SEO тенденции за 2018 година

През 2017 година, а и не само, но през последните няколко години се забелязва сериозен интерес към областта на оптимизацията за търсачки, по-позната у нас, а и по света като SEO.
Това е добре, тъй като конкуренцията става ожесточена. Добре е и за SEO експертите, и за клиентите, тъй като вторите получават значително по-качествени услуги с налични резултати.
В статията ще разберете някой от тенденциите за предстоящата 2018 година, които се очаква да бъдат водещи, водещи фактори, благодарение на които сайтовете на Вас и Вашите клиенти да излизат на по-предни позиции в Гугъл, Яхуу и другите търсачки.
Традиционните техники за SEO все още ще бъдат ефективни и през 2018 година, но се очакват и промени в алгоритми, като основна цел е подобряване качествените резултати от търсенето, т.е. все по-трудно ще могат да се манипулират резултатите.
От написаното по-горе смело можем да заявим, че качественото съдържание, дългото и добре обяснено, с много снимки в статиите, поне 400 думи дължина на самите статии, стил, добре обоснован, ще бъде водещ фактор през новата година за ефективен линк билдинг. Вътрешно съдържание, както и съдържание с линкове, които сочат сайтът Ви, или този на клиентите, за които работите.

Local SEO също ще се развива и е добре да бъдете изрядни в този аспект.
Гласовото търсене може да подобри значително трафикът Ви от органично търсене, респективно и класирането на по-добри позиции.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ефективната SEO оптимизация превръща потребителите във Ваши клиенти

Прави ни впечатление, че доста тинейдъри ползват гласовото търсене, за да достигнат до информацията, която ги касае. За добро или лошо, потребителите стават все по-мързеливи. Това е и причината да смятаме, че гласовото търсене ще бележи ръст сред поведението на ползвателите, без значение от областта. Обърнете сериозно внимание на този параметър, предлаган от Google и други компании.

Следващият важен съвет е мобилната версия на сайтът Ви да бъде безупречна. През 2017 година редица издания, следващи глобалното потребление на търсещите машини представиха данни, на които се показва, че около 57 % от потребителите ползват мобилни устройства за достъпване на информация от търсачки. Очаква се тоди процент през 2018 година да нарастне до 60 и повече %, което говори едно – бъдете безупречни в тази част …

Представени фрагменти (Featured snippets) и бързи отговори (Quick Answers). Функционалният фрагмент в търсенето изисква включва комбинация от фактори, което се очаква да доведе SEO извън традиционния си облик при надпреварата за предни позиции в Google. Всички сте виждали различни комбинации от rich snippets, които сякаш като магнит привличат вниманието. Именно и това е важен елемент за по-добро представяне в SERP.
Интересен момент, на който да се съсредоточите и през следващата година, е оптимизирането на функционални фрагменти за търсене, текстово и гласово. Благодарение на тази възможност лесно можете да победите конкуренцията си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO въпроси за интервю

Линк билдингът – и не просто като такъв, а висококачествен линк билдинг ще бъде в основата на по-доброто класиране и през 2018 година. Колкото повече линкове, толкова по-добре. Качествени, релевантни, с разнообразни TLD, от различни IP, с много IP от клас C, по възможност от държавата, за която е клиентският сайт, например – ако клиентът Ви е във Великобритания, то търсете линкове от UK.
Търсете връзки и от медийни сайтове, елекронни издания с висок тръст, огромен трафик. Така, освен тежест, ще получите и директни посетители.

Публикацията е актуализирана на 2019/02/20 9:00:22 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
3.5 based on 12 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
SEO обслужване

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *