① На първо място в Google – защо е толкова важно да сме първи?

① – каква е причината всеки SEO експерт да иска сайтовете на клиентите му да са на първо място?

Какво би се променило, ако сме на първи позиции?

На тези, както и много други сходни въпроси ще дадем отговори в настоящата публикация.

Истината, уважаеми читатели е, че често пишем за това как да покорите първите позиции, но забравяме да упоменем защо е толкова важно да сте първи, пред конкуренцията.

Е, дойде време и за това разяснение.

Разбира се, повечето от Вас знаят, че създаването на сайт е една малка част от функционалността и ефективността на уеб проект,  тъй като успехът зависи от популяризирането на сайта в Интернет. Какво предизвика толкова голяма конкуренция за първите 10 позиции в уеб страницата? Факт е, че първата страница с представените резултати се гледа от над 90% от потребителите, въвеждащи конкретна заявка. И само 10% отиват на втората страница, т.е. почти всички взимат решение кой сайт да посетят още от началната страница, която е извела резултатите по конкретната заявка.  Останалите 10% от потребителите гледат предимно само на 1-3 топ позиции. По този начин, оставането на 2-ра страница с резултати от търсенето не е ефективно за собствениците на сайтове, тъй като почти не носи посетители. Но можете да заемете тези позиции, по определен начин, трябва да оптимизирате сайта и да увеличите неговата достоверност.  Популяризирането на уеб сайтове е постоянното поддържане на привлекателността на сайта за потребителите на сайта, т.е. трябва постоянно да се предоставя ценна информация, поднесена в разбираем за читателите вид – в това число, съдържание, графики, видео, етикети и други.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Корпоративна идентичност и имидж в интернет пространството

Какво имаме предвид под постоянство?  Постоянна, ежедневна работа, в това число набавяне на вътрешно съдържание, споделяне в социални канали, цитиране и публикуване на качествено съдържание в тематични сайтове и т.н.

Популяризирането на уеб сайтове в Интернет е цялостна работа за подобряване на позициите на даден сайт в резултатите от търсенето. Целта на SEO оптимизирането е  клиентският, или пък Ваш сайт да бъде на по-предни позиции по заявки, които предварително са определени и е преценено, че биха допринесли с дивиденти.

Как избирате ключови думи, за да популяризирате вашия сайт в Интернет рационално?
Оптимизацията на уеб сайтове обикновено започва с съставянето на първоначален списък от заявки за търсене. Тази дейност се извършва въз основа на SEO анализ, прави се SEO одит, като се отчитат слабите страни. Изготвя се отчет с препоръки, действия, които да се предприемат, по време на SEO оптимизирането.

Какви са адекватните срокове, за да покорите първата страница на Google ?

Обикновено оптимизацията на сайтове  от специалисти носи първите резултати след поне месец работа. През този месец в детайли е изследван сайта, анализирана  е конкуренцията, определени са ключовите думи, които са ценни за дадения бизнес.

Ако кажем, че SEO трябва да се прави постоянно, без конкретен срок, тъй SEO експертите освен, че подобряват позициите в резултатите, следят за неизправности, вируси, цялостното състояние на сайта. Тук  е мястото да Ви споменем, че не бива да се страхувате от месечно SEO обслужване, а напротив, даже да се възползвате от такова. Най-кратката причина, поради която Ви пишем това е, че в даден момент, ако сайтът Ви бъде компроментиран, но нямате договорни отношения с SEO експерт, то всеки час забавяне може да е фатален  и бързо да загубите позиции.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на фирмени сайтове

Да се върнем на най-важната тема, а именно: Защо е толкова важно да сме първи в Google?

Основният отговор е, че това може да доведе до огромни приходи, при това дългосрочно. Когато сте първи в резултатите на Google, тогава печелите много нови клиенти, органичен трафик, реални посетители на сайта, без значение в коя област е той.

Например, ако сте собственик на магазин за климатици и сте първи в гугъл по „климатици“, то това може да доведе до хиляди продажби месечно. При това за изключително дълъг период от време.

В реална обстановка, без добро представяне в търсещите машини, за да достигнете тези хиляди продажби месечно ще Ви е необходим огромен бюджет, при това циклично, т.е. ежемесечно. Сигурно вече разбирате защо е толкова важно да сте първи. Тъй като, веднъж щом изведете сайта си на първо място, дълго време това ще Ви носи дивиденти.

Какво да правите, когато сте на първо място?

Истина, уважаеми читатели на W-SEO.com е, че когато сте на първо място, далеч по-трудно бивате измествани, отколкото когато сте на 2, 3, или друго място от началната страница на Гугъл. На база на редица изследвания сме стигнали до този извод. Естествено, при дадени обстоятелства, след като сте покорили първата позиция, можете да бъдете изместени и това се случва тогава, когато конкуренцията Ви наеме добри SEO експерти.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Класиране на сайт на по-предни позиции в Google

За да задържите лидерската си позиция е необходимо работата по SEO на сайтът Ви никога да не спира!

В заключението към оптималната позиция може да се стигне в рамките на 1-3, в някои случаи – 6 месеца. А може и никога да не се случи, ако експертите нямат опита, ресурсите и познанията да направят това. Именно поради тази причина е важно да се доверите на експерти, доказани във времето, имащи реални проекти и клиенти, които са оставили добри отзиви за тях. Времето за популяризиране на уеб сайт се влияе от възрастта на домейна на сайта, популярността на заявките за търсене и активността на конкурентите. През последните години наблюдаваме засилен интерес към платените реклами в Google Ads, Facebook Ads, рекламната програма на Instagram, както и на Pinterest. Истината, уважаеми читатели е, че е добре да разделите бюджета си и да обхванете всички пера, т.е. да не се лишавате от платена реклама, но и да насочите енергията си и в органичното търсете, т.е.  в покоряване на върховите позиции в Organic Search.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2019/08/18 11:25:03 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 20 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
① в Google

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *