Безплатна SEO оптимизация

Безплатно SEO – струва ли си?

Често ни питат, дали предлагаме безплатна SEO оптимизация, както и дали даден управител на сайт, собственик на електронен бизнес, може да се справи сам с SEO оптимизацията на сайта си, или трябва да се намеси професионалист…

Отговорите на тези въпроси ще ги синтезираме в няколко реда.

Безплатна SEO оптимизация можете да извършите, ако отделите много време да понаучите някои важни аспекти, да проучите актуалните тенденции и да проявите симпатия, интерес към тази тежка област.

В противен случай, най-добре да поверите СЕО оптимизацията на опитни експерти.

Изложение

Заветните първи позиции в Google са мечта за всеки собственик на сайт. Това гарантира много приходи, популярност, трафик. Органичен трафик.

Ставали сме свидетели на фрази, от рода на: „Аз сам си оптимизирах сайта и съм доволен от себе си“, както и „SEO оптимизатори, SEO агенции са разбойници, нямам им доверие“, та така, важно е да поставите цели и да опитате сами, ако имате средна техническа грамотност, време и желание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо SEO оптимизацията на сайт е важна за бизнеса

Дали можете да успеете сами? Всичко това зависи от целите, както по-горе споменахме, от времето, което ще отделите, от мотивацията за успех.

Безплатна SEO оптимизация с приложения, мощен софтуер, който се предлага на пазара също е решение, но само за неусведомените, за тези, които си нямат и понятие от търсещи машини.

С други думи, няма софтуер, който, като натиснете един бутон, да изведе сайтът ви на първи позиции  в Гугъл.

Повечето софтуерни решения предлагат помощни анализи, статистики и данни, които биха били разчетени добре само от опитна дигитална агенция, от хора, които имат много опит, аналитично мислене и знаят как да вникнат в нещата.

Ето и съвети за тези от Вас, които не са доверчиви и въпреки всичк са решили сами да си изградят SEO стратегията и сами са решили да оптимизират сайтът си:

  1. Разберете ясно разликата между White Hat SEO и Black Hat SEO и насочете енергията си към първият  тип, т.е, плозвайте само позволени и правилни методи за търсачките.
  2. Набавете си качествени линкове – можете да изведете безплатно линкове, участвайки във форуми, но тематични, от директории за статии, предлагащи безплатно публикуване на съдържание, както и включете сайтът си в специалиирани бизнес каталози.
  3. Ще Ви трябва съдържание. Почнете да пишете. Ако не можете да се справите, наемете копирайтър, който да Ви набави съдържание. Ако нямате добри граматически и технически възможности, то фразата „безплатно SEO“ преминава към СЕО чрез заплащане.
  4. Посъветвайте партньори да поставят линк или банер към Вашият сайт.
  5. Можете да ползвате безплатни SEO инструменти, които ще Ви дадат базова представа за текущото състояние на сайтовете, които оптимизирате, такива са Google Analytics, Google PageSpeed Insights, Google Search Console, Seed Keywords, Browseo и други.
  6. Информирайте се от достоверни източници на информация, касаеща SEO новини, SEO приложения, линк билдинг тактики и други.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация - поведенчески фактори

Обобщение

Безплатното излиза по-скъпо, и при SEO оптимизация, това е твърдение, което гарантираме, че е така.

В повечето сектори, по-скъпото е гаранция за по-качествено, същото е положението и в областта на дигиталния маркетинг, и в частност, с търсещите машини.

Да наемете опитен екип, екип с ресурси и взъможности, не е лесна задача, но работата, която може да Ви свърши, ще се отблагодари във времето с много нови клиенти, с добри позиции, с по-добро представяне онлайн.

Финални думи

Ако ви допаднат търсещите машини, то трябва да разберете как работят те, какви са изискванията на всяка търсачка и да започнете работа по оптимизиране на сайтът Ви спрямо търсачки. Не бива да забравяте и потребителите, клиентите. Ще Ви трябва много време за четене, мислене, изготвяне на мини стратегии, но когато навлезнете  в нещата, можете да основете и дигитална агенция. Но преди това, ще трябва много енергия за обучение, експерименти, опит.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/09/26 12:24:56 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 11 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Безплатна SEO оптимизация
Цена
EU 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *