Какво се случва с SEO компаниите в България?

SEO рекетьорSEO изнудвачи „замърсяват“ лоялната борба за по-добро класиране в Гугъл

Ще започнем със следното мнение, което управителят на W-SEO.com сподели в една от най-големите групи за SEO в България: „Истината е, че много SEO агенции изнасят услугите си зад граница! И естествено, с право. Истинско приключение е да се обслужва бългрски клиент. А и все повече наши клиенти, преди да дойдат при нас, са шокирани от „SEO специалисти – изнудвачи“, което става мода … Тарикатчета се молят да се доберат до фирма, извивайки и ръцете в SEO аспект, но това е положението … имате моето мнение :)“

Длъжни сме да дадем разяснение на втората част от това изказване. Първо ще започнем с въпрос: Какво се случва с Оптимизацията на сайтове в България? Трябва да се вземат спешни мерки за регулация от новоизлюпени фирми, целящи само и единствено да се присламчат към дадена компания и да и извиват ръцете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Договор за SEO услуги

Поне пет клиента за отминалата 2018 година, при съвместни дейностти започваха с недоверие към нас, казвайки: Вие, SEO-тата в България сте разбойници, само ни изнудвате…
Това са думи на клиенти…
Какво се случва, приятели? Това е недопустимо. Къде отиде тръпката от това да изпреварите със знания и умения конкуренцията?

Още нещо интересно, на което няма как да не обърнем внимание. „Модерните“ SEO експерти все още си мислят, че когато започнат работа в SEO отдел на дадена компания, и когато им се даде бюджет, инвестирайки го в скъп софтур, с един клик ще получат желаните резултати… Ако някой SEO експерт Ви каже: „Дайте да закупим софтуер Х за 10000 USD, например, то бягайте далеч от него“. Ако е Ваш служител – помислете сериозно дали да не го преназначите в друг отдел, например в търговски :)…
Е, ужаваеми читатели на W-SEO.com, истината е, че алчността и пошлостта, хитростта и наглостта „налазиха“ и SEO браншът.

Ще чуете и ще прочетете какви ли не неща, ще Ви обещаят МИЛИОНИ Левове срещу 200 лв. месечна такса, но поне имайте едно на ум. Следете отзивите от настоящи компании, преди да наемете фирма.
А за тези от Вас, които искат да привлекат SEO специалист в компанията си, бъдете изключително предпазливи! По-добре наемете студент, или пък стажант, без никакъв опит, човек, който да има желание да се учи, отколкото тарикатчета, мислещи си, че като купят софтуер за SEO анализ ще подобрят продажбите на компанията ви.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Стъпка по стъпка план за SEO оптимизация на магазин за дрехи в интернет пространството

В обобщение ще кажем, че и клиентите в България искат с много малко вложени средства да се случат чудеса, при това в най-кратки срокове, но трябва да се прояви мъдрост и разбиране и от двете страни, да се действа изключително внимателно и да се сключват договори с ясни и точни цели, касаещи двете страни.

Публикацията е актуализирана на 2019/01/24 12:08:03 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
4 based on 21 votes

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *