Разликата между традиционна и интернет реклама

Сравнение на разходите за онлайн реклама и традиционна реклама

Днес, представянето на една компания в Интернет е от от голямо значение, както за доверието у потребителите, така и за цялостната й визия.
Изразът „Който няма сайт днес, няма да има бизнес утре“ става все по -актуален.

Отначало, без да искат да създадат свой собствен сайт, мнозина избират пътя на опитите и грешките, използват неефективни методи за реклама в Интернет, като:

  • публикуване на  информация на табла за съобщения и форуми;
  • създават подобие на сайтове самостоятелно на безплатен хостинг;
  • допускат груби грешки, като се доверяват на компании, предоставящи СПАМ пощенски съобщения за реклама, вместо Имейл Маркетинг услуги.Накратко, те пропускат времето – единственият ресурс, който не може да бъде попълнен, като безкрайно харчат пари за реклама във вестници и списания, задавайки си въпроса: Как да увеличим ефективността на рекламните инвестиции?

И само след като са загубили ценно време за това, те стигат до разбирането, че не може да се направи добра реклама без компетентен сайт, създаден от специалисти. Но и тук възникват трудности при избора – на кого да се повери изработката, SEO оптимизацията, маркетинг стратегиите на сайта в мрежата и неговата поддръжка, как да не се изплатят допълнителнително инвестираните пари. И отново, отнема ценно време, за да се отговори на всички тези въпроси.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг за нови сайтове

В Интернет реклама, или в традиционна такава, къде да инвестирам?

Ние смятаме, че инвестицията в реклама, като цяло, е нещо много важно и ежемесечно трябва да се отделя ресурс за тази дейност. Естествено, не омаловажаваме традиционната реклама, но смятаме, че днес, март 2022 година, везните клонят към Интернет рекламата. И като ефективност, и като изгодна цена, стига да поверите онлайн рекламата на опитни експерти.

Най-актуалните тенденции в развитието на интернет търговията са:

  • Интернет банкиране;
  • FoodTech (всичко свързано с интернет храна);
  • EdTech (онлайн обучение и образование);
  • технологии за споделяне (споделяне на автомобили, наемане на апартаменти и др.);
  • обяви (бюлетини, онлайн борси);
  • всички видове платежни системи и транзакционни технологии.

Преди десет години проблемът на интернет маркетинга бе невъзможността за популяризиране на лична марка, която днес се промени радикално поради развитието на лични акаунти в социалните мрежи, както и блогове в различни формати: текстови (личен блог), аудио ( подкасти), видео (медийни платформи). Интересното е, че тази промяна не е настъпила поради развитието на някои технологии.Няма нищо технологично ново в историите на Youtube и Tik-Tok и публикациите на стената. Работата е там, че подходът към използването на тези сайтове се е променил, точно както се е променило и мисленето на хората. Доверието в интернет, като източник на информация и място за пазаруване неизбежно расте и за определени аудитории вече е по-високо от телевизията. Оттук и доверието в инфлуенсъри, блогъри, влогъри и други! Възползвайте се смело от реклама в подобни канали, собственост на хора, продуциращи ежедневно видеа.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как добре да поставяме анкър текстове за по-добро представяне в Google

Измерване ефективността на даден тип реклама

Когато една кампания стартира, но ефектът не е задоволителен, при онлайн – нещата стават много по-лесно.

Корекции – Правенето на промени в онлайн маркетингова реклама или кампания обикновено може да се извърши за броени минути. Да вземем AdWords или Bing, има реклами и кампании, които не винаги се представят така, както сме се надявали, и след като работят известно време, струват повече пари, отколкото генерират приходи. Това е, когато имаме възможността да променим рекламното копие, да увеличим офертите, да поставим на пауза рекламата или ключовата дума. Можете ли да направите това с печатна реклама? По-скоро – не. Ще се наложи да печатате нови рекламни материали, отново да ги разпространите, чрез фирма ,предлагаща тези услуги, което означава, че много трудно можете да изменяте стратегиите.

Проследяване на ROI – Процесът на съпоставяне на приходите с източниците се улеснява от наличието на надеждни и точни показатели. Друго голямо предимство е възможността да получавате данни в реално време и да правите бързи маркетингови корекции въз основа на получената информация. За отчитане на тези данни има няколко инструмента за използване на Google Analytics, Marin, HubSpot и други. Използвайки тези инструменти, вие ще знаете точно каква е възвръщаемостта на инвестициите ви от всяка кампания, която сте провели от Facebook, до AdWords и др.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг

Финални думи

Силата на традиционния маркетинг е да работи с марката и да увеличи влиянието на марката върху аудиторията. Честото присъствие в офлайн живота на човек увеличава броя на допирните точки на потребителите с марка или продукт, което от своя страна осигурява увеличаване на конверсията към следващия етап от жизнения цикъл на клиента. Тоест, човек, който няколко пъти е виждал реклами за газирани напитки по телевизията и в метрото, ще бъде по-лесно да вземе решение относно избора на напитка, докато пазарува. Този момент е показан много добре в един от най-старите филми за реклама – 99 франка (2007, реж. Жан Кунен). След това традиционните подходи са активни оферти: студени разговори, външна реклама, обаждане за покупка или обявяване на новини за отстъпка.

Предимството на интернет маркетинга е съотношението на скоростта на достъп до аудиторията към нивото на точност на извадката от аудиторията. Бърз тест за ниша, по-конкретни оферти, неограничен географски обхват – всичко това ви позволява бързо да продавате или тествате продукт. Инструменти като SEO оптимизация за търсачки  не се разглеждат в това проучване. Но онлайн има и методи, които напомнят за еволюцията на традиционните подходи за увеличаване на въздействието на марката. Например доверие на аудиторията с помощта на маркетинг на съдържанието.

Публикацията е актуализирана на 2022/03/07 8:12:48 AM – дигитална агенция Висео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *