Как да пишем въздействащи SEO оптимизирани текстове

Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Как да създаваме въздействащо съдържание?

Днес изглежда, че нещата със създаването на текст са изключително лесни, но дали това е така, или нещата стоят по друг начин – предстои да разберете.

Първо, няма как да не кажем, че от няколко месеца живеем в изцяло нова ера, ерата на изкуствения интелект.

На пазара се предлагат мощни продукти, използващи AI за генериране на съдържание.

Същото важи и за платформите ChatGPT, Bing ChatBot и Google Bard.

Дали са готови да се справят с предизвикателството за създаване на въздействащо съдържание, по-скоро ние смятаме, че отговорът е НЕ! Категорично НЕ!

Ако търсите текст от типа бля бля – чудесно, ChatGPT ще Ви свърши работа!

Ако искате съдържането да е въздействащо, тогава ще Ви трябват копирайтъри! Не какви и да е такива, а опитни експерти, хора, които са отдали живота си на писане.

За да напишете въздействащи SEO оптимизирани текстове на български език, трябва да следвате следните стъпки:

 1. Изберете целевите ключови думи: Изберете ключови думи, които са свързани с темата на вашия текст и които са популярни сред вашата целева аудитория.
 2. Напишете качествен текст: Напишете качествен текст, който да е интересен за читателя и да предлага реална стойност.
 3. Включете ключовите думи в текста: Включете вашите ключови думи в текста, но не злоупотребявайте с тях. Ключовите думи трябва да се вместяват естествено в текста и да не нарушават четимостта.
 4. Използвайте заглавието с ключови думи: Заглавието на вашия текст трябва да съдържа ключови думи и да бъде кратко и досгъно. Има едно правило, което гласи, че читателят трябва, прочитайки заглавието, да разбере 1/3 от публикацията, или поне за какво се отнася.
 5. Използвайте подзаглавия: Използвайте подзаглавия, които да разделят текста на части и да подчертават основните идеи. Включете ключови думи в подзаглавията.
 6. Включете мета описание и ключови думи: Включете кратко мета описание, което да описва съдържанието на вашия текст и да съдържа ключови думи. За Google ключовите думи може да нямат голямо значение, но за BING и други търсачки – все още има! Скоро тествахме новата версия на браузърът на Майкрософт, трябва да Ви признаем, че наистина работи изключително добре. При него по подразбиране търсещата машина е Bing, а ние очакваме интересът към тази търсачка да се засили!
 7. Създайте връзки към други страници: Създайте връзки към други страници на вашия сайт, които да подобряват посещаемостта и ранга на вашия сайт.
 8. Обновявайте текста редовно: Обновявайте текста редовно, за да поддържате интереса на читателите и да се поддържа ранга на вашия сайт в търсачките.
 9. Използвайте ключови думи естествено: Не прекалявайте с използването на ключови думи, за да не въздействате негативно на четимостта на текста. Използвайте ключовите думи естествено в текста, така че да се въздейства положително и на читателите, и на търсачките.
 10. Оптимизирайте изображенията: Оптимизирайте всички изображения, които използвате в текста, като ги описвате с подходящи мета описания и ключови думи. Това ще помогне на търсачките да понимат контента на вашите изображения.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да създавате приятно за четене съдържание

Още три бонус съвета за въздействащо съдържание

 1. Фокусирайте се върху качеството: Най-важното е да фокусирате се върху качеството на текста, вместо да наблягате на дължината му. Четим и полезен текст ще помогне да се увеличи посещаемостта на вашия сайт.
 2. Интернет страницата трябва да е мобилно оптимизирана: Сега повече от половината от интернет трафика идва от мобилни устройства, така че е важно вашата интернет страница да е мобилно оптимизирана. Това ще помогне да се подобрят позициите в резултатите от търсене и да се улесни достъпа до вашия сайт за мобилните потребители.
 3. Внедрете структурирани данни: Използването на структурирани данни помага на търсачките да разберат по-добре контента на вашия сайт и да го представят по-подходящ начин за потребителите. Можете да внедрите структурирани данни във вашия HTML код или да използвате инструменти като Google’s Structured Data Markup Helper.
Content is king
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Финални думи

Тъй като съдържанието  е изключително важно, трябва да помислите за план за маркетинг на съдържанието, да се доверите на добри SEO копирайтъри и да действате!

Следвайки тези стъпки, можете да напишете SEO оптимизирани текстове на български език, които да въздействат на потребителите, на читателите и да направят така, че отново да посетят Вашите проекти.

 

Публикацията е актуализирана на 2023/02/12 11:46:03 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *