Линкове в стара статия: Как да подобрите SEO резултатите си

ЛИНК В СТАРА СТАТИЯ, по-добре не!

Линк билдинг – обща информация

В днешния дигитален свят, SEO е от съществено значение за всеки бизнес, който иска да бъде успешен онлайн. Един от най-важните фактори за SEO е качеството и количеството на връзките, които вашата уеб страница има към нея.

Връзките от други уебсайтове към вашата страница, известни също като backlinks, са вид гласуване за качеството на вашия уебсайт. Колкото повече backlinks имате от авторитетни уебсайтове, толкова по-високо ще бъде вашият уебсайт в резултатите от търсенето.

Ако имате стари статии на вашия уебсайт, които не са получавали много backlinks, можете да вземете мерки за подобряване на SEO резултатите им. Ето няколко съвета:

 • Проверете качеството на съществуващите връзки. Ако някои от връзките са към уебсайтове с ниско качество или са счупени, отстранете ги.
 • Добавете нови връзки. Можете да добавите връзки към вашите стари статии от нови статии, които публикувате, или от други уебсайтове.
 • Усъвършенствайте съдържанието на старите си статии. Ако съдържанието на вашите стари статии е актуално и информативно, те ще бъдат по-вероятно да получат backlinks.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг: 5 основателни причини, поради които да ползвате PBN мрежата на Viseo

Ето няколко конкретни идеи за добавяне на нови връзки към стари статии:

 • Добавете връзки към вашите стари статии в нови статии, които публикувате. Това е един от най-лесните и ефективни начини за добавяне на нови връзки към стари статии.
 • Добавете връзки към вашите стари статии в социалните медии. Когато споделяте вашите стари статии в социалните медии, не забравяйте да добавите връзки към тях.
 • Добавете връзки към вашите стари статии в коментарите на други уебсайтове. Когато коментирате на други уебсайтове, не забравяйте да добавите връзки към вашите стари статии, които са свързани с темата на коментара ви.
 • Добавете връзки към вашите стари статии в гост публикации. Когато пишете гост публикации за други уебсайтове, не забравяйте да добавите връзки към вашите стари статии, които са свързани с темата на публикацията ви.

След като добавите нови връзки към вашите стари статии, е важно да изчакате известно време, за да видите дали това ще има положителен ефект върху SEO резултатите ви. Ако видите подобрение, можете да продължите да добавяте нови връзки към старите си статии.

Линк билдинг стратегии
Стратегии за дигитален маркетинг

Линк от друг източник, който вече има стара, индексирана статия, вижте защо ние не препоръчваме да се възползвате от подоби решения

Има редица решения, които твърдят, че могат да ви помогнат да добавите връзки към стари статии. Тези решения обикновено работят чрез създаване на изкуствени връзки към вашите статии от други уебсайтове.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг за нови сайтове

Въпреки това, ние не препоръчваме да се възползвате от подобни решения. Ето няколко причини:

 • Те са неефективни. Изкуствените връзки често се идентифицират от Google и се игнорират или дори се наказват.
 • Те са опасни. Използването на изкуствени връзки може да доведе до налагане на санкции от Google, което може да повреди SEO резултатите ви.
 • Те са неетични. Изкуствените връзки са форма на манипулация на резултатите от търсенето и могат да навредят на потребителите, които търсят информация.

 

Ето някои допълнителни съвети за добавяне на връзки към стари статии:

 • Използвайте естествено звучащ текст за анкър текст.
 • Не прекалявайте с добавянето на връзки към една и съща статия.
 • Следете за счупени връзки и ги отстранете своевременно.

С малко усилия можете да подобрите SEO резултатите на вашите стари статии и да увеличите видимостта на вашия уебсайт в резултатите от търсенето.

Публикацията е актуализирана на 2024/01/06 2:29:01 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *