5 основни стратегии за монетизиране на сайт

Стратегии за печелене на пари от Интернет - монетизиране на сайтове
SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

Ако редовно следите W-SEO.com, то вече знаете, че сме подхванали темата МОНЕТИЗИРАНЕ НА САЙТ, както и, че специално за тези от Вас, които навсяка цена желаят да печелят от онлайн бизнес, предоставяме ценни, доказано работещи, актуални техники.

Днес Ви представяме статия, озаглавена „5 основни стратегии за монетизиране на сайт“. Статията е актуална, както за корпоративен сайт, така и за сайт тип личен, или фирмен блог.

Популярен сайт – по-лесно монетизиране

Ако имате добре посещаван сайт, нещата са значително по-лесни.

Ако вашият сайт/  блог получава над 10 000 уникални посетители месечно, тогава да – сравнително лесно е да си осигурите приходи и да създадете хубав поток от приходи с него.

Истинското предизвикателство е да печелите пари от сайт, който генерира по-малко от 1000 посетители на ден.

Знаем, че повечето от читателите ни имат сайт, или поне блог, които попадат в тази категория. На срещи, нашите SEO експерти започват с един от въпросите, а именно: Колко уникални посещения прави Вашият сайт?

Отговорите не винаги са впечатляващи.

Точно както в живота, има различни етапи в жизнения цикъл на сайта. Не можете да сравните новия си сайт с този, който съществува от години.

Истината трябва да бъде казана: „Отнема време, за да се спечелят приходи от сайтове.“ 

SEO оптимизация - стратегии
SEO оптимизация на сайт – обадете се на ☎ 088 999 62 62 и получете БЕЗПЛАТНА консултация за вашия сайт.

Стратегия номер 1 – Интернет реклама

Интернет рекламите получават лоша репутация, но те са най-бързият начин за печелене на пари от сайтове и блогове. Можете да започнете да генерирате изненадващо значителен поток от пасивни доходи за относително малко време.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизирайте своето онлайн присъствие с услугите на дигитална агенция Висео - дизайн, SEO и поддръжка на едно място

Публикуването на висококачествени интернет реклами става лесно с рекламни мрежи като GoogleAds, както и чрез официалната програма за рекламиране на WordPress.com – WordAds.

Тук е мястото да отбележим, че рекламната мрежа на Google е значително по-популярна у нас, в България.

Ако трябва да сме честни, почти няма популярен сайт, който да не ползва тази програма.

С други думи, ако сте собственик на сайт, и желаете пасивни доходи, то едно от решенията, които са най-лесни и удачни е именно да интегрирате код на Google Ads и да стартирате печалба от партньорската им програма.

Нещо важно. Внимателно прочетете политиката за ползване, тъй като има вероятност, ако нарушите правила, да бъдете отстранени от програмата.

Стратегия номер 2 – Монетизиране на сайт чрез директна продажба

Директната реклама означава, че можете да предложите на клиенти, които са от Вашият сектор, привлекателни банер позиции, рекламни статии, помествайки техни телефон за контакти, URL адрес, или споменаване на бранд.

Подобна стратегия е силна, когато вече имате развит сайт. Ако сайтът Ви тепърва „прохожда“, то стратегия номер 1 е по-удачна за Вас, поне на този етап.

Стратегия номер 3 – монетизиране на сайт, предлагайки спонсорирани публикации

Тъй като вашият сайт се разраства, можете да започнете да таксувате компании за писане на описание  за техните продукти / услуги във вашият сайт. Това е специфична форма на маркетинг на инфлуенсъри.И тук важи правилото, че това не е подходяща стратегия за осигуряване на приходи за собственици на нови сайтове, които тепърва започват. Със сигурност обаче си струва да се има предвид за в бъдеще, особено когато Вашият сайт придобие добри домейн параметри (предимно авторитет на домейна).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Монетизиране на сайт

Когато мислим за маркетинг на инфлуенсъри, обикновено извикваме изображения на любимите си Instagrammers и Youtubers. Въпреки това маркетингът с влияние върху блогосферата е огромен. Над 63% от бизнеса, които вече използват този маркетингов метод, планират да увеличат разходите през тази година.

Нещо важно. Ако създавате страхотно съдържание, което демонстрира вашите писателски умения, можете да започнете да поканите копирайтъри, които да публикуват статии н свободна практика. За влиятелни лица и на свободна практика на пълно работно време тези възможности могат да бъдат изключително доходоносни, като някои фрийлансъри могат да печелят стотици левове на месец, пишейки във вашият сайт и намирайки Ви клиенти.

Стратегия номер 4 – Членство в сайт

Стартирането на сайт за членство включва създаване и публикуване на висококачествено съдържание, до което имат достъп само платени абонати. Обикновено клиентите плащат абонаментни такси ежемесечно или годишно.

Можете да стартирате сайт за членство за почти всяка ниша. Има продукти за онлайн членство и услуги за почти всичко – от съвети за риболов до съвети как да станете щатен писател на свободна практика. Вземете например Netflix, Spotify и Birchbox. Това са всички примери за добре познати продукти и услуги за членство / абонамент.

Ако можете да произвеждате и предлагате на пазара съдържание, за което Вашата аудитория е готова да плати, създаването на сайт за членство със сигурност си струва да се обмисли. Ето няколко идеи за типовете съдържание, които бихте могли да предложите на абонатите:

 • Качествени статии
 • Подкасти
 • Въпроси и отговори на живо
 • Действителни съвети, контролни списъци, инструкции
 • Инфографики (персонални) за абонатите
 • Продукти
 • Видеоклипове
 • Доклади
 • Уебинари
 • Форуми
 • Сайт за любима и популярна игра, в която да разкривате трикове
 • Лични срещи
 • Други

Стратегия номер 5 – монетизиране на  онлайн магазин

Каквото и да продавате, онлайн магазинът Ви дава възможност продуктите и услулгите да достигнат до широката аудитория.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Честита нова 2018 година!!!

Днес, буквално  с два клика можете да имате собствен магазин. Можете да участвате в платформи, за които специалисти се грижат да Ви настроят магазин, или да създадете собствен магазин от нулата. Какъвто и тип да изберете, онлайн магазинът си остава най-популярния метод за печелене на пари, поне днес, през 2021 година.

Готови ли сте за монетизиране на сайт?

След като се запознахте със съдържанието, няма как да не Ви попитаме … Готови ли сте да започнете да монетизирате сайтвете си?

Надяваме се, че след като прочетете тази публикация в W-SEO.com, вече сте в по-добра позиция да отговорите на въпроса: Как да си осигурите приходи от idxj? Има много опции, достъпни за начинаещи, но за да обобщим, ето основните ви опции:

 • Продажба на собствени физически и / или цифрови продукти
 • Популяризиране на сайт за членство
 • Публикуване на банерни реклами
 • Партньорски маркетинг
 • Спонсорирани публикации

Може би да изберете няколко от тях, докато сайтовете Ви се развиват. С известна упорита работа, постоянство и солиден план за съдържание неизбежно ще започнете да печелите пари онлайн и да се наслаждавате на плодовете на положените усилия.

Ако сте харесали статията и желаете да ни кажете „Благодаря“, можете да оставите отзив в Google.

Достатъчно е да напишете W-SEO.com в търсачката и в дясната част да оставите пет, или пък повече от пет звезди (шегуваме се, тъй като отзивите са от 1 до 5) и да споделите мнение за усвоения материал, който сме подбрали специално за Вас.

Тематични статии, касаещи Монетизирането на сайт и печеленето на пари от Интернет

Монетизиране на сайт

https://w-seo.com/monetizirane-na-sait-7-nachina.html

Публикацията е актуализирана на 2022/10/15 2:59:43 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Стратегия за монетизиране на сайт
Цена
BGN 0

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *