Link Building техники за 2020

Снимка: netsixtysix.co.uk

Въведение в областта

Какви ще са основните акценти в изграждането на връзки към сайтовете през 2020 година, именно това ще разясним в настоящата статия.

Първо, кои сме ние? Вие много добре знаете кои сме, едни от дългогодишните експерти в областта на търсещите машини.

С какво се открояваме? С това, че при нас, в сайт www.W-SEO.com не четете бля бля, а реални SEO стратегии, материали, които са проверени, изпитани и най-важното, които работят.

И така, ако сте решили да покорявате първите позиции в Google, ще Ви е изключително трудно без Link Building. Ефективният линк билдинг включва най-различен тип обратни връзки, сочещи Вашият, или пък на Вашият клиент сайт.

Обратните връзки, много пъти сме казвали, че произтичат от референциите в книгите. Една добра книга, когато е цитирана от много автори, тя става бестселър. Същото е и при Гугъл и алгоритмите, отчитащи референциите. Алгоритмите са много и работят на ротационен принцип. Именно алгоритмите следят дали референциите са надеждни, качествени, тематични, или са с лоши параметри и следователно индикират за това.

Най-важното, което трябва да знаете при изграждането на линк билдниг стратегия през 2020 година е следното:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на блог, полезни съвети

Препоръките за ефективен link building:

  • Старайте се съдържанието, което публикувате да е привлекателно и по естествен път това да доведе до поставяне на обратни връзки от други автори, било то блогъри, влогъри, модератори на сайтове и други. Това е най-важният съвет и винаги трябва да се стремите към добро съдържание. Нека Ви дадем пример. Ако подготвяте материал на тема: „Как да изберем нов елекртически автомобил“, то преди да съставите материалът, трябва много добре да анализирате моментното състояние на пазара на електромобили, да предложите на читателите готови решения, директна връзка с търговци, както и да изведете плюсовете и недостатъците от подобна инвестиция. Интересно и полезно съдържание. Когато то се хареса от редактори на автомобилни сайтове, шансът да бъде ползван Вашият ресурс от тях е огромен. Естествено, респективно на това ще получите и обратна връзк, т.е. линк, който ще е качествен и тематичен.
  • Разбирането на обратните връзки е само едно парче към пъзела, но е изключително важно! Изграждането на връзки е само един лост и не трябва цялата Ви SEO стратегия да разчита на Link Building. В зависимост от сайта, по който работите, изграждането на връзки може да бъде полезно SEO действие, а може и да не е … Всичко е строго индивидуално.
  • Възползвайте се от социалните мрежи, нищо че обратните връзки са с атрибут „no follow“. Ние смятаме, че един добре оптимизиран сайт трябва да има разнообразие от линкове, за да изглежда естествен, и да не се проличава намесата на SEO експерт.
  • Препоръчайте новосъздаденото съдържание на приятели, които смятате че ще се заинтригуват. Например, ако сте публикували нова, изключително интересна статия на тема електромобили, а знаете, че Ваш приятел е споделил намерението си да инвестира в подобно движимо имущество, то тогава му пратете линк! Ако той реши, може сам да помести статията в своя блог и да получите още един линк, при това от приятел.
  • Правете всичко с цел удовлетворение на читателите! Забравете за манипулациите.

Е, уважаеми читатели, представихем нашите виждания за приоритетите на търсещите машини, касаещи обратни връзки (link building) за 2020 година.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Техническа поддръжка на уеб сайтове

Вярваме, че линк билдинг частта от SEO играе ключова роля за по-добри позиции, но и не бива да пренебрегваме другите SEO фактори.

Заключителни мисли и разсъждения

Няма как да не споменем, че линк билдинг процесите са времеемки, т.е. отнемат много време и за успешни кампании се изисква постоянство, търпение, последователност. В никакъв случай не бива да бъдете циклични, като под цикличност имаме предвид следната грешка, която често се допуска: Всеки ден, поставяне по един линк, към началната страница на клиента.

Е, уважаеми читатели, ще се радваме да поверите изграждането на обратни връзки към Вашите сайтове на нас, експертите с много опит и ресурси.

Ние знаем как да направим така, че читателите  да бъдат препратени към Вашият сайт.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:02:30 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 8 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
LInk Building кампания

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *