8 ефективни SEO съвета за ефективно присъствие в социалните мрежи за видео съдържание

Полезни съвети за влогъри

В настоящата статия ще разберете няколко ценни наина за оптимизиране на видео за търсещите машини, както и как да направите така, че Вашите видеа да се радват на значително по-голяма популярност.

Съвет номер 1: Изберете правилната платформа за видео хостинг
Когато избирате своята платформа за хостинг на видеоклипове, ще трябва да разгледате причините, поради които искате вашите видеоклипове да се класират. Оптимизирате видеоклипа си, за да спечелите трафик от сайта и нови потенциални клиенти…

Съвет номер 2: Оптимизирайте съдържанието. Не бъдете толкова обсебени от SEO. Без значение колко си добър в SEO, това е само част от уравнението. Ако хората не гледат съдържанието ви, тогава какъв е смисълът? Видео съдържанието и SEO работят заедно, за да придадат по-голяма видимост на вашата марка, на Вашият бранд онлайн. За да оптимизирате съдържанието си, уверете се, че е „споделено“ и „свързващо“. С други думи, осигурете подходящо и информативно съдържание, което дава на хората импулс да споделят и насърчават издателите да се свързват с тях. Видеоклипът ви трябва да бъде висококачествен, ангажиращ и ценен за зрителите, за да получи най-голям органичен трафик.  Чрез създаването на съдържание, оптимизирано за споделяне, ще имате по-голям шанс да постигнете такива резултати, които след това ще дадат на вашия видеоклип повече преимущества в Google.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизация за търсачки

Съвет номер 3: Фокусирайте се върху  мобилното оптимизиране. Мобилната оптимизация вече не е само част от видео SEO; това е централният фокус. Преди две години, мобилното гледане на видео надмина десктопното гледане, като днес може би около 70 % от потребителите гледат видеа чрез телефоните си. Въпреки че десктоп видеото остава ключов аспект от онлайн видео трафикът, видео кампанията ви  в SEO аспект ще пропадне сериозно, ако няма мобилна оптимизация.

Съвет номер 4: Оптимизирайте миниатюрите (Thumbnails). Въпреки че Google няма да ви класира по-високо поради съдържанието в миниизображението, миниатюрите значително влияят на успеха ви при получаването на кликвания. Уверете се, че миниизображението ви привлича вниманието и предсказва съдържанието на видеоклипа. Една привлекателна миниатюра е тази, която оставя зрителите да искат да научат повече за видеоклипа. Повечето социални мрежи за споделяне на видео съдържание предлагат ръчно добавяне на миниятурни изображения. Възползвайте се и ще се уверите в по-големия интерес.

Съвет номер 5:  Споделяйте в няколко платформи. Не прибягвайте само до хостинг на видеоклиповете ви. Това е проблематично по няколко причини. Ако е направено правилно, само-хостингът може да помогне с SEO на уебсайта Ви, така че включването на видеоклип на целевата Ви страница също е много ефективно за увеличаване на посещенията. Тук е мястото да споделим, че ако ползвате Shared Hosting, и качвате често видеа, можете да имате проблем с трафика, с процесорното време… С други думи, най-добре е да качвате в популярните платформи и да интегрирате видеата в статиите си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт за климатици

Съвет номер 6: Добавяйте разяснителни надписи (Captions)
Тъй като Google е база данни с текст, колкото повече текст можете да прикачите към видеоклипа си, толкова по-голям приоритет ще получите от търсещите машини. Надписите и транскрипциите на видеоклипове ще заемат видеоматериала ви със съществения текст, който му трябва да нанесе реални щети на дигиталните ви конкуренти, а нали това е целта, да изпреварите конкуренцията?

Съвет номер 7: Използвайте правилния формат. Vidyard препоръчва използването на VideoObject Schema за оптимизиране на видео формат. Инструментите на WordPress и Google ви позволяват да украсите маркировката на видеоклипа с възможно най-пълна информация.

Съвет номер 8:  Сътрудничество. Мислите ли, че сътрудничеството е само за други YouTubers?

Без значение колко абонати има каналът ви в YouTube, сътрудничеството с други хора е задължително. Сътрудничеството не само ще увеличи експозицията ви към вашата целева аудитория, но и ще подобри SEO с изграждането на връзки. Не бъдете вълци единаци, а си помагайте, партнирайте.

 

Публикацията е актуализирана на 2019/06/20 11:32:45 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 5 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO за видео съдържание

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *