Как да направим сайтовете си популярни?

Как да направим даден сайт популярен? Има два основни варианта, а те са – чрез много ресурси, или чрез работа с правилната дигитална агнеция.

Всеки издател, още щом планува, замисли нов сайт, има ясната идея, че той трябва да е популярен, да има читатели, зрители, публика.

Често ставаме свидетели на страхотен сайт, с перфектен външен вид, риспонсив дизайн, но без посещения.

 

Добрият дизайн не е всичко?

Затова определено не трябва да се правят компромиси с качеството на изработката на сайта. Полезен сайт = лоялна аудитория. Сайтът не е само начин да представите себе си или своята фирма. Ако наистина искате да станете известни, ще трябва да се уверите, че Вашият сайт ще бъде полезен и интересен на хората, които ще го посещават. Представете си само колко много трафик и фенове ще натрупате, ако всеки Ваш посетител сложи по един линк към Вас в социалните мрежи или просто сподели на свой приятел за сайта. Бъдете тематични, старайте се да покажете добра визия, лесна за разбиране от потребителите, без прекалено много ефекти и излишни приложения. Забравете също за изкачащите прозорци, те могат да донесат до минимален ефект, но могат и да навредят.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ръководство за техническа поддръжка на сайт

СЕО оптимизация – отделете бюджет за SEO

Ако имате време да учите за търсещите машини, за съвременните изисквания на Гугъл, то спокойно можем да кажем, че до дадено ниво, можете сами да оптимизирате сайта си. Но, ако желаете топ позиции по дадени ключови думи, ще трябва да заделите бюджет и да се възползвате от добра SEO фирма, която да предостави по-добро позициониране на проектите Ви.

Избор на добра дигитална агенция

Да попаднете на правилните хора си е истинско чудо, особено днес, през 2020 година. Много агенции инвестират огромни суми за реклама, реклама, която можете да видите, и която може да ви подмами, но реално тези фирми да не успеят да Ви свършат работата, за която сте ги наели. Именно и поради тази причина, преди да се спрете на дадена фирма, проучете внимателно какво предлага тя, вижте реланите постигнати резултати, поискайте поне три оферти, от три различни фирми и едва тогава сключете договор.

Ние, съвсем нормално, препоръчваме да поискате оферта първо от W-SEO.com, и след това от други агенции, но всичко решавате Вие, нашата цел е да Ви насочим.

Сайтът Ви може да бъде популярен, ако:

  • Предлагате нещо уникално, което в същото време е много търсен
  • Ако предлагате нещо, което го има масово, но сте добре оптимизирани.
  • Ако инвестирате огромен бюджет в реклама.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на евтин сайт

Естествено, съществува и хибриден вариант, в който инвестирате процент от печалбата в различни пера, като по този начин си подсигурявате 100 % спокойствие, тъй като при посещения от Google, днес можете да имате огромен трафик, а утре, след промяна на алгоритъм, той да намалее, но когато имате и други пера, които да поемат тази публика, то подобни актуализации не биха довели да огромни загуби.

 

Обобщение

Често, предприемачите, когато поръчат сайт, не вникват в детайли и пропускат да споменат, че този сайт трябва да е добре оптимизиран. Днес почти всеки има сайт, но малко от сайтовете са известни, популярни, и добре написани, спрямо изискванията на търсачките. Именно на това трябва да наблегнете, за да се радвате на популярен сайт.

 

Дали и какъв бюджет ще заделите, зависи от Вас, саомо едно трябва да знаете, че колкото повече се бавите, толкова повече напредват Вашите конкуренти!

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/09/16 10:59:06 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
Популяризиране на сайт

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *