Как се прави SEO оптимизация – ефективни способи и методи за популяризиране на уеб ресурс [Част 1]

Как се прави SEO оптимизация

Можем ли сами да популяризираме сайтовете си?

Разбирането на SEO е от решаващо значение за драстичното увеличаване на трафика към Вашият сайт и популяризирането на дадена марка.  Хиляди хора търсят съдържание, подобно на вашето в момента. Можете да им помогнете да намерят тази информация, която касае Вашият бизнес, като станете SEO експерт и като оптимизирате добре проектите си.

 

Според HubSpot 80% от трафика към сайт започва със заявка за търсене. Ето защо оптимизацията за търсачки (SEO) е толкова важна.

 

Да останеш на върха на SERP изисква много изследвания и експерименти. Алгоритмите на Google непрекъснато се актуализират, затова е важно да сте в крак с последните новини. Имайки това предвид и с малко практика, можете да станете SEO експерт за вашия проект, без да се налага да инвестирате огромни бюджети в дигитални агенции.

 

Повече от 3,5 милиарда търсения се въвеждат в Google всеки ден. В САЩ 78% от хората използват интернет, за да търсят продукти или услуги, преди да закупят нещо. Доверието сред потребителите е огромно, когато се касае за органични резултати, и не толкова голямо, когато говорим за платени резултати от търсене. Именно и поради тази причина, енергията от разумните инвеститори е насочена в органичните резултати.

Веднага щом вашият сайт започне да се показва на първите страници от резултатите от търсенето с Google, вие ще станете по -видими. Това означава повече трафик, повече реализации и в резултат на това повече печалби.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо все повече хора се насочват към по-предните позиции на Google, възползвайки се от услуги на дигитални агенции, предлагащи SEO оптимизация?

Довеждането на вашия сайт до първата страница с резултати от търсенето е жизненоважно. 75% от потребителите дори не гледат покрай първата страница с резултатите от търсенето.

Първите три органични класации получават 60% от целия трафик от търсене. С потенциални клиенти, идващи от резултатите от търсенето, процентът на затваряне е 14,6%. Сравнете това с 1,7% за канали като печатни реклами или реклами в списъци с пощенски списъци.

Виждате ли защо SEO оптимизацията е толкова важна  за вашия успех?

Ето усъвършенствани техники за SEO оптимизация, които можете да приложите веднага и да увеличите трафика на търсене. Привличането на повече посетители ще увеличи броя на клиентите.

Оптимизирането на реализациите включва повече от просто получаване на трафик. Например, трябва да имате ясен формуляр за обратна връзка, страница за продажби и страници с описание на продукта.

Но не можете да продавате на хора, които не са на сайта, нали?

 

И така, нека започнем!

Как се прави СЕО оптимизация на сайт

  1. Направете SEO одит на сайта

Одитът на сайта ще ви помогне да разберете защо не получавате достатъчно трафик и малки продажби. Много SEO компании предлагат тази услуга, но можете да спестите  пари, като го направите сами.

Най -общо одитът е систематичен преглед на събитие, резултат, концепция или финансов отчет. Одитът се провежда с цел да се установи текущото състояние на нещата и да се разбере как да се вземат по -интелигентни решения в бъдеще. SEO одитът е експлозивна техника за растеж, която ще ви помогне да привлечете и задържите клиенти.

SEO одитът означава, че внимателно разглеждате цялостното представяне на даден сайт, поставяте нови цели въз основа на това, което откривате, и прилагате методологии за постигане на тези цели. Този процес ще ви помогне да увеличите резултата си, като се възползвате максимално от съдържанието, което вече имате.

Може да не звучи като изискана SEO стратегия, но бихте се изненадали колко собственици на сайтове не правят основни  SEO настройки за страници, като например писане на етикети на заглавия или описания на страници. Лесно е да пропуснете тази стъпка при създаването на сайт, но пропускът е лесен за коригиране и може да се установи чрез SEO одит.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Месечна поддръжка на Wordpress сайт

 

Ето на какво трябва да обърнете внимание при одита на даден сайт.

 

Проверете сайта за следните точки:

  1. Всички ли страници на вашия сайт имат мета заглавия и описания?

 

  1. Всяка страница от вашия сайт оптимизирана ли е за ключови думи?

 

Правете промени внимателно, без изобилие от ключови думи!

 

  1. Оптимизирана ли е структурата на URL адресите за търсачките?

 

URL адресите трябва да са прости, кратки и удобни за търсачките. Ето един пример: https://viseo-bulgaria.com/blog/21-bing-ads-hacks/

 

 

Но какво, ако URL адресът изглежда така: https://viseo-bulgaria.com/blog/archive/2017/05/16/ads/bing/21-hacks/post.html (буквално: nilpatel.com/блог/архив/2017/05/16/реклама/bing/ 21 получаване / публикуване на html)?

Ние, екипът на Висео сме правили редица експерименти, съвместно със собственици на хостинг компании и сме стигнали до извода, че прекалено дълги URL адреси не са добро решение. Същото важи и за URL на кирилица – нашият съвет е да следвате този пример: https://viseo-bulgaria.com/blog/21-bing-ads-hacks/ или https://viseo-bulgaria.com/blog/21-bing-ads-hacks.html, като не прекалявате с дължината.

 

2. Разберете какво искат вашите потребители

Google не е рекламна агенция. Това е компания, която обработва големи количества данни.

Всеки инструмент, платформа и устройство, които компанията разработва, имат една цел: да улавят потребителски данни и да ги използват за създаване на по -мощна търсачка.

Представете си, че сте голяма компания за данни.

Трябва да се съсредоточите върху това, което искат вашите клиенти. След като разберете какво искат, можете да създадете съдържание, което да ги ангажира.

Когато слушате отзивите на клиентите, това се отразява на съдържанието, което създавате, и се опитвате да накарате повече хора да дойдат при вас.

Мненията на потребителите се вземат предвид. Обществото определя чия идея, статия, продукт или концепция ще се разпространява или финансира.

Именно и на тази база трябва да разработвате проектите си. Само и основно в помощ на клиентите, на хората, а не за търсачките. Търсачките имат базови правила, които трябва да следвате, но енергията трябва да е насочена към потребителите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг - как правилно да изграждате линк профил

3. Създайте SEO оптимизирани  целеви страници

Добре проектираната целева страница може да увеличи потенциалните клиенти и продажбите.

Колкото повече целеви страници създавате, толкова повече възможности отваряте за входящ трафик от търсене.

За съжаление, малко B2B компании напълно разбират значението на персонализираните целеви страници за привличане на нови потребители.

Според изследователската фирма за SEO MarketingSherpa, за B2B бизнеса 44% от кликванията се връщат към началната страница, а не към целевата страница. Разбира се, началната страница е важна, но на целевата страница можете да изградите силни взаимоотношения.

Ето един пример.

Copyblogger създава висококачествени целеви страници на популярни теми. Компанията полага всички усилия, използвайки професионална графика и лаконичен модерен дизайн.

След това те насочват трафика към целевата страница чрез прессъобщения, имейл маркетинг и SEO оптимизация.

Това е добра стратегия и за Вас, но трябва да отбележим, че всичко зависи от Вашият тип продукти  / услуги.

 

4. Проверете дали вашият сайт се показва правилно на мобилни устройства

Сега повече от всякога е важно да се уверите, че вашият сайт се показва и се представя добре на мобилни устройства.

Преди 5 години. Google представи актуализация на търсачката, която значително подобрява органичното класиране на удобни за мобилни устройства сайтове, или с други думи, отзивчиви сайтове.

Повече от 60% от търсенията се извършват от мобилни устройства.

Не бива да пропускате мобилната версия. Ако имате проблем с нея, то това може да доведе до сериозен спад на органичен трафик.

5. Обобщение на статията

Шансовете са, че можете да направите малки промени в съществуващия дизайн на сайта, за да подобрите използваемостта на мобилни устройства. Но в дългосрочен план създаването на нов дизайн на уебсайт може да бъде по -бързо и по -евтино. Това е добра възможност да освежите марката си едновременно.

 

Разгледайте и тези материали, свързани с темата SEO оптимизация на сайт:

Публикацията е актуализирана на 2021/08/19 9:04:58 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 17 votes
Марка
Висео ЕООД
Продукт или услуга
Безплатни съети за оптимизиране на сайт
Цена
BGN 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *