Как да привличате повече последователи в социалните мрежи

Как да привличате повече последователи в социалните мрежи

Как да станете инфлуенсър ?

Няма как да не започнем статията с определяне на дефиницията на думата инфлуенсър

Все по-често ще я срещате, затова нека сега Ви разясним това:

Инфлуенсър – идва от английската дума influence, което означава „влияя“. Можем да кажем, че вместо инфлуенсър, на български език, дадена личност, която има огромна аудитория в социалните мрежи, можем да наречем ВЛИЯТЕЛНА ЛИЧНОСТ.

Инфлуенсър, обаче, означава, че това е влиятелна личност в дадена социална мрежа, например в Инстаграм, или в Tik-Tok.

Защо има огромен интерес към привличане на много последователи в социалните мрежи?

Поради две основни причини.

 1. Финансова – да, колкото и да не вярвате, влиятелна личност, дори в България, може да заработва добри пари от това.
 2. Влияние – да, и това е така. Много политици, или хора, определени за това, да повишат авторитета на дадена марка, се възползват от силата на социалните мрежи, именно с такива цели.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok - пет начина за популяризиране на профил

И така, вече знаете, че за да сте инфлуенсър, ви трябват много последователи.

Как да набавите последователи, именно това ще споделим в тази статия. Ще споделим съвети, мнения и SEM стратегии, чрез които да си направите собствен, популярен канал. Без значение, в коя социална мрежа сте решили да участвате активно.

Пътят към популярността

Съществува някакъв минимум, минимум от последователи, които трябва да имате на своя страна, за да се определите като инфлуенсъри. Счита се, че ако имате 50 000 последователи в Инстаграм, но не „мъртви души“, а реални такива, то тогава сте инфлуенсър.

Ето тук е мястото, да кажем, че не бива да купувате последователи от разни платформи, тъй като те, когато ги закупите, ще Ви последват, но в следващите няколко дни – отследват, което означава, че няма да имате наличен този арсенал от публика.

Именно затова Ви съветваме следното:

 1. Таргетирайте социалните си канали, насочете аудиторията спрямо конкретни интереси. Например, ако сте кулинарен експерт, насочете енергията само в кулинарния бранш.
 2. Бъдете постоянни. Постоянството ще помогне за развитието на добър канал.
 3. Действайте натурално, но бъдете трудолюбиви. Добрите резултати идват след много време и труд.
 4. Канете приятелите си и препращайте линкове, да гледат най-новите и интересни публикации.
 5. Добавяйте реакции. Сърчица, намръщени иконки, каквото се сетите.
 6. Използвайте хаштагове, тъй като силата им е огромна. Нещо повече, хаштаговете ще се ползват все повече и повече. Можете да проучите кои са популярнит хаштагове във Вашата област и да използвате тези, с най-голям интерес. Тук е мястото да споделим, че можете да въведете и Ваш, собствен хаштаг. Например, ако сте кулинар, можете да си създадете свой хаштаг, който да изгежда по следния начин: #вкусно👩‍🍳
 7. Кръстосвайте трафикът и поканите за последване. Какво имаме предвид? Ако приемем, че вече сте достигнали 20 и повече хиляди последователи в платформата за видео споделяне Youtube, например, можете да подготвите видео, в което да разработите игра, в която всеки, който последва и Инстаграм профилът Ви, да участва в нея. Естествено, можете и просто да ги поканите, но това е само пример. Който и случай да изберете, чрез това си действие, ще можете да привлечете едни последователи от една платформа в друга.
 8. Може би най-важното нещо, публикувайте интересни, любопитни неща. Каквото и да си говорим, ако сте креативни и интересни, ще успеете по-бързо. Ако нямате идеи, то можете да наемете агенция, която да поеме Соушъл Медия частта от Вашият бизнес онлайн.
 9. Оптимизирайте профилът си за търсещи машини. Ние, нашият екип сме направили така, че когато търсите даден хаштаг, да се визуализират клиенти на първи позиции в Гугъл.
 10. Качеството на снимката и доброто описание на поста – отново два важни фактора, особено за Инстаграм. При Tik-Tok, важи същото, но във видео формат.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Точното време за онлайн реклама и SEO е сега!

Имайте предвид, че Ви трябват истински хора, а не ботове.

 

Ако си мислите, че с 10 долара и един час време за годината ще успеете да привлечете многохилядна публика, жестоко се лъжете. Трябва си поне по час време на ден, много хъс, старание и постоянство.

Съществуват много трикове, които спомагат за по-бързото популяризиране на профил, било то в Инстаграм, било то в Туитър, Пинтерест, Фейсбук или друга социална мрежа.

Ако всичко това, което прочетохте по-горе, ви се струва сложно, то по-добре поверете тези дейности на опитни експерти, хора, които от много време се занимават със социални мрежи и дигитален маркетинг.

 

Ако всичко, което сте прочели до този момент Ви се е сторило интересно, то задължително прочетете и следните материали, касаещи набавянето на последователи:

 

 

 

Публикацията е актуализирана на 2020/12/08 11:04:42 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 1 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Инфлуенсъри
Цена
BGN 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *