5 wordpress добавки за споделяне на публикации в социалните мрежи

Популярни социални мрежи

Ако имате сайт, който е базиран на платформатаWordPress, можете да го персонализирате, както искате. Благодарение на огромния брой модули (плъгини), приставки, можете да си настроите сайта така, че да бъде максимално ефективен. В тази колекция Ви представяме пет от най-добрите модула за социални бутони. С тяхна помощ посетителите на сайта могат да публикуват статии или медийно съдържание в своите социални мрежи, да се абонират за вашите общности, да споделят подчертани цитати в Twitter, както и да препращат на приятели, чрез имейл, съдържание, което смятат за ценно.

Тези пет модула са подходящи за WordPress на Бъгларски език, тъй като други могат да имат проблем с превода.
Преди да Ви ги представим, важно е да споменем, че социалните сигнали играят важна роля, когато се касае за SEO, особено при ново съдържание. Много пъти сме писали, споделяйки, че всяко ново съдръжание трябва да бъде споделяно в социалните мрежи, за да получи трафик. Именно чрез тези модули ще можете да правите това бързо и лесно. Но и ефикасно.

1. USM Premium

Предлага се безплатна версия, но платената струва около 29,98.
Можете да изтеглите тази добавка от библиотеката, като напишете в търсачката USM Premium.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Силата на Facebook групите, как да придобиете трафик от тях

USM Premium е с отзивчив дизайн, лесен за употреба и ефективен.

2. Easy Social Sharing

Бутоните са отзивчиви – добре се показват на настолни компютри, таблети и смартфони.

Позиция на бутона
Има няколко опции за поставяне на бутони за социални медии:

Статични хоризонтални ленти (линийки) в горната или долната част на статията. Можете да задавате ленти както отгоре, така и отдолу – полезно за дълги статии (потребителят може да прави репост след четене, за това не е необходимо да превърта нагоре).

Модулът се настройва изключително лесно.

Плаващи вертикални ленти могат да се настроят отдясно или отляво на екрана. Иконките са прикрепени към ръба на екрана и са заключени. Независимо от превъртането на екрана надолу или нагоре, иконките винаги остават на едно място. Възможно е да се поставят вертикални ленти заедно с хоризонтални.

3. Social Snap

Приставката поддържа повече от 30 социални мрежи.

Можете да персонализирате външния вид на бутоните:

4 опции за формуляр;
3 опции за размер;
настройки за подравняване;
потребителски преки пътища;
поведение на бутон при задържане;
анимация и др.
Приставката използва супер леки векторни иконки (SVG). Иконките се зареждат бързо, не влияят на скоростта на зареждане на страницата и изглеждат отчетливи на всички устройства.

Броячът отчита броя на споделянията за всяка социална мрежа и също така показва общия брой на споделянията.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Локално търсене за малкия и среден бизнес

Използвайки приставката, можете също да контролирате как изглеждат публикациите в социалните мрежи при репостиране на съдържание от сайта. Можете да редактирате изображението, заглавието и описанието, които ще бъдат показани в повторната публикация.

И тази приставка, както и другите две, посочени по-горе е с отзивчив дизайн и се вижда еднакво добре на всякакви устройства.

4. Social Icon Widget & Block by WPZOOM

Приставката поддържа 80+ социални мрежи и платформи.

Предоставят се 5 вида  иконки. Можете ръчно да персонализирате размера, формата и цвета на иконките.

В допълнение към репостите, можете да прикачите връзки към публики в социалните мрежи към бутони и да ги поставите със заглавие „Следвайте ни“.

5. Easy Social Share Buttons

Един от най-популярните плъгини за WordPress. Поддържа 50+ социални мрежи. Също така поддържа популярни системи за незабавни съобщения (WhatsApp, Viber, Telegram, Skype, Facebook Messenger). От началото на 2021 година, много популярни станаха WhatsApp и Telegram, а тези функционалности биха спомогнали за по-лесното споделяне в дадени общности.

27+ опции за поставяне на блокове с бутони на екрана. Бутоните могат да се поставят почти навсякъде. Дисплеят на мобилни устройства е оптимизиран така, че да не пречи на гледането на съдържание.

Блоковете с бутони могат да бъдат поставени на няколко места едновременно. Това е полезно за дълги четения или страници със съдържание на множество екрани.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка и поддръжка на фирмен уеб сайт

Можете също така да персонализирате показването на бутони след определено събитие: процент на превъртане, количество време на сайта, движение на курсора към раздели и т.н.

 

Обобщение на статията, касаеща иконките за споделяне в социални мрежи

Ако все още на вашият сайт нямате иконки за бързо споделяне, то тогава трябва да поправите тази грешка. Ако сайтът Ви е с комерсиална цел, помислете за платени решения, които предоставят по-обширни опции.

 

Публикацията е актуализирана на 2021/03/20 7:42:13 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *