Ръст на трафика на сайт, как да го постигнем?

Освен чрез основни SEO похвати и методи, даден сайт е добре да бъде рекламират, да се полагат периодично грижи и да се обновява.

Заветните първи позиции в Google дават много предимства на собствениците на сайтове и тога го знае всеки един от Вас, читателите на W-SEO.com

Използайки добри практики за SEO оптимизация, вероятно ще се радвате на добри резултати до едно определено ниво. Прилагането на тези техники в продължение на месеци, а в някои случай и на години, вероятно ще достигне до връхната си точка. Когато това се случи, повечето собственици на сайтове решават да използват същите техники, но да ги прилагат в по-голямо количество и по-често.

Малко вероятно е този подход да се отрази добре на резултатите, а може дори и да навреди на цялостната оптимизация. В случай, че усилията са достигнали до своята връхна точка, то е необходимо са се променят параметрите. Съществуват някои идеи, които могат да помогнат на всеки сайт да премине през този период на вакуум.

1. Освобождаване на съдържанието

Няма управител, мениджър или човек, който се занимава с дигитален маркетинг и да не знае, че доброто съдържание е ключът към успешната SEO оптимизация. Въпреки това повечето фирми обаче държат наистина доброто си съдържание извън сайтовете си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  5 основни стратегии за монетизиране на сайт

Естествено, че е важно всеки сайт да има резервно съдържание, което да се публикува в почивните дни например.  Повечето собственици на фирми не разгръщат пълния потенциал на съдържанието за сайтовете си. SEO оптимизацията може да спечели наистина много от съдържание, в основата на което са залегнали технически документи, специфики,  казуси от практиката и видеа. Това са много ценни компоненти за цялостното съдържание, които трябва да бъдат използвани от разнообразните сайтове.

Всеки може да използва техническите умения за занаята си, за да напише интересни материали за блога си. Бизнесите, които използват проучвания в работния си процес, непременно трябва да обмислят възможността да извадят по-интересните данни от тях в материал за сайта си. Не пренебрегвайте и силата на инфографиките. Те са много популярни и лесно биват асимилинани от читателите.

2. Фокус върху Long Tail

По време на първите фази в процеса на SEO оптимизация се преминава през избор на приоритетните, важните  ключови думи и фрази. Те трябва да бъдат свързани с основните секции на сайта. Обикновено техниките за оптимизация, които достигат връхната си точка и не могат да помогнат повече, се проявяват първо за тези страници. В момента, в който се случи това, е много важно всеки сайт да разшири мирогледа си. Конкретно в тази ситуация, това означава да се премине от ключовите думи и фрази към фокус върху long tail.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизация на социални медии, или какво е SMO (SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION)

Long Tail – има се предвид фразите, които са по-дълги, с второстепенно значение, но характеризиращи Вашият бизнес. Keyword Planner може да Ви даде много яснота и подробности за популярните Long Tail изрази, към които да приковете вниманието и да започнете работа по оптимизирането им.

Те се отличават с по-ниска конкуренция, тъй като те са наистина много специфични за различните бизнес ниши. Съсредоточаването на усилията по SEO оптимизацията върху този компонент може да донесе много трафик и често се оказва по-ефективно от ключовите думи и фрази.

 

3. Офлайн присъствие

Билборд на магистрала „Струма“, на който да присъства Вашят URL адрес, е пример за успешно офлайн присътсвие, чрез което да насочите трафик към сайта си!

Често, залисани по електронното, търсейки първи позиции в Google, забравяме за стари, но работещи похвати и методи. Такъв е и случаят с офлайн присъствието. Екипът на Viseo LTD смятаме, че това е напълно грешен подход.

В тази ситуация е много важно изграждането на човешка връзки с клиентите и потребителите на компанията. Някои от най-ценните контакти, възможностите за PR, както и идеите за SEO оптимизация, които всеки сайт може да приложи, винаги идват от реалния свят и човешките взаимоотношения. Изключително важно е хората да видят за Вашият бизнес, да научат от него, както онлайн, така и офлайн. По този начин дадена марка се затвърждава и доверието се повишава.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Google E-A-T: Оптимизиране на секцията "За контакти"

4. Социалните мрежи

Една от най-новите социални мрежи за кратки видеа, а именно Tik-Tok може да Ви направи популярни, при това с минимални усилия.
Повечето от Вас вече имат ТикТок акаунти и сме сигурни, че отделят поне 10 минути на ден за тази развлекателна социална мрежа. Именно покрай развлекателното може да се предложи промотиране на Ваш бранд.
Естествено, в това число спадат и социалните мрежи Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram и други, но всичко зависи от областта, в която се намира Вашият проект.
Имайте предвид, че много трудно се рекламира строителна компания в социалните мрежи, т.е настроението на хората в тях е предимно за забавление и разтоварване, а не за сериозен бизнес.

 

Финални думи

По-горе Ви бяха представени четири важни етапа, които не бива да пропускате в стремежа си да предложите компанията си на по-голям кръг от хора. Често биват пренебрегвани, понякога всички, а понякога и само част от етапите, затова Ви приковаваме вниманието и апелираме да обърнете внимание и на тях.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/09/07 11:35:10 AM – дигитална агенция Висео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *