Google E-A-T: Оптимизиране на секцията „За контакти“

Какво е Google E-A-T

SEO оптимизиране на раздел „За контакти“, който играе ключова роля за редица бизнеси, спрямо GOOGLE E-A-T.

Първо, нека разясним какво точно предтсавлява Google E-A-T. E-A-T е абривиетура на Google (Expertise-Authoritativeness-Trustworthiness), като с нея се обозначават три изключително важни фактора за user experience (потребителско изживяване), или на български казано – това е Експертиза, Авторитет и надеждност.

 

Е-A-T е един от важните фактори днес,  които Google използва за оценка на цялостното качество на уеб страница.

 

За да оптимизирате страницата за връзка с нас (Contact Us) за Google E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness), трябва да вземете предвид следните аспекти:

Ясна и видима контактна информация

Покажете контактната информация ясно и видимо на страницата, включително телефонен номер, имейл адрес и физически адрес, ако е приложимо. Това помага за установяване на доверие и достъпност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се прави реклама в Интернет? Ефективни способи и методи за успешно представяне на компания онлайн.

Предоставяне на различни опции за контакт

Осигурете различни възможности за контакт, за да задоволите различните предпочитания на потребителите. Включете телефонен номер, имейл адрес, контактна форма и онлайн чат, ако е възможно. Това гарантира, че посетителите могат да се свържат по техния предпочитан начин.

Включете съдържание, свързано с темата, т.е. релевантно на Вашият сайт

Включете релевантна информация на страницата за връзка с нас, която отговаря на често задавани въпроси или притеснения. Това може да включва често задавани въпроси, информация за поддръжка на клиенти или връзки към полезни ресурси. Предоставянето на стойностно съдържание демонстрира експертиза и помага за изграждането на доверие.

Професионален дизайн и оформление

Уверете се, че страницата за връзка с нас има чист и професионален дизайн, който е лесен за навигация. Използвайте ясни заглавия, маркировки и кратки параграфи, за да направите информацията лесно разбираема.

Политика за поверителност и защита на данните

Уверете посетителите, че техните лични данни са защитени, като включите връзка към политиката за поверителност. Подчертайте своето ангажименто към защитата на данните и обяснете как обработвате и защитавате информацията на клиентите.

Препоръки или отзиви

Ако имате на разположение положителни препоръки или отзиви от доволни клиенти, покажете ги на страницата за връзка с нас. Това помага за изграждането на доверие и авторитетност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ще ми бъде ли наказан сайта, ако закупя линкове?

Адаптивен и потребителски приятелски дизайн

Оптимизирайте страницата за връзка с нас за мобилни устройства, за да осигурите безпроблемно потребителско изживяване на различни екрани. Уверете се, че страницата се зарежда бързо и е лесна за навигация на всички устройства.

Schema маркиране

Имплементирайте Schema маркиране на страницата за контакт с Вас,  за да предоставите на потребителите по-детайлна информация.

Обновяване и поддръжка

Поддържайте страницата за връзка с нас актуализирана с точна контактна информация и се уверете, че всички методи за контакт функционират правилно. Редовно преглеждайте и отговаряйте на получените запитвания през страницата.

Не е лишено от логика да добавите и допълнително разяснение с дата на последна актуализация на секцията! Например можете да видите w-seo.com, как във всеки раздел има допълнителен ред, уведомяващ читателите, кога даден материал е публикуван, но и кога е актуализиран последно.

Социални мрежи и онлайн присъствието са също много важни

Разгледайте включването на връзки или бутони към вашите профили в социалните медии на страницата за връзка с нас. Това позволява на потребителите да се свържат с вас и чрез други канали и допринася за вашето онлайн присъствие.

Актуалност и консистентност на информацията

Уверете се, че контактната информация на страницата за връзка с нас е актуална и съответства на информацията, която предоставяте в други части на уебсайта си. Консистентността на информацията помага за изграждането на доверие и авторитетност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се инвестира в SEO оптимизация?

Интерактивни елементи

Разгледайте добавянето на интерактивни елементи на страницата за обратна връзка,  като например динамични форми или възможност за пряка комуникация с потребителите. Това подобрява потребителското изживяване и улеснява процеса на свързване.

Постоянно подобрение

Наблюдавайте и анализирайте данните от страницата за връзка с нас, за да идентифицирате възможности за подобрение. Променете и оптимизирайте елементите на страницата в съответствие с потребностите и предпочитанията на потребителите.

Оптимизация за местно търсене

Ако сте местен бизнес, включете местната информация на страницата за връзка с нас, като например работно време, инструкции за достъп или местоположение на офиса. Това помага на потребителите да ви намерят лесно в местните търсения.

Нека обобщим написаното до този момент…

Секцията „За контакти“ е ключова за малките бизнес сайтове, за корпоративните сайтове, за онлайн магазините, въобще за повечето уеб ресурси. Би било чудесно, ако подготвите Вашата секция по приветлив начин, така че потребителите да получат най-важната информация удобно, лесно и бързо.

Следвайки тези препоръки, ще имате оптимизирана страница за връзка с нас, която отговаря на изискванията за Google E-A-T. Това ще помогне за подобряване на видимостта на вашия уебсайт, укрепване на доверието на потребителите и подобряване на потребителското изживяване.

Публикацията е актуализирана на 2023/09/07 7:41:11 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *