Как да си направя сео оптимизация

Как да си направя SEO птимизация сам?

Това е чудесен въпрос, на който ще отговорим днес.

Сайтът е изграден на html тагове, някои от тях са изброени по-долу:

TITLE – име на страницата, на базата на която е изграден фрагментът.
<H1> – заглавие на главната страница
<H2> – подзаглавие
<P> – параграф
<EM> – курсив на информация
Тук е изброена само малка част от маркерите, но много от тях успяват да ги използват за други цели. Как да определите къде е главното заглавие на страницата, ако не използвате съответните тагове? И търсачките трябва да се справят с това. Състезателите могат да заобиколят вашия сайт с html фактори, като правилно оптимизират страницата. Важно е всички страници на сайта да имат следното:

Заявката е в маркерите <h> и <title>
Етикет на заглавието гпялна са лъсе уникален за всяка страница
Маркерите H1 и H2  се използват само по предназначение.
h1 се използва веднъж на страница.
За всички вътрешни страници се използва етикет с описание на мета, с уникално описание на страницата.
За да съставите заглавия, е необходимо да използвате формиращи думи: за филмов сайт това може да бъде „гледане“, „изтегляне“ и т.н., а за онлайн магазин – поръчайте, купете. Ако имате голям сайт и cms, то се предполага, че можете  да генерирате заглавия автоматично според определени правила. Поръчайте / купете [наименование на продукта] евтино в [град].  Ако прекалите, сайтът може да попадне под определени филтри.

Стъпка по стъпка инструкции за SEO оптимизация на уебсайтове
С какво ще трябва да работите? С всичко, което е на вашия сайт и достъпно за оптимизация – текстове, снимки, заглавия … За по-голяма яснота можете да си го представите по следния начин:

Информация на сайта
Адреси на страница – URL адреси
Мета тагове
Заглавия
Описание
Снимки
Линкове
Роботи, карта на сайта, htaccess
Външни линкове, сочещи към сайт
Навигация и използваемост

Ако разгледате всеки елемент подробно, ще получавате следното:

1. Информация в сайта или съдържанието – съдържанието трябва да бъде не само текст, но и мултимедия. Съдържанието трябва да е уникално и четимо. Писано за хора и отговаря на потребителски заявки. Освен това съдържанието трябва да бъде написано, като се вземе предвид семантичното ядро ​​(пул от ключови заявки).

2. URL адреса на страницата е името на страницата, показана в адресната лента на браузъра. Можете да включите ключова дума или фраза в URL адреса.

3. Мета маркери – това е специфична маркировка за роботи в търсачките, която им казва за съдържанието на страницата. Как изглеждат?

<meta name = „ключови думи“ content = „ключови думи“ />
<meta name = „description“ content = „описание на страницата“ />

Препоръчваме ви да използвате мета маркера за описание на страниците и да попълните ключовите думи по желание. Описанието на страницата трябва да е уникално. Една страница – едно описание.

4. Заглавие или заглавие – един от най-важните тагове. Много зависи от този маркер, тъй като на негова основа се формира карта на сайта в резултатите от търсенето.

<title> Заглавие на страницата </title>

Всяка страница трябва да има собствено заглавие и да съдържа ключова фраза. Заглавието не е равно на h1. Освен това той трябва да е привлекателен за потребителите. Ако кликането на заглавието е ниско – може да загубите заслуженото си положение.

5. Заглавките <h1> … <h6>. Препоръчва се използването на h1-h2 маркери на страницата (поне). h1 използва веднъж на страница!

6. Изображения или снимки. Не забравяйте да напишете описанието на снимките в alt. Той трябва да съдържа ключова дума, за да се показва в резултатите от търсенето в снимки.

<img alt = „име на изображение“ src = „връзка към изображение“ />

7. Препращане на документи – линк към интересни страници в сайта. Ръководете ги и предлагайте нова информация.

8. Роботи, Sitemap, htaccess – подробна информация е записана в записа за индексиране на сайта тук. Виж това.

9. Външните връзки от сайта трябва да бъдат затворени от индексиране, както следва:

<a href=> http://site.ru> rel = „nofollow >> http://site.ru </a>

10. Навигация и използваемост на сайта. Проверете сайта за лекота на използване, за скорост на зареждане, колкото по-бърз е сайта, толкова по-добре. Важно е сайтът да има добри поведенчески фактори. Те са описани по-подробно по-долу, както и търговски фактори.

Обобщение. Това са само част от нещата, но ако ги спазите, то ще имате добър сайт.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *