Link Building техники за 2020

Снимка: netsixtysix.co.uk

Въведение в областта

Какви ще са основните акценти в изграждането на връзки към сайтовете през 2020 година, именно това ще разясним в настоящата статия.

Първо, кои сме ние? Вие много добре знаете кои сме, едни от дългогодишните експерти в областта на търсещите машини.

С какво се открояваме? С това, че при нас, в сайт www.W-SEO.com не четете бля бля, а реални SEO стратегии, материали, които са проверени, изпитани и най-важното, които работят.

И така, ако сте решили да покорявате първите позиции в Google, ще Ви е изключително трудно без Link Building. Ефективният линк билдинг включва най-различен тип обратни връзки, сочещи Вашият, или пък на Вашият клиент сайт.

Обратните връзки, много пъти сме казвали, че произтичат от референциите в книгите. Една добра книга, когато е цитирана от много автори, тя става бестселър. Същото е и при Гугъл и алгоритмите, отчитащи референциите. Алгоритмите са много и работят на ротационен принцип. Именно алгоритмите следят дали референциите са надеждни, качествени, тематични, или са с лоши параметри и следователно индикират за това.

Най-важното, което трябва да знаете при изграждането на линк билдниг стратегия през 2020 година е следното:

Препоръките за ефективен link building:

  • Старайте се съдържанието, което публикувате да е привлекателно и по естествен път това да доведе до поставяне на обратни връзки от други автори, било то блогъри, влогъри, модератори на сайтове и други. Това е най-важният съвет и винаги трябва да се стремите към добро съдържание. Нека Ви дадем пример. Ако подготвяте материал на тема: „Как да изберем нов елекртически автомобил“, то преди да съставите материалът, трябва много добре да анализирате моментното състояние на пазара на електромобили, да предложите на читателите готови решения, директна връзка с търговци, както и да изведете плюсовете и недостатъците от подобна инвестиция. Интересно и полезно съдържание. Когато то се хареса от редактори на автомобилни сайтове, шансът да бъде ползван Вашият ресурс от тях е огромен. Естествено, респективно на това ще получите и обратна връзк, т.е. линк, който ще е качествен и тематичен.
  • Разбирането на обратните връзки е само едно парче към пъзела, но е изключително важно! Изграждането на връзки е само един лост и не трябва цялата Ви SEO стратегия да разчита на Link Building. В зависимост от сайта, по който работите, изграждането на връзки може да бъде полезно SEO действие, а може и да не е … Всичко е строго индивидуално.
  • Възползвайте се от социалните мрежи, нищо че обратните връзки са с атрибут „no follow“. Ние смятаме, че един добре оптимизиран сайт трябва да има разнообразие от линкове, за да изглежда естествен, и да не се проличава намесата на SEO експерт.
  • Препоръчайте новосъздаденото съдържание на приятели, които смятате че ще се заинтригуват. Например, ако сте публикували нова, изключително интересна статия на тема електромобили, а знаете, че Ваш приятел е споделил намерението си да инвестира в подобно движимо имущество, то тогава му пратете линк! Ако той реши, може сам да помести статията в своя блог и да получите още един линк, при това от приятел.
  • Правете всичко с цел удовлетворение на читателите! Забравете за манипулациите.

Е, уважаеми читатели, представихем нашите виждания за приоритетите на търсещите машини, касаещи обратни връзки (link building) за 2020 година.

Вярваме, че линк билдинг частта от SEO играе ключова роля за по-добри позиции, но и не бива да пренебрегваме другите SEO фактори.

Заключителни мисли и разсъждения

Няма как да не споменем, че линк билдинг процесите са времеемки, т.е. отнемат много време и за успешни кампании се изисква постоянство, търпение, последователност. В никакъв случай не бива да бъдете циклични, като под цикличност имаме предвид следната грешка, която често се допуска: Всеки ден, поставяне по един линк, към началната страница на клиента.

Е, уважаеми читатели, ще се радваме да поверите изграждането на обратни връзки към Вашите сайтове на нас, експертите с много опит и ресурси.

Ние знаем как да направим така, че читателите  да бъдат препратени към Вашият сайт.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:02:30 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 6 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
LInk Building кампания

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *