Оптимизация на сайт при ограничен бюджет

Преди да Ви споделим ценни съвети за действия, за SEO при ограничен бюджет, нека ясно, точно и кратко да го кажем: Да ограничавате от бюджета за SEO, а да приоритизирате онлайн рекламата в социалните програми на Facebook и Google не е рационално! Особено, ако целите дългосрочен ефект.

И така, бюджетът във всяка област играе ключова роля, затова и ние подготвихме за Вас настоящата статия.

Основни цели на настоящото съдържание са:

  • Да Ви разясним ползите и плюсовете от заделянето на бюджет за SEO, макар и минимален такъв.
  • Да представим перспективите и силата на SEO.
  • Да Ви улесним, когато отправяте запитване за SEO, но изпитвате притеснения за разходите.

И така, готови ли сте? Нека започнем.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг пакет от 10 статии в 10 сайта

Силата на SEO е огромна, тъй като чрез добри резултати в търсещите машини си гарантирате органичен трафик, което с по-прости думи казано, означава, че Вие ще бъдете видяни от хората, търсещи нещо за Вас, за Вашата компания. Ако продуктът е интересен и отговаря на критериите за търсене, то тогава той ще бъде закупен.

Колко е мощно и ефективно SEO -то на сайт в България? Толкова, че можете да правите стотици хиляди левове месечно, в зависимост от тематиката.

Няма как да пропуснем да споменем настоящата картина в България, касаеща онлайн маркетинг стратегиите. Често, те се изразяват в следното:

Клиент Х, инвестира сума Y в рекламните мрежи на Google Ads и Facebook Ads, като печалбата покрива разходите, но остава и малък плюс.

Какво се случва, когато се спре тази кампания? Нищо, оборотът спада! Печалбите спират. Вярно е, ефектът е бил мигновен, т.е. днес сте получили продажби, избили сте инвестицията, но спирайки кампанията, с това спират и продажбите.

От изложеното по-горе можем да обобщим, че ако разполагате с електронен магазин и бързате да продадете дадена стока, то тогава този тип дейност е разумна.

Но ако държите на марката, на бизесът си, на услугите и искате да го развиете във времето, минимумът, който смятаме, че трябва да направите е, пропроционално да инвестирате, и в партньорски програми, включително споменатите по-горе, и в SEO. А под SEO имаме предвид да  наемете компания, която да разработи стратегия за оптимизация на сайт, по която да работи ежедневно. В това число да следи за състоянието на сайта, да подобрява техническите параметри, да изготвя ефективен линк билдинг, включително и да подава социални сигнали към продукти, услуги и други.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фокусът от PPC се измества сериозно към SEO

Знаете, че SEO сме писали много и спокойно можете да прочетете други сходни статии, за да Ви се изясни повече силата на този елемент от дигиталния маркетинг.

Да се върнем на бюджета. Често, наши настоящи клиенти споделят, че разполагат с ограничен бюджет на SEO, но ясно изразяват позицията, че не бива да се спира работа по сайта им. Именно тук е разковничето, т.е. когато бюджетът Ви е привършил, спокойно можете да обсъдите вариантите със СЕО агенцията. Повечето СЕО агенции работят в името на крайния успех на клиента, и не на всяка цена за една сума пари, а точно обратното, да докажат на компанията – клиент, че са надеждни партньори.

Именно и поради тази причина, никога не се притеснявайте да споделяте планувания бюджет за SEO, просто не го заобикаляйте, а действайте.

За финал, нека споделим как да определите колко да инвестирате за SEO на месечна база.

Ако сайтът Ви е нов, малък бизнес сайт, то минимумът, който можете да заделите за месечно обслужване е около 500 лева.

Ако говорим за корпоративен сайт, то бюджетът за SEO на компания трябва да е около 2-10 и повече хиляди лева, в зависимост от конкретния случай и от това, какви ключови думи и фрази се цели да бъдат подобрени в SERP.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се прави SEO оптимизация

За да не бъдем досадни ще споделим последни, но и много важни думи, а именно: Ивестицията в SEO оптимизация сега, може да носи дивиденти и пет, както и повече години напред, особено, ако се извършва от SEO компания, която има опит, знания и умения.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2019/09/24 9:28:19 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 15 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO бюджетиране

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *