Контекстуална реклама в Google Ads

Контекстуална реклама в Google Ads – какво представлява, за какво да платите, първоначална настройка на акаунта

Всеки собственик на бизнес е постоянно изправен пред въпроса за увеличаване на продажбите. И ако все още не използвате контекстна реклама Google Ads, сега е моментът! В наши дни Google е най-популярната търсачка сред интернет потребителите в целия свят! Това автоматично означава, че трябва да присъствате на добри позиции.

Ако пропуснете това, губите. Колко губите – това е трудно да го определим в тази статия, но можем да кажем, че губите много. Губите, а Вашите конкуренти не спят, а действат. Време е и Вие, читателите на W-SEO.com да запретнете ръкави и да заработите с Google.

Контекстуална реклама на GoogleAds

Контекстуалната реклама е реклама, която се появява, когато Google показва резултати от търсенето и е близка до тях по тема. Този инструмент е най-продуктивният за популяризиране на услугите на компании и продукти на онлайн магазини в световна мрежа, поради което рекламите са видими само за тези хора, които се интересуват от предложения продукт или услуга. За да привлечете голям брой потребители и да направите продажби, струва си да се уверите, че рекламата е съставена правилно и включва необходимите ключови думи.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Хостинг - миграция на сайт от един доставчик към друг

Контекстуалната реклама на Google Ads може да бъде в един от трите блока:

Над резултатите от търсенето (не повече от 3 реклами наведнъж);
От дясната страна на екрана от резултати от търсенето (до 9 реклами);
Дъното на резултатите от търсенето.
Контекстуалната реклама от Google Ads се показва както в търсачката, така и в интернет ресурси, които са част от дисплейната мрежа на Google. В този случай рекламите включват не само текст, но и снимки или банери.

Задължително ли е да плащате на Google за да Ви покаже?
За удобство на клиентите, както и за постигане на целите, поставени от рекламодателите, търсачката Google осигурява няколко вида плащане за контекстуални рекламни услуги:

  • Плащане на кликване (плащане на кликване). Избирайки този тип, рекламодателят плаща за всяко кликване, което потребителят прави върху реклама. Плащанията от клиента не се таксуват;
  • Клиентите, избрали брандирането като основна цел на рекламната кампания, ще плащат за импресии. При този начин на плащане парите ще бъдат приспаднати от салдото за всеки 1000 импресии;
  • Плащане за реализации. В този случай рекламодателят ще плаща само за насочени действия, извършвани от посетител на неговия сайт, като например закупуване на продукт, попълване на формуляр за поръчка и др .;
  • Една от новите функции на Google Ads е да плаща за показване на интерес към рекламирания продукт или услуга, например, гледане на видеоклипове или други медии.

Естествено, можете и да не плащате на Google, но по този начин, ще трябва да насочите енергията си в SEO оптимизация, или в маркетинг в социалните мрежи, чрез който да компенсирате посещенията на сайта си. А сайт без посещения, почти не е сайт, или можем да говорим за неефективен ресурс, който имате онлайн.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  YouTube Shorts - 10 съвета за популярни кратки клипчета

 

Разгледайте услугата Контекстуална реклама, която W-SEO.com предлага на своите настоящи и бъдещи клиенти и ще можете да научите повече подробности.

Публикацията е актуализирана на 2020/06/20 2:56:41 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 11 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Контекстуален маркетинг
Цена
EUR 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *