Създаване на сайт със система за управление на съдържанието

SEO оптимизация
W-SEO.com – Оптимизация на сайтове, уеб дизайн, редизайн, техническа поддръжка и интернет реклама

Избор на CMS

CMS е понятие, известно още като система за управление на съдържанието или платформа за управление на съдържанието, предоставящо  готова основа за хостване на уебсайт: онлайн магазин, блог, образователен или корпоративен ресурс. Дори начинаещ може да настрои такава система, при условие че не е необходима допълнителна интеграция с други сайтове или вграждане на персонализиран код.

Видове CMS

Мултидисциплинарен – този тип помага за създаването на всякакви сайтове. Системата поддържа голям избор от плъгини, шаблони, тарифни опции и раздели за редактиране на текст, дизайн и т.н. Това е по-сложна структура за собствениците на онлайн магазини, тъй като има голям брой персонализирани блокове.

Профил – това са специализирани платформи за търговска търговия или блогване – за един вид сайт. Кабинетът на администратора съдържа всички необходими настройки и опции за създаване на сайт. Услугата предлага редица интеграции и не изисква допълнителна намеса на програмист.

CMS с отворен лиценз

Open е CMS с достъп за промяна на кода. Например WordPress, Joomla!, OpenCart, Drupal.

Closed – платформа за сайта, който е с ограничени права за редактиране. Такава система най-често се заплаща и в случай на откриване на грешки собственикът трябва да се свърже с техническата поддръжка.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на сайт за обяви

CMS опции

Boxed – платен софтуер, съдържащ предварително инсталиран набор от функции за бързо създаване на сайт. Такива системи имат затворен тип лиценз и високо ниво на сигурност. Използва се от големи компании за проекти с интензивно използване на данни. Например опакованата версия на 1C-Bitrix.

Конструкторите са готови услуги, които ви позволяват да създадете структура на уебсайт с помощта на шаблони и плъгини. Функционалността на такива системи е ограничена: не всички от тях са интегрирани помежду си и поддръжката изисква време за разрешаване на проблеми със съвместимостта. Например Tilda, Wix, Nethouse.

Студийните платформи са самостоятелно написани платформи, специално създадени за конкретна задача. Такива системи не се разпространяват сред масите и непрекъснато се усъвършенстват от разработчиците. Ако сте се свързали с агенцията, не забравяйте да поискате техническа справка с инструкции как да се справите с грешки – ще бъде по-лесно за програмист на трета страна да намери решение на проблема.

Системи за управление на съдържание под формата на онлайн услуга или SaaS

Това е платен софтуер, в който е достатъчно да се регистрирате. Това е пълноценна CMS с конзола за управление, свързан хостинг и разширени опции за настройка на сайт, а за да разрешите проблеми, просто трябва да се свържете с техническата поддръжка. Например Insales.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Тежестта на атрибута Nofollow

Open Source е безплатен ресурс с отворен код. Можете свободно да изтегляте софтуера, да правите промени, да копирате данни и да ги прехвърляте на трети страни, но такава система няма техническа поддръжка – трябва сами да инсталирате добавки и да конфигурирате системата за управление на съдържание.

Много трябва да внимавате, когато използвате платформи от типа SaaS, тъй като файловете, домейнът, всичко често бива при провайдърите, а не при Вас и е възможно да Ви ангажират с дългогодишен договор, нещо, което се използва умело за „цедене“ на средства! Естествено, в чужбина има добри компании, предлагащи SaaS услуги, но в България трябва да имате едно на ум.

 

Кой вариант Ви препоръчваме ние?

Ако търсите цена / качество, варианта дигитална агенция да Ви изработи персонализиран сайт, използвайки CMS е перфектен! По този начин ще си запазите собствеността, но ще имате и хора, които да Ви съдействат, с техническа поддръжка, с SEO оптимизация и т.н.

 

Вариантът SaaS CMS е перфектен тогава, когато нямате време и не ви се занимава, но Ви трябва онлайн магазин. В този случай цената за поддръжка ще е по-висока, договорът – дългосрочен, но ще имате хора, които да Ви движат нещата, а вие няма да правите нищо.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/11 10:13:45 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
no rating based on 0 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
система за управление на съдържанието

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *