Как да изградим семантично ядро ​​за онлайн магазин

Как бързо да семантично ядро ​​за електронен магазин – полезни съвети от Висео

SEO оптимизация на електронен магзаин – семантично ядро, полезни съвети

Семантично ядро е добре да се състави, както за малки, така и за големи проекти. За да намалите времето за събиране на семантика, можете да използвате различни програми, услуги, а също така и чрез действия, ръчно.  В тази статия ще разберете как да изградите семантично ядро за онлайн магазин, както и ще се научите как сами да се справяте с тази нелека задача.

Какво означава Seo Semantic Core?

Най-просто казано, семантично ядро, или сематика – списък с потребителски заявки, за които те търсят някаква информация в Интернет. В нашия случай фразите, въведени в реда на търсачката, водят купувача към страница, където може да закупи, поръча, да организира доставка или да разбере цената на конкретен продукт. Събирайки тези ключови думи и  записвайки ги в H1, Title, Description и текстови блокове, можем да привлечем потенциални клиенти към нашия сайт.

Характеристики на събиране на семантично ядро ​​за онлайн магазин

Тъй като в традиционно електронните магазини имат  много различни страници SITELINKS, семантичното ядро  за такъв проект също ще бъде много обемно. Освен това асортиментът на популярния сайт трябва постоянно да се разширява, което означава, че заедно с него събраната семантика трябва да се попълва с нови подходящи заявки. Също така е добре да отбележим,  че търсенето на някои стоки може:

 • да привърши  (поради напускане на производителя от производствения пазар, скандали или други причини);
 • да се наложи увеличаване (например маски за еднократна употреба);
 • да бъде сезонно (най-добрият пример е коледна украса и други празнични принадлежности).

Мога да обобщя: основната характеристика при съставянето на семантично ядро ​​за онлайн магазин е голям брой заявки, необходимостта от тяхното попълване и проследяване на уместността, ако ще работите със сайта дълго време.

Каква е ползата от семантиката за Интернет магазини?

Уеб дизайн и SEO оптимизация

Има няколко отговора на този въпрос. Нека разберем по ред:

 1. Правилно събраните заявки и оптимизирани за тях страници могат да донесат резултати дори без инвестиране в реклама. Сайтът ще се популяризира „самостоятелно“, ще трябва само да приемате заявки от горещи клиенти.
 2. Семантиката е основата за всички последващи попълване и оптимизация. Ако събираме информацията правилно, извършваме всички необходими манипулации и правилно поставяме ключовете на страниците, нашият сайт ще расте и ще генерира приходи.
 3. Ако подходите разумно към попълването на IM и започнете да го правите след събиране на CY, тогава можете веднага да създадете удобна, пълна и логична директория с четими от човека URL адреси, които ще зарадват не само купувачите, но и ще спазват правилата на търсачките.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг пакет от 10 статии в 10 сайта

Ако вече ще разгледате съветите за търсене, за да съставите семантично ядро на ръка, ще ви разочароваме – ще ви отнеме много време, за да свършите този вид работа. Затова предлагам да разгледате полезни услуги, които ще ви помогнат да спестите не само работни часове, но и определено количество нервни клетки.

Създаване на семантично ядро ​​на онлайн магазин: инструменти

Всеки ден трябва да използваме много програми, но за колекцията на данни могат да се опредлеят три от най-добрите. Ето ги и нашите основни помощници в този труден въпрос.

 • SOE услуга за анализ на ключови думи от конкуренти. Тук можете не само да събирате CL от конкурентни страници, но и да анализирате цели сайтове, да оцените тяхната структура.
 • Key Collector – с този инструмент можете напълно да автоматизирате процеса на събиране, почистване, групиране на SNs. Основното нещо е да разберете настройките.

Време е за практика и практически пример.

Анализ

Предлагаме да разберете семантичното ядро  с конкретен пример. Представете си, че при вас идва клиент с онлайн магазин за валцувани метални изделия. Вашата задача, като специалисти в изготвянето на Семантично ядро е да намерим заявки, за които купувачът ще стигне точно до нашия сайт.

Като начало си струва да  се анализира проекта на клиента на неговите конкуренти, за да се разбере в кои посоки трябва да се събира семантичното ядро.

Прави с  списък с всички налични страници. И това е всичко. Но нека поговорим за конкурентите по-подробно. Отваря се търсачка и се въвеждат  заявките, по които планираме да продължим напред. След като намерите 5-10 конкурентни сайта, които са на първите 10 реда от резултатите от търсенето, именно те се анализират, като внимателно анализирате H1 таговете и ключовите думи, които използват.

Откъде да запонем?

Първо! Създавате план на действие и карате по него, в  противен случай ще трябва да повторите същата работа 2-3 пъти. Нека преминем през стъпките по ред.

Събирайте ключоди думи и фрази – маркери

Това са фрази, които са подходящи за вашите продукти. За нашия IM това е:

 • валцувани метални изделия;
 • фитинги;
 • тръби;
 • листове;
 • тел;
 • метал;
 • стомана и така нататък.

Можете да получите пълен списък, след като анализирате сайтовете на клиента и конкурентите. При събирането на маркери е важно да се вземат предвид всички възможни словоформи („валцуван метал“ и „валцуван метал“ са различни ключове), както и синоними.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво представлява SEO маркетинговата кампания?

Обърнете се към вашата целева аудитория

Проверете събраните заявки чрез SERP: вижте как потребителите търсят информация чрез предложения за търсене. Най-вероятно ще можете да намерите няколко други опции за изписване на стоки, които са известни само на целевата аудитория.

Намерете свързани ключови думи

Те могат да бъдат намерени, ако закарате някой от маркерите в лентата за търсене или в Wordstat:

Можете също да добавите други „търговски думи“ към събраните словоформи:

 • евтино;
 • да поръчам;
 • поръчка;
 • евтини;
 • онлайн магазин;
 • цена;
 • от производителя;
 • с доставка;
 • онлайн и други.

Ако комбинирате списъка с точки и свързани думи, получавате само малка част от заявките, по които можете да продължите.

След като се съберат всички ключовите думи, те може да съдържат:

 • Бранд.
 • Информационни ключови думи.
 • Фраза с нулева честота.

Следователно трябва да почистим нашето ядро. Услугата Key Collector е идеална за това. Какви бутони ще ни бъдат полезни:

 • Неявен дублиран анализ – С тази функция можете бързо да се отървете от заявки, състоящи се от едни и същи думи в различен ред.
 • Можете също да въведете ненужни словоформи в „стоп думите“. Задръжте натиснат клавиша „S“ и щракнете върху частта от ключовата дума, която искате да добавите към списъка. Ако отворите менюто, можете да изтриете всички неподходящи клавиши с едно щракване.
 • Функция за групов анализ. Това го прави много удобно и лесно за преглед и изтриване на ключови думи. Отваряме, изучаваме, премахваме всичко ненужно в кошницата.
 • Събирачът на ключови думи има бутон за редактиране на филтъра по колона, благодарение на който можете да изтривате заявки с честота „0“, да премахвате odnoslovniki (ако не отметнете всеки такъв запис от резултатите от търсенето, рискувате да приемате заявки от изходът на информация към CL – интересуваме се от реклама), ключове, в които има повторения и като цяло всичко, което не ви харесва – параметрите са лесни за настройка.

 

Създайте структура на сайта

Можете да го изобразите в Xmind . Програмата е безплатна и лесна за използване. За да рисувате, трябва да изтеглите инструмента, да го стартирате и да създадете нов проект.

След това изберете формата „карта“ и използвайте прост шаблон.

За да направите раздел в Xmind, натиснете клавиша Tab, на екрана се появява клетка, в която можете да напишете името на страницата – бъдещата H1.

След като събрах цялата необходима информация и я добавих към програмата, получих тази структура.

Разширете семантиката

За всяка фраза от клъстера можете ръчно да добавите допълнителна.  Сравнете честотата на търсене за дадена ключова дума или фраза. Например вземаме група за началната страница и я групираме с „комерсиални“ думи в онлайн услугата от фирма Х .

 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг ценообразуване

От 8 ключови думи и 9 допълнителни словоформи получихме 72 заявки.

Какво да правим със семантичното ядро ​​след това

Когато основните стъпки са преминати, трябва да подредите нещата и да посочите цели, приоритети.

Групиране

Ръчното групиране ще ни отнеме много време, затова ви съветваме да се запознаете с Key Assort .

За да направите групирането по-точно, трябва да определите какво ниво Ви трябва: лесно или трудно. В първия случай програмата избира основната заявка и започва да я сравнява с останалата част от URL адреса. Ако броят на общите премине прага, тогава ключовете се групират (попадат в една група). Този тип групиране е подходящо за онлайн магазини и информационни сайтове. С Hard-clustering фразите ще бъдат комбинирани в един клъстер само ако имат общи URL адреси в ТОП-10 в резултатите от търсенето. Това сортиране е подходящо за услуги и сложни теми. След като сте решили вида на клъстериране, ще намалите времето си за групиране няколко пъти.

Както може би се досещате, имаме нужда от Soft ниво. Избира се в настройките на програмата.

 

В Key Assort ще бъде удобно да групирате и премахвате заявки, които не са ви необходими. За да не се спъвам в ненужни клавиши, създадох раздел „кошче“. Необходимите групи се преименуват за по-добра ориентация в NL.

Разпределение

За да направите това, трябва да вземете предвид няколко правила:

 • Често срещани ключови фрази отиват на началната страница на сайта.
 • Не можете да включвате едни и същи ключове в различни групи.
 • Ключовите думи трябва да са логически групирани и да водят до един и същ URL в резултатите от търсенето. Можете да проверите точността на групирането в онлайн услугата “ Кулаков „.

Имайки предвид всички тези правила, всичко, което трябва да направите, е да определите страниците, за които групите ключови думи, които сте събрали, са подходящи.

Оптимизиране на категории и подкатегории

Това е последният етап от днешната ни работа. След приключване на формирането, почистването и координирането на семантичното ядро, трябва да оптимизирате сайта: пренаписвате H1, Заглавие и Описание. След това можете да започнете да пишете текстове с ключови думи, да създавате нови страници (според структурата, която сме съставили) и да наблюдавате растежа на позициите.

Няколко важни съвета за семантичното ядро, като за финал на днешната публикация

 1. Не пропускайте синоними, проверете променливостта на изписването на продуктите, не забравяйте да преминете към английското оформление и опитайте различни начини за търсене на продукта.
 2. Използвайте услуги и програми за автоматизиране на процеса. Това ще помогне да се намали времето за търсене и да се подобри качеството на събраните заявки.
 3. Приоритизиране – Започнете да събирате и оптимизирате с популярни страници за високи и средни честоти.
 4. Внимателно филтрирайте, прегледайте, почистете ключовете от остатъци. Не забравяйте да изключите всички неподходящи фрази.
 5. Работа на етапи – например по раздел или категория. Това е необходимо, така че поради голямото количество работа очите ви да не са замъглени и да можете да съставите пълен SJ.

Нека обобщим

В днешната статия бе представин начин за събиране на семантика за онлаййн магазин, бе посочен и пример с конкретни фрази на даден, специфичен бизнес.  Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да улесните работата си или да разберете по-добре процеса. Ако имате въпроси, задайте ги в коментарите.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:00:10 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *