Как да изберем добър SEO оптимизатор

Всеки собственик на сайт иска повишаване на рейтинга сред конкурентите, което ще му позволи в крайна сметка да получи по-голяма печалба, отколкото на сегашното ниво.

За да постигнете това, ще трябва да изберете SEO специалист – човек или дори компания, които с помощта на професионалните си умения ще могат да изведат вашия сайт в ТОП 10.

Фактори, които ще ви помогнат да изберете добър SEO специалист:

Към днешна дата индустрията за предоставяне на SEO услуги е доста развита. Това доведе до факта, че сред общата маса на всички отделни изпълнители и цели компании е доста трудно да се разграничат истинските професионалисти. Много от тях банално ограбват клиента, използвайки слабите му или дори липсващи знания в тази област.

За да не направите грешка по този въпрос, препоръчително е да се запознаете с някои критерии, които ще ви кажат как да проверите SEO:

„Опитайте почвата.“ Опитайте се да разберете предварително цялата възможна информация за специалиста, който искате да изберете. Потърсете отзиви на клиенти, които преди са използвали услугите му.

Разберете кои сайтове е популяризирал преди и проверете тяхната позиция. Ако те наистина са на високи позиции, тогава можете да изберете този SEO оптимизатор за сътрудничество.

Анализирайте информацията, която ви предоставя потенциален бъдещ изпълнител. Ако похвали себе си по всякакъв възможен начин, обещае да завърши работата бързо и евтино, най-вероятно се опитва да ви заблуди. Услугите на такъв „специалист“ трябва да бъдат изхвърлени незабавно, в противен случай просто ще загубите парите и ценното си време.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация или контекстуална реклама

Изисква да се запознаете със стратегията за популяризиране , която възнамерявате да използвате. Как да изберем оптимизатор по този критерий? Много лесно! Ако започне с обща теория за честотата на запитванията, не се колебайте да го оставите.

Истинският професионалист първо ще се притеснява да научи всичко за предлаганите от вас продукти или услуги, както и кои от тях носят най-голяма печалба. И едва след това той ще планира бъдещо развитие.

Информацията за наличието на вашия собствен сайт (или няколко) за въпросния кандидат също ще ви помогне да разберете как да проверите SEO оптимизатора. Ако той дори не може да популяризира собствения си ресурс, не се надявайте, че ще успее да направи това с вашия сайт.

Предварително обсъдете бюджета , на който трябва да разчитате, за да извършите оптимизация  качествено. Разберете дали тази сума включва запълване на сайта с текстово съдържание . Ако влезете, значи отново сте измамени и няма да получите никакви резултати.

Висококачествената оптимизация ще изисква много текстове, за които ще трябва да плащате отделно. Вие плащате оптимизатор само за неговите услуги. Само в този случай ще можете да контролирате количеството съдържание и да се надявате на добросъвестното изпълнение на задълженията си от изпълнителя.

Преди да изберете SEO специалист, попитайте дали той ще използва вашия сайт за популяризиране на собствения си ресурс. С други думи – планирано ли е да публикувате на вашите страници връзка към неговия сайт.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Важните актуализации на Google през годините

Вижте списъка с гаранции, който избираемият сео специалист предоставя (ако има такива). Например, очаква ли се определена парична компенсация, ако вашият сайт е в черен списък от търсачките.

Как да изберем SEO компания?

Някои клиенти се чувстват по-спокойни, когато за тях не работи нито един човек, а цяла компания. За съжаление това не е показател. Разбира се, в този случай вероятността да се натъкнете на непрофесионалисти е по-ниска, но това не дава 100% гаранция.

Ето защо, преди да изберете SEO компания, си струва да я анализирате, като използвате същите критерии, които се прилагат при избора на индивидуален SEO специалист.

Грешки, които клиентите често правят, когато работят със SEO специалисти. Определено това е тема, по която доста ще пишем занапред в W-seo.com, тъй като нещата са изключително сериозни, но ето и няколко важни съвета към този момент.

Принуждаване на оптимизатора да популяризира сайта им при грешни заявки. Някои смятат, че ако плащат пари, тогава те могат да диктуват собствените си правила. Най-често това води до много катастрофални резултати, отговорността за които в крайна сметка е на избрания специалист.

Не се доверявайте на изпълнителя. Ако успеете да изберете SEO оптимизатор от висок клас, ще трябва да се доверите изцяло на професионалните му умения.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Стратегия за изграждане на линкове

 

Те искат да извършват работа, която не е била включена в договорения бюджет. Ако изпълнителят се съгласи с това, резултатът ще бъде като цяло лошо качество на работа. Защото никой не иска да работи безплатно.

И накрая, не забравяйте за крайната цел, за постигането на която трябва да изберете специалист по SEO. В крайна сметка не се интересувате от повишаване на рейтинга на вашия сайт, а от привличане на посетители към него, по-специално потенциални купувачи. По увеличения брой на покупки и поръчки, веднага ще разберете колко добре наетия изпълнител си върши работата.

Публикацията е актуализирана на 2020/06/10 8:53:07 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *