TikTok тънкости и трикове

Социалната мрежа за кратки видеоклипчета става толкова популярна, че днес, без участие в нея, губите много.

В настоящата статия Ви представяме няколко съвета за това как да популяризирате профилът си, да получите повече гледания и последователи.

Няма как да не признаем, че Тик Ток, предлагащ кратки видеа, вече  се състезава с Instagram. Всичко е за забавно съдържание, което отпуска зрителите, кара ги да се смеят, да се чувстват добре. Нещо, което при другиет социални мрежи съвсем не е така. Например, много хора се отдръпнаха от Социалната мрежа (знаете за коя става въпрос), именно поради ненужното, т.нар. траш съдържание.  За да имате мощно представяне в TikTok, макар и да не е най-трудната,  изисква познаване на някои тънкости и трикове. Помислете за най-важните начини за популяризиране.

В началния етап е възможно привличането на допълнителни зрители и повече харесвания, при условие че акаунтът се популяризира активно, доказани услуги ще ви помогнат в това.

С други думи, стартирайте акаунт и започнете да споделяте интересни видеа. Професионалните тиктокъри вече се радват на МИЛИОНИ последователи.

Безплатни последователи, харесвания и мнения обикновено са по-трудни за получаване. Има няколко варианта как да направите това.

Използване на безплатни услуги, например Tiktok-free.com. Принципът е прост: трябва да изпълнявате задачи, да печелите точки, монети или истински пари. Тогава можете да закупите всичко необходимо за тях – да привлечете харесвания, последователи. Недостатъкът на този метод е, че отнема повече време, отколкото използването на платени ресурси.

Правете всичко ръчно – оставяйте коментари сами, привличайте вниманието на целевата аудитория. Този метод е най-неефективен, по-добре е да го използвате като допълнение.
Взаимен PR – много начинаещи блогъри също се интересуват от изграждането на аудитория. Можете да намерите тези, които се съгласяват на взаимна реклама.

Няма как да скриет от Вас фактът, че за нас ръчните действия са приоритет и винаги Ви подтикваме към натурално трупане на последователи и харесвания.

С други думи, ако отделяте по 40 – 60 минути всеки ден за TikTok, то гарантираме, че само след няколко месеца ще имате десетки хиляди последователи.

Иате опция и за платено набавяне на последователи и активност.

Платено промотиране на канал
Когато използвате такива ресурси, получавате нужното количество сърца и зрители, единственият въпрос е цената. Онлайн рекламата е ефективна, просто трябва да спазвате интервал и да не прекалявате, за да не получите забрана на акаунта.

Ако не се поддадете на изкушението незабавно да получите голям приток на абонати, тогава ефектът ще бъде добър.
Характеристики на този метод.

Скорост на работа – не е необходимо да участвате в процеса. След няколко дни можете да получите резултат, който би трябвало да се извърши ръчно в продължение на няколко месеца.
Много по-широк спектър от услуги – различни видове зрители и харесвания, коментари.
С компетентен подход, доста бързо изплащане. Ако постоянно работите върху вашия профил, тогава можете да започнете да печелите пари от реклама. По този начин възстановете парите, изразходвани за инвестиции.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг: Визия, съдържание, трафик - трите стълба на успех

 

Сега има огромен брой сайтове, които по някакъв начин обещават да популяризират вашия акаунт. Обмислете внимателно всички опции. Не се съгласявайте със съмнителни оферти. Ако решите, дайте предпочитание на ботове, не си струва.

Абонати на Tok Tok Live
Придобиването на абонати на живо е по-скъпо. Но това е много по-ефективно и надеждно от купуването на ботове. И има няколко причини за това.

Роботните акаунти обикновено бързо се изтриват, така че след известно време броят на читателите може значително да намалее.
За закупуването на ботове има голям риск да получите ключалка.
Реалните зрители няма да предизвикат подозрения сред рекламодателите. За тези, които имат пълен профил, пълен с неодушевена публика – няма начин да печелите пари в TikTok.

 

Хаштагове за актуална промоция
Не забравяйте за ТОП хештагове. Те ви позволяват да привлечете допълнителна аудитория и да получите повече гледания.

Не е необходимо да започвате веднага с високо конкурентни, като #комедия , #love,  #meme и други сходни.

Започнете с прости хаштагове, по-лесно е да станете по-забележими.

Можете да видите и кои са най-популярните хаштагове за България и да ползвате тях.

Освен това при търсенето те ще застанат един след друг. По подобен начин посочвайки място и други допълнителни думи в маркера, можете да популяризирате съдържанието си по-високо в SERP.

Хаштагове, съдържащи бранд, са добро решение, особено ако представлявате такъв.

 

Бъдете активни и коментирайте видеоклипове на други, участвайте в различни конкурси за харесвания и други. Така че можете да ускорите много пъти в промоцията на вашия профил.

Много често сме срещали видеа с призив за последване, а в замяна ще се върне последването. Помислете за подобни неща. Бъдете луди, щури и креативни.

И не забравяйте, че Ви трябва само един добре развит канал в една социална мрежа. После можете лесно да прехвърлите почитателите си към останалите. С други дуим, изберете една социална мрежа, развийте я до десетки хиляди последователи, а после ги приканете да Ви последват и на другите места.

 

Как да влезете в препоръчани в Tick Tok „- популярен въпрос сред потребителите през 2020 г.

TikTok е бивш Musical.ly, вече е любима  музикална платформа на младежите. Място, където човек може да се регистрира и с помощта на кратки видеоклипове да стане популярен. Услугата дава безплатен трафик, с помощта на който клипът бързо ще спечели много гледания, а други хора ще започнат да се абонират за вас, което в крайна сметка ще увеличи рейтинга на акаунта.

 

Ето и още няколко ценни съвета за популярен TikTok акаунт:

Погрижете се за външния си вид. Немита глава и набръчкани дрехи няма да добавят вашата привлекателност. Момичетата могат нежно да оформят косата си и да направят дискретен грим. Момчета – гребете косата си и почистете ноктите си. За да запишете видеоклип, изберете светла стая и я почистете. Без декорации под формата на мръсни чорапи и опаковки от бонбони, тъй като това няма да се хареса на зрителите.

Създайте оригинално съдържание
Хората идват в социалната мрежа за съдържание. Задачата на блогъра е да привлече вниманието и интереса от първите секунди. Снимайте оригинални видеоклипове, изпълнени с емоции, които зрителят иска да сподели с приятели и други потребители.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok - Най-посещаваният сайт за 2021 година

Покажете нещо ново и необичайно
Помислете за всеки видеоклип. Файлът трябва да се захване с новост и оригиналност. Можете само да повторите предизвикателството. Снимайте всичко, което изглежда необичайно. Може дори да са животни и насекоми, ако тяхното поведение ви е развеселило. Не забравяйте да покажете собственото си лице, така че видео файлът да не бъде откраднат от други блогъри. Ако установите нарушение на авторски права, свържете се с поддръжката.

Създайте видеоклипове със сюжет
Напишете сценарий и репетирайте преди да снимате. Това не трябва да е спонтанно публикуване. Ако няма достатъчно харизма, можете да се запишете в часове по актьорско майсторство. Ще бъдете научени как лесно да променяте изображения и уверено да държите върху камерата. Това ще помогне за развитие на креативността.

За разнообразие променете жанровете на клиповете, като драма, екшън, комедия и други. Такова съдържание се среща най-често в препоръките на TikTok.

Снимайте на различни места
Изберете различни места. Не е необходимо да снимате видео само у дома. Това може да бъде парк, търговски център, кафене и други места, където сте. Не ходете на цикли в едно. Това ще се отрази на препоръките и последователите.

Правилното описание на вашето видео е много важно
Описанието за клипа трябва да предаде същността на мини филма. Някои хора може да не разбират видео файла. Той ще прочете описанието и ще стане ясно какво иска да предаде блогърът. Задайте въпрос, за да насърчите публиката да пише коментари. Това ще помогне да бъдете в препоръките.

Използвайте специални ефекти и филтри
Повечето видеоклипове влизат в ТОП с помощта на специални ефекти. Но преди да добавите, анализирайте съдържанието и помислете дали те наистина са необходими. За празниците се появяват много нови филтри. Добавете разнообразие към вашите собствени малки видеоклипове.

Изберете подходящата музика
В допълнение към самото видео, звукът на видеото е важен в TikTok. В библиотеката на социална мрежа има много различни композиции. От списъка свържете новини и песни, които вече са станали популярни. Ако няма видео на който и да е звук, не се колебайте да снимате с него. Вашият запис първо ще бъде показан при търсенето на този звук.

Правете висококачествено видео
Публикувайте само висококачествени видеоклипове. Нуждаете се от добра камера или цифрова технология. Лошите клипове са най-добре отстранени, те няма да донесат популярност. Уверете се, че няма излишен шум при снимане.

Качвайте нови видеоклипове веднъж на ден
Как да влезете в ТОП Ток в ТОП зависи от това колко често публикувате съдържание. За да спечелите популярност, изтеглете видеоклипа поне 1 път на ден. Но уверете се, че качеството на клипа не страда от това. Статистиката показва, че часовете на активност в приложението падат в 15: 00-17: 00.

Ангажирайте вашите зрители с нещо
Когато увеличите абонатите във вашия профил, започнете да се интересувате  кои са тези хора:

  • отговаряйте на коментари към вашите собствени видеоклипове;
  • гледайте техните видеоклипове, харесвайте и коментирайте;
  • оставяйте коментари под клиповете на блогъри с много фенове.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг: Тенденции за 2024, прогнози и вълнуващи предизвикателства

Тази схема ще привлече нови изгледи на съдържанието, което ще даде възможност за поява в Препоръчани, т.е. в TOP тик ток видеа.

Следвайте тенденциите
Интелигентната система за приложение най-често избира записи със звук на тенденция. Ето защо е важно да се изчислят новите тенденции във времето. За да направите това, превъртете през препоръчаните файлове.

Създавайте тенденции
Преди това не бихте виждали два еднакви клипа с различни авторства. Сега мрежата е солидна пародия. За да влезете в препоръките, снимайте напълно уникални видеоклипове и текери скоро ще започнат да ви копират.

Не нарушавайте  TikТок правилата
Без значение колко демократична е платформата, всеяка социална мрежа има правила. И TikTok не прави изключение. Не се изкушавайте с измамни техники да привличате последователи. Действайте по естествен път.

 

Силно препоръчваме, когато изтегляте собствен звук, да внимавате за авторските права. Ако бъде блокиран, записът ще загуби шанса да влезе в препоръките на Tick Tok. Запомнете този факт!

Следните действия са забранени в услугата:

  • употреба на алкохол;
  • призив за насилие;
  • тормоз и заплахи за други потребители;
  • продажба или насърчаване на използването на забранени от местното законодателство стоки (оръжия, бомби, наркотици и др.);
  • дискриминация или изявления, подбуждащи към враждебност и омраза и т.н.

Когато услугата изтрие вашите видеоклипове, рейтингът на профила намалява.

 

Последни съвети:

Участвайте в Предизвикателства
Новата тенденция 2020 г. – участие в предизвикателствата. Бъдете в крак с останалото приложение. Това ще помогне за привличането на нови зрители и последователи. Записвайте дуети с други тиктокъри.
Създаването на дуети ще помогне на вас и на автора на популярно видео да намерите препоръки. Не копирайте дуети на други хора, опитайте се да бъдете изобретателни. Когато друг потребител премахне дует с вас, той посочва вашия псевдоним в описанието, това помага да влезете в ТОП.

Заключителни думи
В тази статия разгледахме как да влезем в ТОП в Tick Tok, представихме Ви ценни съвети и трикове, чрез които да привлечете много нови последователи. Отново ще Ви кажем, бъдете постоянни, актуални, креативни. Сортирайте видеото на парчета, потърсете причината за неуспеха. Редактирайте, докато видеоклипът не даде препоръки. Надяваме се, че нашите съвети ще Ви  помогнат, въпреки че няма отговор на въпроса „Ами ако не сте популярни за 5 минути“.

И наистина последно… Очакваме да споделите Вашите профили в TikTok, а ние от наша страна ще Ви последваме и ще анализираме дали сте станали популярни. Не забравяйте да споделите тази статия и на приятели, тъй като тя може да Ви даде допълнителен тлаъск, буквално да Ви изкачи и направи популярни, не само в България, но и навсякъде по света.

Публикацията е актуализирана на 2021/10/13 10:02:35 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4 based on 17 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
TikTok

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *