Как да оптимизирате съдържанието си за търсещите машини след AI

Как да оптимизирате съдържанието си за търсещите машини след AI

Е, уважаеми читатели, днес вече вероятно ползвате AI, като помощен инструмент. Без значение, дали сте се насочили към ChatGPT, или Bing Chatbot, то вероятно вие спестявате от времето си, особено в рутинни задачи.

В настоящата статия говорим за това как да оптимизирате съдържанието си за търсачки след появата на AI, както и след масовото използване на чатботове. Приятно четене!

Създавайте перфектно за читателите съдържание, като се абстрахирате от възприемането на търсачките

Качественото съдържание играе ключова роля  за SEO оптимизирането на онлайн магазини, бизнес сайтове, лендинг пейджове и други.То трябва да бъде оригинално, информативно и релевантно за аудиторията. Освен това, качественото съдържание трябва да бъде форматирано правилно, за да се улесни четенето и да се подобри опита на потребителите. AI може да разпознае и оцени качеството на съдържанието, като взема предвид фактори като граматика, правопис, наличието на изображения и др., но съвсем не трябва да се доверявате на изкуствен интелект да създава цялостното Ви съдържание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да избегнем бан на сайт

Използване на подходящи ключови думи

Ключовите думи са важен фактор за оптимизацията на съдържанието за търсещите машини. Те трябва да бъдат използвани в заглавията, описанията и съдържанието на уебсайта. AI може да използва машинното си обучение, за да се научи да идентифицира ключовите думи, които са най-важни за съдържанието, и да ги използва за по-точно ранжиране на уебсайтовете в резултатите от търсенето.

Ето някои препоръки:

  • Генерирайте лист от подходящи ключови думи, които да употребявате в съдържанието – хубаво е преди това да сте направили добър анализ за това, колко се търси съответната дума на месечна база.
  • Разнообразявайте текста и въвеждайте препоръки, разяснения, допълнителна, полезна информация.
  • Съчетайте съдържанието с подходящи, тематични изображения, като не забравяте да добавите alt таговете, в които да включите думите, определени от вече съставения списък.
  • Изследвайте за неработещи линкове и ги премахнете, а ако има как – преправете, т.е. пренасочете към работещи, подходящи външни или вътрешни уеб ресурси.

Как да оптимизирате съдържанието си за търсещите машини след AI

Подобрете читаемостта на съдържанието

Създавайтие въздействащо съдържание, като го акцентирате към подходящата аудитория.

Текст, поставен в blank пост, без дизайн е почти сигурно, че няма да се класира добре, т.е. избягвайте такива раздели.

Добавете видео, което е тематично, съставено специално за статията, естествено стига да имате ресурси.

Мобилният изглед също е от голямо значение

Анализирайте мобилната версия на сайта и обърнете особено внимание на:

  • Как се вижда самото съдържание, дали има размествания, или не, помислете за удобството от страна на читателите.
  • Анализирайте медийните файлове. Често видеата, или изображенията излизат от структурата и се получава дискомфорт у читателите.
  • Важно е уебсайтовете да са оптимизирани за мобилни устройства, за да се подобри опитът на потребителите. AI може да използва машинното си обучение, за да идентифицира мобилно оптимизираните уебсайтове и да ги предпочита в резултатите от търсенето.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да получите повече гледания в YouTube

Оптимизация на скоростта на зареждане на уебсайт

Скоростта на зареждане на уебсайта е важен фактор за оптимизацията на съдържанието за търсещите машини. Уебсайтовете, които се зареждат бързо, имат по-добър ранг в резултатите от търсенето. AI може да използва машинното си обучение, за да идентифицира уебсайтове с по-бързо време за зареждане и да ги предпочита в резултатите от търсенето.

Използване на схеми за маркиране

Схемите за маркиране са кодове, които се добавят към HTML на уебсайта и помагат на търсещите машини да разберат съдържанието на страницата. AI може да използва машинното си обучение, за да идентифицира уебсайтове, които използват схеми за маркиране, и да ги предпочита в резултатите от търсенето.

Финални думи

От много години насам твърдението „Content is the king“ обикаля глобалната мрежа, при това в цял свят! В България може би една идея по-малко, или вероятно повечето от Вас не си дават сметка, че то е много точно и вярно. Ако си подсигурите добро съдържание, то ще бъде класирано напред, следователно ще получите много органичен трафик, който лесно можете да монетизирате.

НО! За тази цел се изискват солидни познания, екип от SEO копирайтъри, ресурси и много енергия. Изисква се и креативно мислене, подход, който е съобразен с динамичното време, в което живеем!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео?

 

Публикацията е актуализирана на 2023/04/18 9:03:38 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *