Как се инвестира в SEO оптимизация?

„…сключваш договор с някоя фирма, палиш свещи и се молиш всеки ден…“

Днес, уважаеми читатели, ще поговорим отново за SEO оптимизация, но този път ще обсъдми с Вас тревожната тенденция от новопоявилите се, уж експерти, от хората, които с изключително бързи темпове правят така, че SEO оптимизацията в очите на обикновените предприемачи да изглежда като разбойническа схема.

Поводът да публикуваме тази статия е мнението на господин Д.Р., който изрази следното мнение в една от фейсбук групите, в които се обсъждат рекламни стратегии за онлайн бизнес:

„…и как се инвестира в SEO ? Сключваш договор с някоя фирма, палиш свещи и се молиш всеки ден. И се започва: “трябва търпение”, “ SEO е бавен процес”, “конкуренцията в тази ниша е голяма”, “трябва време” и т.н. И докато се усетиш си опукал 15-20 бона за една година. И ето заповадяй “инвестиция” 😂“.

 

Изключително много уважаваме мнението на този господин и постоянно с колеги и партньори обсъждаме тази лоша тенденция, тези „разбойници“, ако позволите така да ги наречем, които системно влошават доверието, от страна на инвеститорите в тази област.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO за строителна компания

Именно поради тези „разбойници“ масовият инвеститор вкарва средствата си в Facebook ADS, виждайки нагледно отчетите за изразходваните средства, но недавайки си сметка, че ефективността е нищожна, спрямо SEO оптимизация, стига да се попадне на коректните оптимизатори.

Тревожни тенденции

И така, едните SEO експерти работят усърдно, упорито, градят репутация, обслужват дългогодишно клиенти, а клиентите от своя страна са завоювали добрите позиции, и докато трае тази енергия, някои хитърци регистрират фирми с 5 лв. капитал, правят сайтче, предлагащо СЕО оптимизация и започват. Без опит, без екип, без ресурси. Тъй като е модерно.

Нека бъдем точни и ясни. Това е пореден сигнал, че некоректни СЕО експерти влошават доверието на клиентите към нас, добрите дигитални агенции.

Само да 48 часа, проведохме разговори с двама потенциални клиенти, които ни заявиха следното: „Работим с една агенция, но нищо не се случва и затова се обръщаме към Вас …“.

Това какво Ви говори? Много „експерти“, а малко наистина работещи, коректни, поставящи приоритет на клиента, обслужвайки го, сякаш обслужват собствен бранд.

И така,това трябва да спре, но за зла участ, вярваме, че нещата ще се влошават повече.

И докато в България има призиви, хората да пазаруват от БЪЛГАРСКИ ТЪРГОВЦИ, то е време да се замислим и да призовем БЪЛГАРИТЕ да инвестират в БЪЛГАРСКИ АГЕНЦИИ ЗА SEO ОПТИМИЗАЦИЯ, а не да харчат парите си в големите международни компании, тъй като парите изтичат. Вярно е, налично е отчитане на разходите, нагледно и точно, но ефективността от СЕО оптимизация е далеч по-голяма, отколкото една Фейсбук кампания и това сме готови да го докажем на всеки от Вас, който не го вярва.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Oнлaйн мapĸeтинг зa пocтигaнe нa ycпeшeн бизнec

А да припомним ли тази статия, със заглавие: SEO изнудвачи „замърсяват“ лоялната борба за по-добро класиране в Гугъл ?

Наистина очакваме Вашето мнение по темата, тъй като то е важно за нас!

 

Финални думи

Търсете коректната SEO фирма и се доверете на най-добрите. Гарантираме Ви, че попаднете ли на правилните хора, ще получите много и систематични доходи, много нови клиенти, органичен трафик, който дълги години ще Ви държи пред конкуренцията!

Не се страхувайте и не вярвайте на измишльотини, доверете се на агенции, които от дълги години работят с търсещите машини и ще се уверите, че силата на SEO е огромна!

Публикацията е актуализирана на 2020/12/07 10:56:33 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *