Съвети за създаване на сайт

Етапи за създаване на успешен, популярен, полезен сайт

Планиране
Създаване
Популяризиране
Поддръжка

Изготвянето на уеб сайт не е никак лесно начинание. Много е важно да бъдете добре подготвени, преди да потърсите съвет или оферта от компания, която искате да Ви направи проекта.
Създаването на уеб сайт, или по-точно изграждането му минава през няколко основни етапа, а именно:

  •  Планиране;
  •  Създаване;
  •  Популяризиране;
  •  Поддръжка.

Представяме Ви информация за четири етапа, които са много важни. Факт е, че съществуват хиляди, даже милиони уеб страници, които на външен вид изглеждат добре, но не биват посещавани, т.е. нямат аудитория.
Какво е един сайт без посещения? Е, тук е мястото да споменем, че най-често подобни сайтове се срещат при реализирането и отчитането на Европейски проекти, но това е друга тема.

Планиране на сайт

При планирането на сайт трябва да се зададат няколко важни въпроса. Ето и улеснения: Кои ще бъдат посетителите, какъв тип потребители ще са, с какви интереси. От коя държава ще са? Каква е областта, в която искаме да бъде сайта?
Какъв срок предвиждаме и кога да го очакваме завършен проекта? И много други. Внимамтелно планирайте, пишете на един лист и когато дойде вторият етап, началото на изграждането, предоставете на компанията всичко, което имате, дори хвърчащите листчета.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на сайт със система за управление на съдържанието

Самото създаване е етап, при който може да се наложи преработка на даден модул, затова е важно периодично да се чувате с издателите.

Създаване на сайт

При създаването е важно да се обърне сериозно внимание на съдържанието. Най-добре е да потърсите специалисти, предлагащи копирайтинг, т.е. писане на качествено съдрържание. В оналйн средите е разпространено понятието „успешен уеб сайт“, а какво точно се крие под това понятие? Успешен може да е сайтът, който води до много клиенти, а ако е оналйн магазин, респективно до много продажби.
Едни от основните принципи при създаването на уеб сайт са:

  • v Атрактивност – това, което ще впечатли посетителя и ще го задържи вътре в сайта;
  • v Полза – това, което ще направи така, че потребителят да се върне отново;
  • v Достъпност – това, което ще му предостави необходимото удобство. Сайтът трябва да е с Responsive design, или казано на български език, достъпен от различни устройства, било то смартфони, таблети, нетбуци, сървъри, конзоли и др.

SEO оптимизация и онлайн маркетинг на сайт

Един сайт, ако не е видим от потребители, ако не се класира добре в търсачките, то тогава то не е завършен проект, не е цялостен, не е полезен.

От практиката можем да кажем, че съществуват страхотни сайтове, и като визия, и като полезно съдържание, но никой не ги чете, именно защото не са развити.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на интернет страница

SEO оптимизация на даден сайт  е почти задължителна, за да се радвате на органичен трафик.

 

Техническа поддръжка на сайт

Ако приемем, че всички етапи, до този момент, са спазени, то тогава е време да помислите и за съпорт на сайта. Едно невнимание, едно нарушаване на техническата цялост на ядрото, или бъг в сайта може да го смъкне надолу в класирането.

Много важен етап за сайтове, които вече са се позиционирали добре в Google, направена им е добра SEO оптимизация.

 

Обобщение на статията, касаеща етапи за изграждане на сайт

Популяризирането е друг важен фактор и отново ще кажем, че най-добре е дизайнът и сайтът да бъдат поверени на фирма, която предлага комплексни услуги, тъй като до голяма степен популяризирането зависи от структурата на кода.

В раздел поддръжка се има предвит обновяването на съдържанието, често, както и качеството на съдържанието, изображенията, видеото и други.

Ако желаете да научите повече подробности за етапите, проектирането и изграждането на популярен сайт, моля последвайте този линк:

Основни етапи за изграждане на сайт

 

Публикацията е актуализирана на 2022/03/16 9:39:36 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *