SEO тенденции за 2018 година

През 2017 година, а и не само, но през последните няколко години се забелязва сериозен интерес към областта на оптимизацията за търсачки, по-позната у нас, а и по света като SEO.
Това е добре, тъй като конкуренцията става ожесточена. Добре е и за SEO експертите, и за клиентите, тъй като вторите получават значително по-качествени услуги с налични резултати.
В статията ще разберете някой от тенденциите за предстоящата 2018 година, които се очаква да бъдат водещи, водещи фактори, благодарение на които сайтовете на Вас и Вашите клиенти да излизат на по-предни позиции в Гугъл, Яхуу и другите търсачки.
Традиционните техники за SEO все още ще бъдат ефективни и през 2018 година, но се очакват и промени в алгоритми, като основна цел е подобряване качествените резултати от търсенето, т.е. все по-трудно ще могат да се манипулират резултатите.
От написаното по-горе смело можем да заявим, че качественото съдържание, дългото и добре обяснено, с много снимки в статиите, поне 400 думи дължина на самите статии, стил, добре обоснован, ще бъде водещ фактор през новата година за ефективен линк билдинг. Вътрешно съдържание, както и съдържание с линкове, които сочат сайтът Ви, или този на клиентите, за които работите.

Local SEO също ще се развива и е добре да бъдете изрядни в този аспект.
Гласовото търсене може да подобри значително трафикът Ви от органично търсене, респективно и класирането на по-добри позиции.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Комплексни SEO услуги: Какво предлага дигиталната агенция Висео

Прави ни впечатление, че доста тинейдъри ползват гласовото търсене, за да достигнат до информацията, която ги касае. За добро или лошо, потребителите стават все по-мързеливи. Това е и причината да смятаме, че гласовото търсене ще бележи ръст сред поведението на ползвателите, без значение от областта. Обърнете сериозно внимание на този параметър, предлаган от Google и други компании.

Следващият важен съвет е мобилната версия на сайтът Ви да бъде безупречна. През 2017 година редица издания, следващи глобалното потребление на търсещите машини представиха данни, на които се показва, че около 57 % от потребителите ползват мобилни устройства за достъпване на информация от търсачки. Очаква се тоди процент през 2018 година да нарастне до 60 и повече %, което говори едно – бъдете безупречни в тази част …

Представени фрагменти (Featured snippets) и бързи отговори (Quick Answers). Функционалният фрагмент в търсенето изисква включва комбинация от фактори, което се очаква да доведе SEO извън традиционния си облик при надпреварата за предни позиции в Google. Всички сте виждали различни комбинации от rich snippets, които сякаш като магнит привличат вниманието. Именно и това е важен елемент за по-добро представяне в SERP.
Интересен момент, на който да се съсредоточите и през следващата година, е оптимизирането на функционални фрагменти за търсене, текстово и гласово. Благодарение на тази възможност лесно можете да победите конкуренцията си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Пакет от 10 положителни отзиви в Гугъл

Линк билдингът – и не просто като такъв, а висококачествен линк билдинг ще бъде в основата на по-доброто класиране и през 2018 година. Колкото повече линкове, толкова по-добре. Качествени, релевантни, с разнообразни TLD, от различни IP, с много IP от клас C, по възможност от държавата, за която е клиентският сайт, например – ако клиентът Ви е във Великобритания, то търсете линкове от UK.
Търсете връзки и от медийни сайтове, елекронни издания с висок тръст, огромен трафик. Така, освен тежест, ще получите и директни посетители.

Публикацията е актуализирана на 2019/02/20 9:00:22 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
3.5 based on 12 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
SEO обслужване

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *