От къде идват клиентите в Интернет ?

От къде идват клиентите онлайн?

Интернет започва с търсачките, а ако говорим за България, както и редица страни в Източна Европа, както и в Германия и Западна Европа, то с Google. Съответно, за да привлечете клиенти от тази търсачка, трябва Google да покаже сайта в поне една от трите секции (вижте изображението):

В рекламните елементи на Google

Тази рекламна област се намира в самия връх на страницата на Google и в долната част, под списъка с органично търсене. Рекламите могат да бъдат допълнени с връзки, разяснения, цени, адрес и друга полезна информация.
Също така, рекламната зона може да съдържа реклами със снимки и цени на стоки. Рекламите за пазаруване в Google Пазаруване могат да се показват в горната или дясната част на страницата за търсене (сивата зона на диаграмата).

За да може сайтът да се показва в рекламните елементи на Google, трябва да настроите контекстна или продуктова реклама.

На картата

Google показва карти на първата си страница, когато търси местни услуги. На картата има място за няколко компании, с адреси, телефонни номера, както и работно време и друга информация за компанията.
За да може Google да покаже вашата компания на картата за необходимите заявки, е необходимо да се извърши работа по местна SEO промоция.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO партньорство

В списъка за органично търсене

Списъкът с органично търсене включва сайтове, които според Google съдържат информация, която най-точно отговаря на заявката на потребителя.

 

В допълнение към изброените методи, клиентите могат да бъдат привлечени с помощта на банери – реклама, която се поставя на други сайтове или в мобилни приложения.
Банерните реклами могат да бъдат насочени към дадена тема – т.е. да показват реклами на сайтове, които имат отношение към темата, или към потребители – в този случай рекламите се показват на тези, които наскоро се интересуват от вашите услуги или продукти.
За да привлечете клиенти, използващи банери, трябва да настроите Реклама на банери или Ремаркетинг.

Важно е да уточним, че спрямо Вашият тип бизнес можем да преценим, кой тип реклама би бил най-удачен за Вас. Свържете се с представител на VISEO и ще Ви бъде направен кратък анализ, както и ще Ви бъде дадено адекватно решение.

КОНТЕКСТАЛНА РЕКЛАМА
Ние предлагаме услуги за професионална настройка и оптимизиране на контекстна реклама в търсачките Google Ads (AdWords), чрез която реклама да достигнете до целевата аудитория.

Ние предлагаме още и органично класиране на предни позиции в Google, задминавайки конкуренцията във Вашата област.

Ние сме дигитална агенция ВИСЕО и можем, знаем и имаме готовност да заработим за Вас и да представим Вашите продукти / услуги в най-добрата им светлина.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Основни етапи за изграждане на сайт

 

КАКВО ДА ИЗБЕРЕТЕ – SEO оптимизация или контекстна реклама?

Предимството на контекстната реклама е предимно в скоростта – Google Ads включва показването на реклами веднага след потвърждаването. Достатъчно е да настроите всичко правилно – и сайтът вече е на първата страница в Google.
Когато са конфигурирани правилно, рекламите се класират по-високо от резултатите от органичното търсене.
Рекламите могат да бъдат по-привлекателни и информативни от органичните резултати от търсенето. По този начин те могат да бъдат по-привлекателни за клиентите.
Недостатъците на Google Ads са преди всичко в цената му – трябва да платите за всяко кликване върху рекламата. Освен това в конкурентните теми търгът за кликвания обикновено вече е прегрял – много ниши работят на границата на своята рентабилност, а някои теми първоначално са обречени на провал.
Друг основен недостатък на PPC рекламата е, че има голям брой блокиращи реклами в браузъра. Съответно тези, които имат блокиращи реклами, може изобщо да не видят рекламата Ви.
Когато избирате популяризиране на органично търсене, трябва да имате предвид, че SEO е бавен комплекс от задачи и може да отнеме от 3 до десетки месеци. Невъзможно е незабавно да популяризирате всички необходими заявки – този процес отнема много време. Ключовите думи се появяват на първата страница на търсачките неравномерно – някои заявки стигат до върха в самото начало на SEO оптимизацията, но това се касае в случаите, в които няма конкуренция, други излизат след няколко седмици или месеци.

SEO оптимизацята също има редица неоспорими предимства:

 

Няма нужда да плащате за посетители – цената зависи само от сложността на работата по оптимизирането на сайта.
Най-добрите сайтове в органичното търсене могат да получат повече посещения, отколкото чрез реклами, тъй като посещенията от органично търсене не са ограничени от рекламния бюджет.
Много теми са невъзможни или нерентабилни за рекламиране чрез платена реклама. За такива сайтове SEO процесите са  единствената логична възможност.
Топ сайтовете в органичното търсене не са толкова лесни за придвижване, колкото онлайн рекламата. SEO оптимизация е равно нна  дългосрочна стратегия.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на коментари. Коментари от интернет потребители - как влияят върху популяризирането на сайта?

Какво трябва да изберете?

Ако бюджетът ви позволява, изберете и двата варианта – реклама и SEO оптимизация. Това ще използва най-ефективните канали за привличане на клиенти – за да извлечете максимума от това, решението е да изберете и двата типа представяне онлайн. .

За тези, които са ограничения в рекламния бюджет, можем да препоръчаме опцията „SEO промоция + ремаркетинг“: тя осигурява отлични резултати с минимални рекламни разходи.

Ако все още не сте се решили за рекламните методи, тогава ни пишете – ние ще изчислим всичко и ще изберем оптималната рекламна стратегия за вас.

Обобщение на статията

Имайте предвид, че днес чрез Гугъл можете да подсигурите популярен бранд, да разрастнете бизнесът си и да печелите внушителни суми! Стига да знаете как да се възползвате от силата на търсачката, наложила се през последните десет и повече години като лидер.

 

Ние Ви съветваме да се доверяватне на опитни експерти в областта на търсещите машини, както и да търсите съдействие от дигитални агенции с доказано добри отзиви!

Следните ресурси, също могат да Ви бъдат полезни:

Публикацията е актуализирана на 2021/11/18 9:49:53 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
От къде идват клиентите в Интернет

1 thought on “От къде идват клиентите в Интернет ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *