Линк билдинг – съвети за набавяне на качествени линкове

Линк билдинг - съвети за набавяне на качествени линкове
Линк билдинг

Набавяне на висококачествени линкове – полезни съвети

Статията е продължение на тази публикация.

Днес, ако даден сайт има качествени обратни връзки – линкове, то това гарантира, че той ще бъде добре класиран в Google. Всичко това може да се случи с добра стратегия.

Линк билдинг стратегиите са разнообразни, но във всяка една присъстват обратните връзки. Платените обратни връзки са забранени от Гугъл. Забранено е и разменянето на препратки с партньори. Естествено под забранени имаме предвид, че не е добра практика, тъй като алгоритми локализират подобна тактика и това може да доведе до наказания.

Ето и изключително проста концепция, за това как да набавите безплатно качествени линкове.

  1. Проучете сходните на Вашият бизнес сайтове. Потърсете сайтове, които позволяват коментари с URL полета. Включете се в интересни постове, като напишете ефективен, естествен коментар. Вмъкнете URL на Вашият сайт в съответното поле. Шансът, коментара да остане, е голям. По този начин ще получите обратна връзка.
  2. Директории за статии. Все още се намират безплатни директории за статии, макар че, нашият съвет е да ползвате платени такива, тъй като при безплатните линкът бива премахван след Х време.
  3. Изграждане на мрежа от спомагателни сайтове. Естествено, тук за тази точка ви трябва време, енергия и ресурси. Създайте си собствен PBN. Какво е PBN  – можете да разберете от тук.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изграждане на авторитет: Защо цитатите са ключът към успешния линк билдинг

Тук е може би най-важната част от статията, а именно: С качествени обратни връзки можете да се сдобиете едва тогава, когато ги преоткриете, т.е. процесът по анализ е дълготраен. Често се налага да прибегнете към платени методи, но всичко зависи от възможностите и желанията Ви, като клиенти.

Трябва да отбележим, че качествените обратни връзки дават значително по-голям  шанс за по-добро класиране.

Ако търсите топ позиции, то трудно ще се справите без обратни връзки. Нашият съвет е да се консултирате със стратег, SEO експерт, който да подпомогне Вашата стратегия и Вашето представяне онлайн.

Важни препоръки за ефективен линк билдинг

Не прекалявайте с линковете от коментари

Линковете от коментари, когато са с един анкър текст, то тогава се третират като спам. В дългосрочен план те ще ви изиграят жестока шега. Освен това те не носят висока  стойност. Нито вие, ако поставяте връзки по този начин, нито вашия ресурс, ако потребителите публикуват съмнителни коментари  ще спечелите. Не призоваваме за затваряне на възможността за комуникация на потребителите в коментарите под вашата статия. Но разговорът трябва да продължи под ваше ръководство. Ако потребителски коментар е полезен, например под статия със селекция от услуги за проверка на текстове, човек е оставил връзка към друг инструмент, тогава всичко е наред.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг - 5 начина за увеличаване на авторитета на домейна

Използвайте естествени anchor текстове

Много е важно читателят, когато е попаднал на публикация, да знае, че може да разчита, последвайки даден линк, че той ще му бъде полезен. Линквайте полезни, тематични неща и поставяйте препратки само когато е ценно за читателите.

Атрибутите на линковете също са много важни

Внимавайте с тях. No-follow предотвратява предаването на тежестта към връзката, към която се отнася. Можете да продадете или купите такава връзка, която ще бъде безполезна.

Естествено, не би било добре линковете да ВИ бъдат 99 % Dofollow. Това може да доведе до съмнения! Добро решение е съотношението да бъде реципрочно.

Автоматично публикуване на линкове

ScrapeBox е инструмент, който помогна на SEO специалистите да използват съмнителни методи, за да оставят връзки на сайтове в коментари в огромни количества.

Сега това е признак на лош вкус при оптимизиране на сайтове.

Частни мрежови сайтове – PBN

Трябва да внимавате, когато ползвате собствена PBN мрежа. Сайтовете Ви трябва да бъдат създадени по начин, по който нито търсачките, нито потребителите да разбират, че са на Вас.
Ако Google ви накаже, че използвате такава мрежа от свързани домейни,  можете да помислите за стратегия за премахване на наказанието. Уви, сега този метод също не работи.

Не използвайте линкове от наспамени сайтове

Имаме предвид всякакви съмнителни директории. Вашият линк ще бъде до реклама за хранителни добавки за отслабване и офиси за бързи заеми, което може да понижи рейтингът Ви и да увеличи SPAM score. Заобикаляйте подобни сайтове. Например, в България има много сайтове, оставени без поддръжка, сайтове, в които се публикуват всякакви неща, дори на забранена тематика. Подобни линкове от такива сайтове, колкото и добър рейтинг и домейн параметри да имат, не Ви трябват!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк Билдинг - създаване на мрежа от сайтове

Финални думи

Надяваме се, че тези прости съвети ще ви помогнат да разберете изграждането на връзки и да изградите своя собствена ефективна стратегия за линк билдинг.

Бъдете разумни, последователни и не прибързвайте.

Успех с линк билдинга и не забравяйте, че можете да разчитате на професионалисти, в  България има изключително много дигитални агенции, които биха Ви изградили страхотна линк билдинг кампания.

Публикацията е актуализирана на 2022/03/03 8:31:54 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
Дигитална агенция Висео
Продукт или услуга
Линк билдинг стратегия
Цена
EUR 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *