Как да поддържаме сайт спрямо изискванията на GoogleGoogle SEO стратегия – детайлите са изключително важни!

1. Малките промени водят до внушителни резултати.
Ние, експерти с повече от 15 години опит в оптимизацията на сайтове за Google смятаме, че е по-добре да се съсредоточите върху малките, постепенни промени в SEO стратегията на сайта – това в крайна сметка може да доведе до значителни резултати.

Например маркетинговият сайт на Google My Business може да удвои органичния трафик за търсене след въвеждането на канонизацията на URL адреса, маркерите hreflang, и добавяне на XML Sitemap. Освен това, можете сериозно да поработите за скоростта на зареждане на сайта, тъй като днес, юли 2019 година това е изключително важен фактор.

2. Не се страхувайте от промяна
Експерти от Google препоръчват на уеб администраторите да не се страхуват да правят промени в сайтовете си. Не бива да се страхувате от промяна на структурата на URL, промяна по външния вид, стига те да са за благото на крайния потребител – посетителят, който реално се явява Ваш клиент.

3. Консолидирайте, където е възможно
Много SEO специалисти в последните години се придържат към позицията „колкото по-малко, толкова по-добре“. Според тях, притежаването на по-малко сайтове с висококачествено съдържание води до по-добри SEO резултати.

Google споделя този подход и работи по консолидирането на своите ресурси – компанията е намерила „голям брой“ от почти идентични сайтове и в момента работи по комбинирането им.

Важно е да отбележим, че Google, както и другите компании, не винаги правят всичко от SEO гледна точка. Въпреки това непрекъснато се работи за подобряване на сайтовете си, и като структура, и като визия.
Иначе казано, ако имате един онлайн магазин, например на тематика Подаръци, и отделно сте направили още 5 спомагателни, пак на същата тематика и въртите съдържанието, но продуктите са един и същи, то по-доброто решение е да насочите цялата си енергия върху единият основен сайт, а останалите да премахнете. Ако домейните имат добри SEO параметри, спокойно можете да ги преобразувате като блогове, качвайки описателно съдържание за топ продуктите си, но цялата енергия е добре да бъде насочена към основният проект, този, който е лицето на Вашата компания.
В обобщение на написаното, можем да кажем, че ако имате много сайтове, то трябва да се постараете да не пилеете енергията пропроционално по всички, а да носичите цялата енергия и тежест върхо този, който е основен. Не бива да се страхувате от промени, а точно обратно, постоянно променяйте, правете така, че сайтът да е перфектен в лицето на потребителите. Обърнете специално внимание върху Google My Business.

Публикацията е актуализирана на 2019/07/14 7:02:25 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 7 votes
Марка
Viseo
Продукт или услуга
Съвети за Гугъл
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвети за SEO Оптимизация

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *