко са кратки, се превеждат по -добре, ако са претърпели малко редакция.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok тънкости и трикове

И така, как да оптимизирате профила си в TikTok ?

Основното нещо, отново е съдържанието. Както по-горе споменахме, предоставяйте по-качествено видеосъдържание.

Другото важно нещо е да прехвърляте трафик от един канал към друг. Ако приемем, че имате голям профил, с няколко стотици хиляди последователи в Инстаграм, то спокойно можете да пренасочвате публиката и в ТикТок. Достатъчно е да публикувате специфични публикации, чрез които да ги приканите.

Позоваване на профил в ТикТок от други източници

Много важно е да оптимизирате добре ТикТок акаунта си, като ползвате линк билдинг тактики. По този начин ще получите допълнителен трафик от органичното търсене на Google.

Тук важат почти всички традиционни похвати за линк билдинг, които касаят и обикновените сайтове.

TikTok за бизнеса – как да го използваме като инструмент за продажби?

TikTok за бизнеса

Ясно е, че TikTok се превръща в нов и алтернативен канал за придобиване на много фирми, които искат да популяризират своите продукти или услуги. Instagram стана по -наситен и пълен с фалшиви профили. Тези хора искат голяма сума пари за нещо толкова просто като стори в Instagram или публикация със снимка. Това принуждава компаниите да започнат да търсят нови възможности по отношение на бюджета и демографията.

Вид бизнес, който вече използва TikTok като начин за повишаване на осведомеността, са музикалните лейбъли, които се поддържат от влиятелни маркетингови агенции, за да накарат конкретна песен да стане вирусна. Благодарение на влиятелните лица на TikTok, които ще го използват като саундтрак на видео.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Oнлaйн мapĸeтинг зa пocтигaнe нa ycпeшeн бизнec

Например, The Influencer Marketing Factory помогна на Universal Music Denmark да пусне нова песен на изпълнителя K-Phax, използвайки само 5 влиятелни лица (чрез създаване на хештег предизвикателство), а само за три седмици резултатите бяха над 1 млн. Показвания на хаштаговете, 1000+ създадени видеоклипове, 5M+ обхват на песента и 10M+ комбиниран обхват на потребителите.

Можете спокойно да ползвате хаштагове в ТикТок и чрез тях да се появите в мейнстрийма на социалната мрежа.

Как работи Tik Tok

За да разберете как да популяризирате бизнеса си в TikTok, нека първо анализираме основните принципи на неговата работа.

Алгоритми на Tik Tok
TikTok използва изкуствен интелект, за да анализира интересите и предпочитанията на потребителите. Въз основа на харесвания, коментари, видимост на видеоклипове, репостове, TikTok издава индивидуални препоръки за съдържание на всеки потребител. Няма нужда да се напрягате и да търсите какво да видите.
TikTok в подкрепа на новодошлите показва своите видеоклипове на широка аудитория, за да определи интереса към него. Първите 5 видеоклипа определено ще получат гледания. Успехът и бъдещата популярност на вашия акаунт зависи от тях.

Как да интегрирате TikTok в следващата си маркетингова кампания

Първо, важно е да знаете, че TikTok не позволява (поне засега) на потребител да добавя връзка към своите органични видеоклипове. Това означава, че никой не може да използва TikTok като директен начин за привличане на трафик към сайт или целева страница (засега), но основната цел би била да се увеличи:

  • Популярността на марката
  • Представяне на нов продукт (например маратонки)
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Топ източници на трафик за 2020 година

Популяризиране на приложение, което може лесно да бъде намерено в App Store с помощта на функцията за търсене. Единственият начин да получите връзка в TikTok е да харчите пари за техните реклами в платформата, които в момента са в бета фаза и са отворени за кандидатстване. Естествено, при редакция на видеа, или в хаштаг можете да споменавате обслужващия бранд.

Приходи от TikTok

Много хора ни питат, как да печелим от вече добре оптимизиран и с много последователи TikTok профил…

Има много начини, по които можете да генерирате приходи от вашия TikTok, но това зависи от това коя е вашата аудитория и какви неща биха искали да купят/как можете да им донесете стойност.

Можете да:

  • Правете продуктови викания – накарайте марки/магазини за електронна търговия да ви плащат за популяризиране на продукт
  • Създаване на съдържание за марки – Вместо да използвате следното, можете да създавате видеоклипове за марки, които те могат да публикуват в своя акаунт
  • Създайте и продайте курс на последователите си – това трябва да е целево съдържание, което те биха искали да видят/научат
  • Стартирайте онлайн магазин – Можете да отворите магазин Shopify и да продавате продукти, които смятате, че вашите последователи биха искали да закупят.
  • Излизайте на живо – TikTok ви позволява да създавате видеоклипове на живо и да печелите пари

Вярно е, за България все още не е много лесно, но ще дойдат времена, в които това ще се случи удобно за аудиторията.

Полезни препратки:

TikTok тънкости и трикове

https://w-seo.com/tiktok-pet-nachina-za-populyarizirane-na-profil.html

Публикацията е актуализирана на 2021/08/01 8:12:01 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *