Евтино SEO – какви рискове крие?

5 големи риска, които  евтино SEO крие

Когато наемате дигитална агенция, трябва да вземете предвид тази статия, не за друго, а най-вече поради простата причина, че можете да изхарчите едни пари, а за сметка на това нещата дори да се влошат, вместо да се подобрят, що се касае за SEO оптимизация, като един от основните елементи при дигиталния маркетинг.Оптимизацията за търсачки изисква инвестиция. Гледайте на това като на инвестиция с очакване за възвръщаемост на тази инвестиция.

SEO оптимизация –  изисква се  дългосрочна дисциплина, ежедневна работа и смело можем да кажем, че това е  процес, който е без прекъсване. Това изисква стабилен план за разработване и внедряване на стратегия в техническите, on-page и off-page области на оптимизация.

Не всички сайтове са еднакви. Цели, реализации, начални точки, възможности и организационни структури са някои фактори, които определят колко лесно или трудно ще бъде постигането на целите на SEO.

През кариерата си съм работил със стотици марки, организации и сайтове за SEO. Мога категорично да кажа, че няма универсален отговор за правилния SEO план или правилния партньор за всяка компания.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Наемете SEO услуги, основани на резултатите от изпълнението

Жизненоважна променлива в SEO ROI е самата сума на инвестицията. Ако го покривате от някой от вашия екип или от ръководена от вас роля, тогава имате меки разходи. Ако плащате на някого отвън като консултант, агенция или SEO фирма, тогава добре сте наясно с тежките разходи.

Използването на „евтини“ опции е опасно. Евтиното е относително понятие, но ще има смисъл какво е, когато разопаковам деветте риска на евтиното SEO.

1. Липса на посока, стратегия, план

С краткосрочните тактики и дългосрочните очаквания за възвръщаемостта на инвестициите (ROI) е изключително важно да имате план за SEO. Да, вероятно ще се промени въз основа на необходимостта от допълнително съдържание, кръгове на оптимизация и промени в алгоритмите на търсачките.

И все пак, когато спестявате ъгли, разходи или време, рискувате да бъдете подведени, когато става въпрос за отделяне на достатъчно време за проучване, разработване на стратегия и планиране на тактиката.

2. Разминаване на целите

Когато се получи разминаване на целите, тогава това води до цялостното влошаване на бизнес процеса.

Евтиното SEO крие риск от показване на повърхностни статистики и фокусиране върху неща, които не са съобразени с вашия бизнес или които наистина движат иглата.

3. Липса на прозрачност

Ако се абонирате за месечно SEO среще 50 евро на месец, то тогава трябва да има нещо, което позволява на фирмата да таксува толкова ниска цена. Или, ако инвестирате в също толкова евтин софтуер, който обещава да даде резултати, рискувате да не получите прозрачна картина на това, което купувате.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да проверим даден сайт дали е с лоши линкове

Едно от нещата, които най-много дразни в нашата индустрия е, че все още има организации, които се възползват от малки (и дори големи) бизнеси.

Липсата на прозрачност е предупредителен знак, че сте изложени на риск да бъдете наранени от евтино SEO. Това може да покрие:

  • Кой работи по вашия акаунт.
  • Стратегията.
  • Какво ще се измерва.
  • Как ще бъде отчетено.
  • Или нещо свързано с усилията.

4. Големи обещания, а реалност – нулева

Често се случвада попаднете на агенция за дигитален маркетинг, която може да Ви предложи чудеса, неща, които да впечатлят и най-големия скептик, при това – евтино.

Проучете внимателно фирмата, вижте дали има опит, знания, умения, от страна на служителите и едва тогава преминете към сключване на договор.

5. Лоша възръщаемост на инвестициите (ROI)

Когато инвестирате дадена сума, то трябва да знаете горе-долу след колко време тази сума ще бъде възтановена, под една или друга форма.

Влошаването на ROI може да бъде именно поради лоша работа от SEO-тата, които Ви обслужват.

Заключение

Не е задължително SEO оптимизацията да ни излезне хипер скъпо, че да се случат нещата в правилна насока. Но и евтиното SEO крие рискове, затова бъдете изключително предпазливи. Следете мнения, отзиви, търсете препоръки от колеги, партньори, предприемачи.

Познаването на рисковете от евтиното SEO обслужване може да Ви помогне да не попаднете в капан, в който трудно ще излезнете, а и нещо по-важно, капан, в който ще загубите много време, без да се постигнат желани цели.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт за Google

Подобно на други сфери на живота и бизнеса – евтиното излиза скъпо!

Публикацията е актуализирана на 2023/05/27 9:40:29 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 4 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Евтино SEO
Цена
EUR 900

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *