Как да познаете манипулираните потребителски отзиви и да отсеете натуралните

Случвало ли Ви се е да Ви заплашят по телефона, казвайки Ви, че ще оставят негативни отзиви в Google My Business, както и във фирмената Ви Фейсбук страница?

А случвало ли се е да попаднете на отзив от потребител, който въобще не е в клиентската Ви листа, но пише, че е недоволен от Вас и Вашите услуги / продукти?

 

Е, предлагаме да се запознаете със статията, тъй като тя разкрива интересни факти, касаещи онлайн отзивите, както и дава яснота за действие, в случай, че попаднете на недоброжелатели.

И така, започваме …

Отзивите в Google

Възможността за оставяне на оценка, която най-често е от 1 до 5, като според спецификата на даден бизнес позволява и да добавите допълнителни атрибути, е ключова за да се определи, дали даден продукт / услуга е надеждна, или не.

Напоследък, много хора се усетиха, а други, подтиснати от негативизъм, лоши мигове през ежедневието, започнаха да плашат, ако не се случи нещо, че щели да оставят негативен отзив.

Истината е, че когато някой работи, при това много, то се случва и да се допусне грешка. Важно е да се отбележи, че клиентът винаги е прав. Клиентът е най-важен и с него трябва да се отнасяте с респект и уважение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Добри SEO практики

И така, ако попаднете на подобни изнудвачи, то има решение, а то е:

Съобщавате на Google за компроментирано гласуване, репортвате отзивите, като описвате в детайли Вашите съмнения. От опит ще кажем, че 88 % от подадените сигнали за нелоялен и неистински отзив биват обработени в положителен аспект.

Естествено, ние се надяваме, че няма да се налага.

Отзивите във Фейсбук

Нещата до голяма степен се припокриват. Важно е да кажем, че трябва да разрешите оставянето на отзиви във фирмената си страница. В противен случай, клиенти може и да нямат тази възможност.

Съвети за разпознаване на фалшиви отзиви

Изключително лесно се разпознават фалшиви отзиви. Ако приемем, че сте имали лоши взаимоотношения с клиент, и той е решил да остави мнението си –  то тогава се касае за натурален отзив. Нашият съвет е на подобен отзив да отговорите любезно, дори да се извините. По този начин останалите читатели ще видят, че не сте нагъл, а сте лоялен и сте направили оценка на грешките си.

Ако получите отзив от потребител, който нямате в базата данни, то тогава можете спокойно да преминете към репорт. Отделно можете да отговорите, че нямате такъв клиент и, че се касае за фалшив отзив, вероятно от конкуренция.

Силата на отзивите е огромна

Често сме го казвали, ще се повторим и сега. Отзивите онлайн се равняват в голяма степен на маркетинг тактиката „от уста на уста“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Възстановяване на забранен за индексиране от Google сайт

С други думи казано, ако оставите потребителят доволен, той ще Ви похвали, но ако го разочаровате ,нищо не може да го спре да изрази яростта си онлайн.

Финални думи

Включете смело в стратегията си отзивите и се възползвайте от мненията на другите. Бъдете лоялни и коректни, останалото ще се получи.

Уважавайте клиентите и партньорите и няма да се налага да Ви хейтята, или да изразяват агресивни мнения за Вас.

Успех!

Публикацията е актуализирана на 2021/03/06 1:50:01 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 1 votes

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *