Как да премахнете спам съдържаниe, индексирано в SERP на Google?

Миг невнимание, и сайтът Ви може да бъде индексиран по изключително неприятен начин в Google.

Преди да Ви кажем как да се справите с този неприятен проблем, нека Ви покажем снимка, на реален наш проект, за да разберете по-лесно и ясно, какво може да се случи в даден момент:

И така, сайтът е 14z.net – стар наш проект, който от невнимание установихме, че е компроментиран. В какво се изразяваше пробивът? Т.нар. „pharma hack“, като на сървърът се бяха появили изключително разнообразни файлове, които доведоха до това положение, което виждате по-горе.

Естесвено, ние взехме мерки и много бръзо се справихме с този проблем, но по-интересното е да разберете как точно, за да си знаете и Вие.

Процедурата е следната:

След като видите индексирано съдържание, което реално не е Ваше, първото най-важно нещо е да обезопасите сайта си, т.е. да премахнете компроментираните файлове и да го изчистите. Този процес е изключително труден, трябва да имате доста добри познания, за да се справите. Понякога е адекватно решение и да инсталирате отново платформата, да премахнете ненужните добавки, и едва тогава да импортнете базата си данни.

Ако приемем, че вече сте оправили сайта си, но индексирането в Google все още изглежда така, както на снимката по-горе, е време да преминете към действие по премахване от Google SERP.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо уеб сайтовете трябва да отговарят на стандартите за дизайн

Това става по следния начин: Влизате в Google Webmaster (Search Console), избирате в долната лява част – GO TO THE OLD VERSION, след което GOOGLE INDEX ->REMOVE URLs

Сигурни сме, че по-лесно ще асимилирате информацията, ако я видите като скрийншот.

Ето го и него:

Какво следва? Копирате линкът, който е индексиран и го посочвате за премахване, декларирате пред Google TEAM, че трябва да бъде премахнат. След няколко часа, посоченият адрес бива изключван от SERP.

Естествено, тази опция е полезна и когато решите да деиндексирате дадено съдържание, без значение какво е то.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2019/08/17 5:40:46 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 13 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Премахване на нежелано съдържание от индекса на Google

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *