SEO оптимизация на сайт – важни дейности, които помагат за оптимизацията на даден уеб проект

Дигитален маркетинг и SEO
Онлайн маркетинг, Интернет реклама и SEO оптимизация от дигитална агениця ВИСЕО ЕООД

Какви дейности се предприемат, за да се изведе даден сайт напред в Google ?

SEO (от английската оптимизация за търсачки) или оптимизация за търсачки е набор от мерки за увеличаване на видимостта на даден сайт при търсене на потребителски заявки чрез повишаване на позицията на сайта според резултатите от класирането на търсачките.

Целта на SEO силно зависи от бизнеса и проекта: за проектите със съдържание е да се увеличи броят на посетителите (трафика) към сайта, за онлайн магазините е да се увеличат продажбите и конверсиите.

През годините заявките от нашите клиенти за SEO се промениха много. „Искам да бъда в ТОП-5“ беше заменено преди няколко години с „Искам много трафик“, сега е „искаме интелигентно SEO с разбиране за изплащането на проекта и работа върху качеството на трафика“.

Подготвихме „Голям план за работа на SEO“, където сме събрали типични SEO дейности, чрез които ние оптимизираме сайтовете на нашите клиенти! Приятно четене …

През годините на нашия опит и проследяване на тенденциите можем да идентифицираме 10 основни подходящи постулата на SEO – могат да се използват като обща инструкция за SEO оптимизация:

Бърз сайт  гарантира по-лесно класиране на предни позиции!

Скоростта на зареждане на даден сайт. Отзивчивостта и скоростта на зареждане вече са задължителни атрибути. Самите търсачки предоставят инструменти за бързо зареждане на сайтове на мобилни устройства (AMP страници от Google). Популярността на гласовото търсене нараства, все повече и повече „бързи отговори“ в изданието, добавяне на чат с компанията направо в резултатите от търсенето, без дори да се налага да посещавате сайта. Всичко това вече доведе до голяма актуализация на алгоритмите, например Yandex наскоро обяви Andromeda, а преди това Google въведе 20 значителни промени за своята годишнина.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт, базиран на платформата OpenCart - настройки и оптимизация

SEO за изображения и видео

Повишаване ролята на изображенията и видео съдържанието. Първо, има повече визуално съдържание в търсенето, страниците с изображения и видеоклипове имат по-добър шанс за класиране, при равни други условия. Това е логично, т.к платната от текст са трудни за четене и не са интересни. За това как да пишем информационни текстове и да ги караме да четат до края, писахме по-рано в статиите.

Анализ на конкуренцията

Анализът на конкурентите и потребителите не е резултат, а постоянен процес. Ангажирайте, забавлявайте е вашето ново мото. Потребителят става избирателен. Вече не му е достатъчно да види някаква статия или просто продуктова карта, където има информация за цена и наличност. Всичко това го има в почти всеки сайт. В зависимост от заявката, етапа на вземане на решение и други фактори, потребителят иска да вижда проста и висококачествена информация – рецензии, документи, препоръки, тестове на продукти и т.н. Освен това тя трябва да се зарежда бързо и да изглежда добре на неговия устройство. Като цяло трябва да „танцувате“, така че потребителят да не затвори страницата. Ето защо сега е важно да се анализира индустрията, конкурентите, „опашките на заявките“, т.е. свързани фактори за търсене и адаптирайте всичко това за вашия ресурс.

SEO копирайтинг цени
SEO копирайтинг на добри цени – услуги от Висео ЕООД

Техническо SEO

Техническото съвършенство на проекта е част от SEO. Общото състояние на сайта влияе върху популяризирането на определена страница. Не трябва да има технически грешки, така че SEO върви ръка за ръка с техническата работа. Освен това бъдете готови за разходи, ако конкурентите имат по-голям каталог, по-добра продуктова карта и например, за разлика от вас, имат интелигентен филтър, калкулатори и т.н. Ако искате по-висока позиция и повече трафик, направете сайта си по-добър от конкурентите си, всичко е просто, няма голям бутон „реклама“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт за Google - как да разберем, че се нуждаем от SEO услуги?

Добра дигитална агенция може да ви класира в ТОП резултатите на Google

Искате ли да сте в ТОП-на търсачките? Не се колебайте да се обърнете към експерти. По-малко типични сценарии за промоция, повече индивидуализация на стратегиите. От една страна, ще бъдете подкрепени от рекламни разположения, от друга страна, от сайтове, които са почти невъзможни за преместване (агрегатори). „Искам да бъда в ТОП-1 за популярно търсене в Москва“ е цел за повишаване на самочувствието, а не в полза на бизнеса. Понякога не можете да се състезавате за трафика, трябва да заобикаляте. Освен това това, което работи за един сайт, може да не работи за друг в същата област.

Съдържанието е изключително важно за SEO

Съдържанието е цар – сега и  завинаги. Съдържанието е важно не само за сайтовете със статии – рецензии, научни статии, подробни ръководства и материали с разнообразно съдържание дават добър тласък на онлайн магазините. Такива longreads са дълги и скъпи за правене – но това е смисълът на контент маркетинга като стратегическа инвестиция в бъдещ трафик.

Приоритизирайте SEO процесите

Първо направете най-важното и спешно, а след това останалите по приоритет. Дългосрочното изграждане с одобрения с месеци (например докато всеки текст се хареса на всички служители) драстично намалява шансовете ви за успех. Вземете итеративен подход, бъдете подготвени за несъвършенства или пропуснати печалби.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да превърнем сайта си от любимо хоби до печеливш бизнес

Непрекъснато усъвършенстване – дори перфектно стартиране не може да бъде направено веднъж завинаги. Преди  сайтове изкачаха напред в SERP на случаен принцип, особено при стари домейни. Сега всеки чака промяна рано или късно, което принуждава собствениците на сайтове постоянно да завършват нещо, да създават и измислят. Вече няма понятието „сайтът се рекламира според определен списък от заявки“. LF клавишите влияят на средните/високите честоти и обратно. Трябва да действате комплексно, да проследявате няколко показателя наведнъж и да виждате голямата картина. И това не винаги е лошо, понякога заявките, за които първоначално е наддавано, не се конвертират.

Соушъл медия маркетинг

Интеграция със социални мрежи – описахме увеличаването на ролята на трафика от социалните мрежи, споделянето на страници в социалните мрежи и други тенденции в статия за връзката между SEO и SMM.

Читателите са най-важни – работете за хората!

Всичко за хората. Искането и отговорът трябва да съвпадат. Не забравяйте за основната цел на търсачките – да предоставят актуално подходящо съдържание, така че потребителят бързо да получава необходимата информация. Няма да работи да изострите една страница за десетки ключове и това не е необходимо. Потребителят иска да види какво отговаря на неговите нужди. Търсачките са фокусирани върху човешките нужди, т.е. предоставяне на най-подходящата, висококачествена информация. Времената, когато имаше отделни манипулации за търсачките, отминаха. Направете сайт „за хората“ и няма да загубите.

Финални думи

SEO  дейностите се състоят от няколко етапа, всеки от които се състои от различни нюанси. Можете сами да се занимавате с SEO оптимизация, но е по-добре да поверите това на специалисти-оптимизатори, които имат подходящите познания и знаят как да достигнат върхови позиции за Вашият бизнес онлайн.

Следвайте по-горните съвети, както и поискайте оферта още днес, започнете с оферта от дигитална агенция Висео! Желаем Ви успех!

Публикацията е актуализирана на 2023/05/27 9:40:08 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *