Безплатна реклама на сайт

Как да рекламираме сайтовете си, като не заплащаме за това?

Един сайт, без реклама, без SEO оптимизация, без трафик, е незавършен сайт. Поне на това твърдение сме повечето експерти, занимаващи се главно с търсещи машини.

Причината е проста. Ако даден сайт няма посещения, то той е никому неизвестен, следователно ефективността му клони към нулата.

Не така стоят нещата, ако даден сайт е популярен.

Представете си, че предлагате бизнес пакети, например за обучение.

Ако имате органичен трафик, то и продажбите на пакетите ще вървят. Ако нямате  трафик, то и покупките ще са нула.

 

Изхождайки от въведението, няма как да не отбележим, че  какъвто и сайт да имате, то трябва да изработите стратегия, да планувате неговото рекламиране.

Представяме Ви няколко съвета за безплатна популяризация на сайт (безплатна реклама).

  1. Добри позиции в резултатите на търсачките. Органичният трафик често води до перфектни резултати, при това без да заплащате абонаменти, такси и други подобни.
  2. Рекламирайте сайта си в групи от социалните мрежи. Най-добре да планувате създаване на собствени такива, които във времето да се развиват, а Вие да ползвате за безплатна реклама.
  3. Участие в специализирани форуми. Форумите все още имат тежест и могат да помогнат да популяризирате фирмата си. Например, ако сте представител на  строителна компания, то обезателно разгледайте наличните форуми в тази област и се включете адекватно.
  4. Офлайн реклама. Обсъждайте с приятели и познати за проекта си. Те ще проявят интерес и сами ще почнат да Ви търсят, чрез познатите методи за търсене на информация онлайн.
  5. Реклама чрез сайтове тип бизнес каталози. Фирмата Ви обезателно трябва да участва в по-популярните бизнес каталози.
  6. Участвайте в български букмарк сайтове – нашият букмарк сайт, сигурно добре го знаете, е Iskam.net.
  7. Рекламирайте в платформи за видеосподеляне. Обърнете внимание на социалната мрежа Тик-Ток. Не е лишено от логика да потърсите потребител с много последователи и да планувате сътрудничество.
  8. Други. Сайтовете за обяви също са чудесно решение. Както и препратки от партньорски сайтове.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Монетизиране на сайт

 

Естествено, по-горе сме представили няколко основни канала за безплатно привличане на аудитория… Съществуват още много методи, но най-важните, вярваме, че са изброени по-горе.

Имайте предвид, че и в този случай, както навсякъде около нас – безплатното може да излезне по-скъпо, както и, че безплатните неща не са достатъчно ефективни. Ако разполагате с бюджет, то не се колебайте да го инвестирате, наемайки експерти от дигитална агенция. Парите, които ще инвестирате ще се възвърнат многократно.

Създайте добри партньорства и си помагайте с колеги, възползвайки се от различната аудитория!

Плюсове и минуси на безплатната реклама

Като цяло безплатната цифрова реклама в Интернет е повече от достъпна. Не можете обаче да разчитате само на един сайт или метод – колкото повече канали използвате, толкова по-бързо ще успеете да достигнете до по-голяма аудитория. Това е особено важно, тъй като за разлика от платените методи, подобна реклама отнема много време. Разбира се, понякога е по-удачно да десйствате чрез платени реклами. Често във Висео Ком сме писали за методите, както и за вариантите, в които е най-удчано да се ползват платени програми за реклама. За това обаче не винаги има средства.

Потърсете правилните сайтове и не се страхувайте да експериментирате. След стартирането на рекламна кампания внимателно анализирайте какви успехи сте постигнали и каква е била основната причина за успех или неуспех. Използвайки тази информация в бъдеще, ще можете да се справите добре.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на Джумла сайт - Практическо ръководство

Публикацията е актуализирана на 2021/05/07 7:40:38 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *