Какво определя качеството на един уеб сайт


Какво определя качеството на един уеб сайт – обзорна статия

Въведение

Днес повечето фирми вече имат собствен сайт. Тези, които нямат, умуват, търсят надеждна фирма, към която да поверят тази дейност, но едно е сигурно, ще поправят грешката си съвсем скоро.

Когато човек стартира уеб сайт се запитва кои са факторите, определящи качеството му.
Преди да се отговори на този въпрос е важно да се определят и целите и аудиторята на уеб сайта. Накратко, има значение дали това ще е интернет магазин, т.е. целта на сайта е комерсиална или дали сайтът ще е на некомерсиална тематика. Аудиторията също е от голямо значение за дизайна и разпределението на съдържанието.
Когато сайтът е предназначен да продава, то трябва да се обърне внимание на това навигацията да е лесна и интиутивна, добре е да се използват неутрални цветови схеми и опростен дизайн, който да помага за по-лесното достигане на потребителя до крайната цел, а именно закупуване на продукт или предоставяне на контакт детайли. В този случай е хубаво да се вслушате в съветите на уеб студиото на което сте се доверили и да следвате изпитани практики наложени от най-големите имена в сферата на вашия бизнес.
Когато сайтът е с некомерсиална цел, то тогава имате по-голяма свобода. Все пак трябва да се съобразите с аудиторията си и да предоставите съдържание, което тя би искала да види, както текст така и цялостен дизайн.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб сайт за зъболекар

Изложение

Лесно е да се сдобиете със сайт, трудното идва после – с неговото развитие, неговата SEO оптимизация, идеята, маркетингът, както и обновяването на съдържанието. Все сложни процеси, които трябва да бъдат правени циклично, а не еднократно.

При всички случаи вие бихте искали вашия сайт да бъде посещаван. За да следите това, е хубаво да използвате система за уеб статистики за да можете да анализирате поведението на посетителите ви и да оптимизирате сайта си според тях. Един от най-добрите варианти е системата на Гугъл аналитикс, която ви дава невероятно подробни статистики за поведението на потребителите ви. Най-голямото предимство на тази система е, че тя е безплатна.
Много е важно също, никога да не взимате решения, само защото „така ви харесва“. Доверявайте се само на резултати, когато преценявате дали да направите нещо. В противен случай, можете да си създадете главоболия и да загубите време.

Още нещо важно.

Винаги се старайте да вникнете в потребителите, в тези, които се очаква да посетят Вашият сайт. Чрез това правило ще изготвите сайта си по начин, по който да бъде полезен за читателите.

И сега, няма как да не Ви зададем въпросът : Вие смятате ли, че Вашият сайт е успешен? Бихте ли го определили като такъв?

Дефиницията „успешен сайт“ е сложна, но ние ще ви я разясним кратко, точно и ясно. Според нас, експертите от W-SEO.com успешен сайт е този сайт, който днес е достигнал желаните резултати, тези, които са били зададени по време на планирането – и като структура, и от SEO аспект.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Сайтът - мощен инструмент за привличане на клиенти

Успешен е този сайт, който вече има органичен трафик и носи приходи на собствениците.

Важно уточнение! Ако вие имате незадоволителни резултатие, ние, екипът сме на ваше разположение, да съдействаме.

Обобщение на написаното.

В статията Ви бе представена информация за това как се определя един сайт дали е успешен, както и ви бяха дадени насоки, чрез които да подобрите онлайн присъствието си. От вас остава действието, „екшънът“, ако позволите така да се изразим, експлоатацията.

Нужно ли Ви е да обясняваме, че с един успешен уеб сайт можете да станете много богати?  С подобни думи приключваме успешно обучението по Дигитален маркетинг, когато го провеждаме с наши курсисти.

Е, най-искрено и от сърце Ви желаем да имате успешен проект. Не се изисква много, просто доза креативизъм, много упоритост, правилно насочване на енергията.

Публикацията е актуализирана на 2020/07/05 2:49:36 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 5 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Успешен сайт

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *